1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hmmm problem z kartą sieciową w XBox 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez zgutoPL, Marzec 14, 2009.

  1. zgutoPL

    zgutoPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Od pewnego czasu borykam się z dosyć dziwnym problemem, mianowicie moja konsola (Jasper NXE) ma swoje dziwne humory i od czasu do czasu odmawia pobrania adresu ip z routera (dostawca internetu Vectra). Na początku myślałem że być może mam uwalony router (TP-Link) lecz po zakupie nowego routera ( D-link) sytuacja powtarza się :( Z moją pierwszą konsolą (Falcon stary Dashboard ) nie miałem takiego problemu. Moje pytanie brzmi, czy wina może leżeć po stronie NXE czy jednak może to być problem karty sieciowej Xboxa??

    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a nie mozesz ustawic w konsoli IP na sztywno?
     
  4. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    ja tak mialem przez 30 min to sie wkurzylem i wylaczylem go na 5s z pradu i działał spróboj tego:p
    a jak nie to jak kris mowil
     
  5. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    przepnij kabel z nete bezposredno do konsoli z pominieciem routera jesli bedziesz miał problemy to kieruj ja na gware
     
  6. zgutoPL

    zgutoPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ustawienie "sztywnego" ip nic nie daje, wyłączanie prądu czasami pomaga, ale to nie rozwiązuje na stałe mojego problemu, pozostaje mi chyba tylko wysłanie konsoli do serwisu :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum