1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hitachi staruszek a XGD3???

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Lordani66, Wrzesień 29, 2011.

  1. Lordani66

    Lordani66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a
     
    Ostatnia edycja: Luty 21, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Krótko. Nie

    Sent from my LG-P500 using Tapatalk
     
  4. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Skoro twierdzisz ze na hitachi nie wyjdzie nowe lt, to nie pograsz

    Sent from my LG-P500 using Tapatalk
     
  5. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na Hitachi działają oryginalne XGD3, więc zawsze będziesz mieć możliwość zagrania w nowe gry.

    Ale na stronie pisze przecież "In progress"
     
  6. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zapytaj u źródła jak żeś taki widzę cwany. Najpierw poczekaj na możliwość nagrania takiej gry, lub ściągnij sobie istniejące iso i sam sprawdź. Przynajmniej nie będziesz musiał się boczyć że na forum sami idioci
    miszczu
     
  7. Darkman

    Darkman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem jak jest z kopiami XGD3, ponieważ jeszcze nie można ich nawet nagrać, ale jeśli chodzi o to czy przy napędzie hitachi, najnowszy dash dający obsługę XDG3 kasuje flasha, to odpowiedź brzmi - NIE. Mam hitachi, ix 1.5 i najnowszy dash zainstalował się bez problemu. Wszystkie najnowsze gry XDG2 (te które proszą o aktualizacje) też śmigają bez problemu.
     
  8. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    on nie pyta o kasowania flasha, lecz o to czy będzie wymagany LT 2.0 do jego napędu
     
  9. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Lordani66:
    W sumie, to ciężko powiedzieć. Hitachi < 78 odczytują oryginalne gry XGD3 nawet na iX LT+ v. 1.1.

    • Być może iX LT+ v. 2.0 zostanie wydany dla tych napędów razem z innymi (i wtedy na stronie c4evaspeaks.com znajdueje się błąd).
    • Być może iX LT+ v. 2.0 zostanie wydany w innym terminie dla starszych Hitachi.
    • Być może iX LT+ v. 1.1 jest zdolny do odczytywanie nowych ripów z XGD3 i nie będzie potrzeba żadnej zmiany FW.
    • Być może będziesz musiał skombinować inny napęd i spoofować go jako Hitachi by zagrać w kopie XGD3.

    No niestety nie ma zbyt dużo informacji na ten temat, wszytko będzie wiadome dopiero w momencie premiery iX LT+ v. 2.0. Spróbuj popytać na #fw lub #c4e to może ktoś poda ci jakieś konkretne informacje.
     
  10. djxbox_1990

    djxbox_1990 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To by było za piękne, pewnie jak na wszystkie napędy będzie FW zrobione to na twój napęd też powstanie. Ja się borykałem z podobnym problemem przy hitachi v79 a mianowicie nie było na niego lt 1.9 choć na wszystkie napędy był, okazało się, że wyszedł po miesiącu 1.91.
     
  11. Turin

    Turin Ryżownik Ryżownik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    281
    Polubienia:
    296
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  12. Turin

    Turin Ryżownik Ryżownik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    281
    Polubienia:
    296
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie mam pojęcia. Napisz do niego wiadomość na youtube, może ci odpisze. Albo śledź komentarze, bo pytają tam o to.
     
  13. WieczorniX

    WieczorniX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lordani66 jak się czegoś dowiesz to kontynuuj temat bo jestem w podobnej sytuacji! Mało kto chyba ma takie napędy to i mało się mówi. Ja mam stary napęd Hitachi w konsoli FALCON z iXtreme 1.5 przy dashboardzie 2.0.12625.0, czyli tym przed słynną wiosenną aktualizacją kasującą przeróbkę. (Ogólnie to śmiga mi wszystko na tym, z AC Brotherhood i Black Opsem włącznie) No i przy okazji wątku Dead Island natknąłem się na opinie, że aktualizacja ta nie rusza starych Hitachi, ale że nie miałem potrzeby i wolałem nie ryzykować to nie próbowałem.

