1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[HOW?] Nagrywanie gier na LT+ 1.9 (z i bez AP 2.5)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MarasX360, Lipiec 31, 2011.

  1. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, zanim napisałem ten temat sprawdziłem sporo tematów dot. nagrywania gier, lecz nie zrozumiałem wszystkiego do końca, chciałbym, aby została tu umieszczona odpowiedź jak nagrywać gry LT +1.9 (z i bez zabezpieczeń AP 2.5)

    Temat ma na celu wyjaśnienie mi i innym użytkownikom jak nagrywać takie gry, dodatkowo zaoszczędzą zużyte płyty Verbatim DL (bądź inne DL'ki) wypalane pod wpływem popełniania błedów, które jak wiemy nie są tak tanie jak cd czy zwykłe dvd.

    Ten temat również przejrzałem: http://xboxforum.pl/iso-f31/przygotowanie-obrazu-iso-do-gry-na-lt-73831.html
    w którym jeden z użytkowników pisze, iż w poradniku jest wiele niedociągnięć
    Cytat (napisał respav):
    Co wprowadza mnie w błąd, i nie wiem, czy ta konfiguracja jest dobrze zrobiona na poradniku, którym umieścił blackburn.
    Dodatkowo jedni mówią, że do gier trzeba ręcznie wgrywać patche, inni że dogrywa je automatycznie abx a inni, że nie wgrywać żadnych patchów tylko wypalać od razu

    Tak więc proszę o krok po kroku opis jak mam nagrać gry na lt+ 1.9 z zabezpieczeniem a jak mam nagrywac gry bez zabezpieczeń. Jakie programy mi będą do tego potrzebne ?

    Jeżeli ktoś się podejmie napisania dla mnie i na pewno dla innych, którzy jeszcze nie wiedzą lub dla tych, którzy dopiero dołączą do tego forum, żeby się dowiedzieć to naprawdę będę/będziemy bardzo wdzięczni.

    chodzi mi o taki mniej więcej wzór na tutka
    (patrz niżej)

    --- Gry nie wymagające zabezpieczenia AP na LT+ 1.9 ---

    Potrzebne programy:
    nazwa programow

    Konfiguracja:
    konfiguracja potrzebnych programow (jezeli wymagana jest takowa konfiguracja)

    Instrukcja:
    czyli jak poprawnie wypalić grę

    ======================

    --- Gry z zabezpieczniem AP na LT+ 1.9 ---

    Potrzebne programy:
    nazwa programow

    Konfiguracja:
    konfiguracja potrzebnych programow (jezeli wymagana jest takowa konfiguracja)

    Instrukcja:
    czyli jak poprawnie wypalić grę
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    BEZ AP .

    IMGburn
    w opcjach a dokładnie w zakładce write ustawić LayerBreak na User Specified i wpisac 1913760 .

    z AP
    ABGX do patchowania gry
    IMGburn do wypalania wypala się tak samo jak te bez ap

    Jednak na razie nie warto , lepiej poczekać na lt 1.91
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tutaj masz wszystko o abgx

    ABGX tutorial

    a co do nagrywania to nie trzeba ustawiać żadnego layerbreak

    klikasz dwa razy w plik dvd i odpali się imgburn z ustawionym layerbreak....
     
  5. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    te info się przyda ,zawsze ustawiałem LB w opcjach
     
  6. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Widzę, że już jest sporo odpowiedzi.

    Prosiłbym jeszcze o małe FAQ
    co oznacza w abx to SS v1 i SS v2

    A i jeszcze chciałbym się dowiedzieć jak rozpoznać czy obraz przepuszczony przez abx przeszedł pomyślnie czy też źle.
     
  7. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nowe dodatkowe pytania:
    Czy skanując obraz przez program abx, gdy program doda patche i wyskoczy w konsoli abx wszystko na zielono to co potem zrobić.
    Gdy zamknę okno krzyżykiem wszystko się zapisze, czy skasuje to co wgrał abx trzeba jakoś zastosować te zmiany ?

    Jak rozpoznać czy dana gra posiada zabezpieczenie ap2.5 (jest może jakaś strona, która udostępnia spis takich gier)?

    Czy mając zainstalowany flash lt+ 1.9 i podczas włożenia nowej płytki do gry (wielu użytkownikom zdarzało się to w AC:B) konsola prosi o aktualizację, gdy zaaktualizuję ją to czy usunie mi się flash lt+ 1.9 ?

