1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Hot spot na X-box One

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez CzakuS, Kwiecień 24, 2015.

  1. CzakuS

    CzakuS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Witam
    Chciałbym zapytać jak trzeba i czy w ogóle istnieje możliwość łączenia się z x-box live poprzez hot spot wi-fi.

    Posiadam telefon HTC Desire 500 z opcja zrobienia z niego hot spot Wi-fi. Posiadam rowniez karte sim z abonamentem z t-mobil w taryfie jump w sklad ktorej wchodzi 2 GB internetu.
    Gdy ustawiam telefon na hot spot, konsola wykrywa go, jednak gdy probuje sie polaczyc wyskakuje blad o nie wlasciwych portach DHCP lub cos w tym stylu.

    Czy trzeba cokolwiek konfigurowac recznie ? jesli tak to czy moglby ktos pomoc ? bede wdzieczny za pomoc, odnosnie tego problemu. Mam internet w domu stalu, modem, router itp, chodzi o mozliwosc grania online na konsoli np na dzialce czy w pracy.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Musisz pootwierać porty w telefonie odpowiedzialne za łączenie się z serwami xbl, nie wiem czy ogólnie jest taka możliwość w telefonie, najlepiej zapytaj operatora. Z drugiej strony 2 GB pakietu internetowego to trochę mało by grać online, przykładowo moja konsola gdy gram online w ciągu godziny pobiera +\- 400 do 600 Mb więc ty z limitem 2 GB pograsz online jakieś 4 godziny i nie masz już pakietu
     
  4. CzakuS

    CzakuS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    bardziej chodzi mi o mozliwosc grania w gry ktore wymagaja polaczenia (np gry z GWG) niz samo granie multiplayer, znajomy ma ps4, robi hot spota na telefonie i konsola jego laczy sie bez najmniejszych problemow czy konfigurowania, a on sam niczego absolutnie nie ustawial, wiec ciekawi mnie czy moze poprostu XO pod tym wzgledem jest bardziej wymagajacy, czy moze sekret tkwi wlasnie w jakichs ustawieniach do ktorych sam nie bardzo potrafie dojsc.
     
  5. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Jak ja miałem problem z Internetem u siebie w domu to przez kilka godzin łączyłem się poprzez hotspot z telefonu. Łączyłem się przez HTC Sensation i miałem kartę z PLAY. Nic nie musiałem dodatkowo konfigurować. Po prostu ustawiłem telefon w tryb hotspot, później na konsoli wybierałem Internet udostępniany przez mój telefon, wpisałem kod zabezpieczający który wyświetla się na HTC, i tyle. Może spróbuj połączyć się z innym telefonem.
     
  6. CzakuS

    CzakuS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Zagadke rozwiazalem, popelnilem typowo szkolny blad, wlaczalem HOT SPOT'a ale zapominalem ze jeszcze musze wlaczyc transmisje danych na telefonie... :) Dziala internet chodz bardzo wolno, grac online ciezko ale gry ktore wymagaja polaczenia dzialaja, o to mi chodzilo :) transmisja danych to ok 92 kb/s.... ale to juz pewnie wina pakietu albo taryfy, jesli jednak ktos ma pomysl jak zwiekszyc szybkosc transmisji samemu (bez koniecznosci zmiany w umowie itp) to bede wdzieczny za pomoc :)
     
  7. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Sprawdź zasięg sieci i jaki typ połączenia internetowego masz ustawiony 3G/HSDPA/LTE.
     
  8. CzakuS

    CzakuS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Czy moglbys podpowiedziec gdzie moge sprawdzic te parametry ? zasieg powinien byc w granicy 4-5 kresek bo mieszkam w wiekszym miescie a jesli chodzi o typ polaczenia to jest to zapewne 3G ale wolalbym to dla pewnosci sprawdzic
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Powinno ci pisać jaki masz typ połączenia. Twoj telefon max obsługuje 3g. Wiec szału ie będzie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum