1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

I/O 49% Error przy verify, XGD3

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Rider112, Maj 18, 2014.

  1. Rider112

    Rider112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nagrałem Just Dance 2014 i AC IV - Black Flag. Obie XGD3. Obie wyrzuciły błąd I/O przy 49% weryfikacji w ImgBurnie. Przed nagraniem przerzucone przez abgx'a, wszystko na zielono. Just Dance wydaje się działać dobrze (czasami piosenki dłużej się wczytują), AC natomiast wyrzuca "miękką ściereczkę" kiedy chce wejść do Database oraz w cutscence w 3 bądź 4 misji (za każdym razem). Dodam, że gra XGD2 wypaliła w 100% (jeśli to ma jakieś znaczenie). Do wypalania XGD3 używałem Payload Tool.

    Płyty: Verbatim MKM-003-00
    Nagrywarka: Pioneer DVR-221L + Payload Tool (nagrywarka nowa, ma 2 tygodnie)
    Ustawienia ImgBurna:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Napęd w Xboxie to Lite-On z LT 3.0, sprawny, niedawno wymieniany. Co może być przyczyną błędu? Osobiście stawiałbym na coś w ustawieniach ImgBurna. Coś pozmieniać?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Wyłącz weryfikacje i nagraj gra będzie działać
     
  4. Rider112

    Rider112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    "Just Dance wydaje się działać dobrze (czasami piosenki dłużej się wczytują), AC natomiast wyrzuca "miękką ściereczkę" kiedy chce wejść do Database oraz w cutscence w 3 bądź 4 misji (za każdym razem)."

    A wyłączenie weryfikacji coś mi da poza tym, że nie dowiem się, że normalnie wywaliłoby I/O error na 49%? To chyba nie wpływa na już wypaloną płytę.
     
  5. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Nie wiem co ci da ja wiem że z 10 płyt tak zmarnowałem i stwierdziłem że spróbuje bez weryfikacji i kolejne 50 mi działa bez zarzutu
    Mi jak tak przerywało przy 49 % to wszystkie płyty mi pokazywał żebym wyczyścić miękką ściereczką
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    1 foto dajesz calculate optimal 3 foto dajesz 512mb widze nie masz ihasa
     
  7. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    A masz do tej nagrywarki EEPROM ?
     
  8. Rider112

    Rider112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuję przy następnej okazji.

    Emm... nie? A to nie dotyczy tylko ustawień ihasa?
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    eepromu nie zrobisz bo nie masz ihasa tylko standard ustawienia pod zwykła nagrywarke
     
  10. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tez mam podobnym problem. Nagrywarka laptopowa zgodna z burner max, wszystko robi według pordnika, nagrywa verbatima w 100% lecz gdy wkładam plyte do napedu konsoli, wyskakuje nierozpoznany dysk i żebym przetarł płyte sciereczką. Co prawda nie miałem buforu ustawionego na 512mb ale watpie żeby to coś zmieniło. Chyba ze się myle.
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    wszystko moze byc błedem , poustawiaj jak trzeba kiedys nagrywalem tez w lapku i smiga do tej pory :) wiec ustawienia sa ważne
     
  12. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli mam odznaczyć w opcjach img - verify against image file? To jest ta opcja odpowiedzialan za weryfikacje?
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    nie weryfikacje masz jak zaznaczyc verify na głownej :) w imageburnie
     
  14. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niestety po ustawieniu 512 nadal to samo. Nie odczytuje płyty.
     
  15. Rider112

    Rider112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U mnie też niestety nagranie Gears of War 3 jak i ponowne AC IV (tym razem buffer 512 i bez weryfikacji) nie przyniosło rezultatów. Jakieś inne pomysły? Może spróbować truncate?
     
  16. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    zwykle nagrywarki to loteria :) ihas pomaga
     
  17. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam Ihasa ale tak się złożyło że spalił mi się zasilacz w kompie i chciałem wypróbować nagrywarke laptopową, która wyraźnie był na liscie nagrywarek kompatybilnych z burner maxem. Trzeba będzie się chyba zaopatrzyć wten adapter usb-sata. Doradźcie tylko jaki kupic. Czy najtańszy, jakiś chinski będzie dobrym wyborem czy lepiej trochę jednak dopłacić?
     
  18. Rider112

    Rider112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak to już jest - to że jakaś nagrywarka jest na tej liście nie znaczy, że wypali poprawnie grę.

    EDIT:

    Tym razem Diablo III i zbawienny Truncate. Ustawienia takie same jak w pierwszym poście z wyjątkiem LayerBreak'a, który ustawiłem na 2086912 (czyli tak jak do Truncate'a). Nagrało się bez błędów, weryfikacja na 100%. Gra się nie zacina, "ściereczki" też jeszcze nie uświadczyłem.
     
  19. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    zasilacz ja mam ze stacjonarnego kompa a adapter kupilem zwykly za 27 zl w ktorym tez byl zasilacz ale nie dawal takowego napiecia i psul plyty :) wiec jak bedziesz kupowal to jakis lepszy
     
  20. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    615
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    może spróbuj tak ten plik np nazwagrylegocośtam.iso skrócić tak na 3 litery np. gra.iso , po drugie usuń całkowicie plik z którgo nagrywasz np nazwagrylegocośtam.dvd , po trzecie we właściwosciach pliku nazwagry.iso odblokuj przyciskiem i odznacz jeśli jest zaznaczone plik tylko do odczytu itp , po 4 przepuść teraz cały ten obraz iso przez abgx - powinno dograć ci plik .dvd i/lub wprowadzić wszelkie poprawki , teraz nagraj na podstawowych ustawieniach jak masz ustawione na zdjęciach nic nie koimbinujac z buforem itd x4 na verbatimie załącz weryfikację

    Daj znać co z tego wyszło u ciebie ja miałem ten problem właśnie dopiero 3cia płytka bez problemu wyszła z weryfikacją jak wprowadziłem zmiany był to właśnie lego hobbit z BARDZO długą nazwą a wcześniej wszystkie xgd3 szły ok wiec rozkminiłem problem , to skrócenie nazwy w moim przypadku było dość oczywiste gdzieś dawniej wyczytałem że nazwa obrazu przy wypalaniu na płytę najlepiej jeśli ma format 8+3 znaków czyli np nazwagry.iso nie licząc kropki

    nagrywałem na PLEXTOR PX 891SA-11 data produkcji z maja 2013 z Payload Tool załączonym poprzez usb-sata na podłączonym lapku z win8.1 , nagrywarka o której złego słowa nie powiem w odróżnieniu do Ihas ów , które także testowałem w róznych wersjach z na stałe wgranym softem jak i te poprzez Payload Tool jakość nagrania sie kłania , co nie znaczy że na ihasach nie da rady bo da radę też , mi osobiście bardziej podchodzi PLEXtorek
     
    1 osoba to lubi.
  21. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    build-page 2 dajesz na 512mb i zakladka i/o-page 2 i tam tez na 512mb lub 1024mb
     
Wczytywanie...

Poleć forum