    Czy w IMGBurn wybierać napęd przez "Change book type..." w prawym dolnym rogu programu przy nagrywaniu gry czy może tego nie robić bo niektórzy w tutorialach pokazują z tym a inni bez tego.
     
  8. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    1.Jeżeli abgx już ci przeskanował obraz to normalnie go zamykasz potem wkładasz płytę do wypalarki i wypalasz obraz.
    2.Taką grę rozpoznasz po przepuszczeniu jej właśnie w abgx będzie pisało takie coś "AntiPiracy25 Media" wtedy potrzebny jest patch to takiej gry.
    3.Jeśli dana gra potrzebuje nowszego dasha to podczas uruchamiania jej wyskoczy komunikat o zrobieniu upade dasha.
    Dash 13146 kasuje FW.
     
  9. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok, również dziękuję za szybką odpowiedź

    Pozsotaje pyt. nr 4
    Czy w IMGBurn wybierać napęd przez "Change book type..." w prawym dolnym rogu programu przy nagrywaniu gry czy może tego nie robić bo niektórzy w tutorialach pokazują z tym a inni bez tego.

    + nowe
    Do czego służą program XDVDMulleter, a także PPF-O-MATIC i jak działają. Czy również powinienem nauczyć się ich obsługi, żeby poprawnie wypalać gry.
     
  10. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    1.Polecam program do wypalania CloneCD bardzo łatwy w obsłudze i dobrze wypala.
    2.PPF-O-MATIC służy do wgrywania wave do gier i patchy, ale mając LT+1.9 nie musisz ich używać abgx sam dogra ci patche jak go dobrze ustawisz.
     
  11. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    [​IMG]

    Wystarczy pobrać sam program abgx, żeby sam patchował gry czy muszę coś jeszcze z tej listy pobrać
    obecnie mam abgx360_v1.0.5_setup.exe + konfigurację od !opeael2

    PS: ap ropo tej konfiguracji od opaela to czy napewno a tam być w programie abgx w zakładce Input - Burned DVD > Moja nagrywarka (E:), bo wychodziłoby na mój rozum, że to co zpat****e to nagrywa od razu

    [​IMG]
     
  12. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odświeżam, sorry że tak szybko, ale chciałbym nagrać grę i nie wiem co mam jeszcze pobrać.

    + może napiszę jakiś szczegółowy poradnik co i jak nagrałem gry z i bez ap 2.5 jak mi się uda poprawnie wypalić tylko mi powiedzcie czy coś mam jeszcze pobrać prócz abgx360_v1.0.5_setup.exe i co sądzicie o tym Input w odp. wyżej
     
  13. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy nikt nie potrafi odpowiedzieć mi na te pytania ?
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    w input wybierasz czy ma ci obraz skanować czy folder obrazów czy może przeskanowac wypaloną płytę....stary rusz trochę głową.....wypalasz imgburnem
     
  15. lepsi

    lepsi Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    !opeal2 ile ty masz lat?

    nie musisz odpowiadać
     
  16. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przepraszam, ale robię to pierwszy raz.

    Czyli na tych ustawieniach będzie mi skanowało wypaloną już płytę
     
  17. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
  18. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spokojnie jeszcze wam później prześle to co abgx mi wywalił, czy będę mógł tak nagrać :)
    Ja wolę wszystko na spokojnie i zrobić raz a dobrze
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    o co tobie chodzi?? gość pyta o rzeczy które się przewijają 50 razy na dzien na forum .....czy tak ciężko kliknąc szukaj albo troszke poczytać???
     
  20. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gra Fable III z zabezpieczeniem AP 2.5 na LT+ 1.9

    Gra została przeskanowana na 2 sposoby:

    Sposób 1, wg. poradnika przesłanego przez !opeael2
    Obrazek
    [​IMG]

    Sposób 2, wg. poradnika blackburn, który podesłał Fuks
    Obrazek
    [​IMG]

    Teraz chciałbym się dowiedzieć, który sposób zadziałał skudeczniej. Mam na myśli, który doradzacie mi wypalić na płytkę.
     
  21. kisiel5577

    kisiel5577 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W pierwszym nie masz dogranego patcha, więc Ci gra nie odpali, w drugim jest
     
Wczytywanie...

Poleć forum