    @Darkman - Czyli rozumiem potwierdzasz, że aktualizacja nie rusza flasha starego Hitachi?

    No ale hipoteza, że jeśli tylko da radę nagrać gre XGD3 płytkę to zadziała bez nowego fw, wydaję się zbyt piękna... :/
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli naped oryg nie wykasue flasha, hitachi odpala gry xgd3. Piszesz sare hitachi a co 79/78 to jakies nowosci starocie jak swiat

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  15. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Stary czyli tylko Hitachi GDR-3120L, tamte 79/78 będą miały lt 2 więc logicznym jest że chodzi o ten pierwszy.
     
  16. kuszal

    kuszal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sandomierz

    Mam to samo, także dołączam się do tematu ;)

    Co do tego filmu...to bardzo mnie zaciekawił .
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  17. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    A czasem hitachi nie obsluguje xgd3 i można będzie normalnie gry odpalać bez lt 2.0

    Wysłane z X8
     
  18. WieczorniX

    WieczorniX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  19. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Tutorial już jest, ponieważ pojawił się obraz ISO Rise of Nightmares, poniżej:

    INSTRUCTIONS FOR BURNING XGD3 BACKUPS WITH IMGBURN

    We recommended that you use the latest version of ImgBurn (v2.5.5.0
    at the time of writing, downloadable at
    The Official ImgBurn Website). Older versions may
    handle this process differently and/or give a different set of
    errors.

    Although it is set by default in ImgBurn, please ensure that under
    Tools > Settings > Write, you have "Layer Break (For DL Media)" set
    to "Calculate Optimal".

    Please ensure that the layerbreak is set as 2133520 in the .dvd file.
    If you already have the XGD2 (or other) layerbreak value set in
    ImgBurn, the .dvd of the XGD3 ISO will override that setting and use
    the proper layerbreak.

    As mentioned above, ImgBurn will automatically reposition/limit the
    layerbreak to 2086912 when burning to regular DVD+R DL discs.

    Please see the included imgburn-xgd3-errors.png image for screenshots
    of the errors you'll encounter in ImgBurn and what to click on in
    each dialog that pops up.

    Step by Step:

    1. Choose "Write image file to disc", and after loading the .dvd
    file, click "Write".

    2. ImgBurn will pop up a notice saying that there is not enough
    space on the disc to burn the image, and asks if you would like to
    continue anyway. Click "Yes".

    3. Another message might pop up saying that optimal layerbreak
    position exceeds L0 capacity. Click "Yes".

    4. An error will then pop up noting that "Set L0 Data Zone
    Capacity Failed". Click "Continue".

    5. The image will begin writing to the disc.

    6. Nearing the end of the write process, ImgBurn will pop up an
    error at around 97% or 98% (this is what we want -- it's
    intentional!). Click "Cancel".

    7. A notice will then pop up asking if you would like ImgBurn to
    try and perform the "'Close Track/Session/Disc' functions". Click
    "Yes".

    8. Let the disc finalize, and you're done!
     
  20. Topico

    Topico Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jelenia Góra
    CS About Hitachi GDR-3120L 46-47 i see there isn’t any plan about 2.0.. at c4evaspeaks.com or i can play the XGD3 Backups with 1.6 i-extreme without any problem? or will be any boot disc?

    According to c4eva all hitachi drives except 78/79 do not have ap2.5 patches and aren’t affected by any new dashboard. If at the end of the day no firmware is released for them i guess all you’ll need to play XGD3 games will be the latest dasboard and LT MAX.

    Żeby zagrać na Hitachi w gry z XGD3 trzeba mieć nowy dashboard (aktualizacja nie usuwa przeóbki) i LT MAX.
     
  21. Darkman

    Darkman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm.. to ciekawe jak ten gość z youtube odpalił GOW3 bez LT max.. :/ no chyba, że jakimś cudem już go miał.
     
Wczytywanie...

Poleć forum