1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iextreme 1.6 a Patchowanie z Wave 4 na Wave 3 nowe gry sie przycinają

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DawidLucek, Marzec 15, 2010.

  1. DawidLucek

    DawidLucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    iextreme 1.6 a Patchowanie z Wave 4 na Wave 3 to lipa nowe gry sie przycinają :/

    Witam wszystkich mam pytanie czy ktoś spotkał sie z takim problemem że na iextreme 1.6 za pomocą 360 Waves Patcher lub Abx 360 przerobił nową gre co wyszła jakoś niedawno na Wave 3 i po nagraniu konsola widzi gre normalnie niby ok ale podczas uruchamiania sie przycina intro lub sama gra już ma od pały. Zaznaczam ze wiem jak sie nagrywa itd wszystko mam opanowane i nigdy nie było problemu patchowałem wiele gier ale ostanimi czasy zauważyłem prawidłowość że problem jest tylko w przypadku najnowszych gier jak np Metro itp. choć nie we wszystkich mówie od razu że wykluczyłem, wade konsoli napedu, nagrywarki czy np złych płyt czy obrazu gry zaznaczam ze z tą samą płytą nawet dwie ma co nagrałem i u mnie mają identyczny problem byłem u kolesia z iextreme 1.61 i tam działa obie bez problemu nawet przepaczowana na Wave 3 czy możliwe jest ze mimo patchowania i tak niektóre gry nie chcą działać na starszym iextreme i trzeba będzie zaniwestować w nowego pisze o tym bo mój koles który posiada iextreme 1.6 też ma podobne perypetie i jestem pewny na 90% że to wina iextreme i patchowanie nowych gier nie zawsze będzie działać w 100% co o tym myślicie czy ktoś ma to samo ??? dziękuje z góry za odp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    Ja mam ścinke przy battlefieldzie filmiku po pierwszej misji, ale tak to wszystko chodzi Ok, gra się nie ścina i reszta filmików też nie, no tylko jak mówie w tym jednym momencie , może masz złego RIPa gry albo co i dlatego ścina, lub nagrywałeś z za dużą szybkością
     
  4. Nawakee

    Nawakee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja to samo miałem z Metro i 1 DVD ff 13. Zacinka intro a gra potem nie działała. W ff nagrałem jeszcze raz i działało. Na metro szkoda mi płyt.
     
  5. Panicz

    Panicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja za to zauwazylem problem w Mojej konsoli.

    Gry sie przycinaja bez wyjatku poki X sie dobrze nie rozgrzeje.
    Jak juz sie robi cieplutki to problemu nie ma zadnego, ale wczesniej gra potrafi sie 2-3 razy wywalic poki jest chlodny.
     
  6. livingfear

    livingfear Guest


    Powiem ci tak,ja mam ten sam ixtreme w konsoli co Ty
    i robię tak,
    Nie paczuje ,żadnych gier,nagrywam z takim wave jaki jest oryginalny w grze,
    a do odpalenia tych gier używam activate iso.

    spróbój wypalic płytkę activate iso i robić tak jak napisałem wyżej.
    Ja nie mam żadnych problemów na tym ixtreme 1.6 jezeli chodzi o nowe gry,jak i (starsze spaczowane z wave 3 do wave 2).
    a nagrałem ich bardzo dużo,
    bardzo ważną sprawą jest również dobór płyt i predkość nagrywania,mianowicie

    Verbatim i 2,4x predkosc nagrywania

    ale to pewnie wiesz?,tę radę masz za darmo:)
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na iextreme 1.6 nie możesz odpalać nowych gier, bo takie coś nie istnieje.

    Co do odpalania na ixtreme 1.6 nie ma znaczenia czy gra patchowana czy activate.iso . Poczytaj co pat****esz i po co to robisz co to wave. Wina jest w twoich płytkach, nagrywarce, napędzie
     
  8. livingfear

    livingfear Guest

    Mozesz to rozwinąć, bo nie rozumiem? co nie istnieje?
    Do kogo to stwierdzenie było skierowane?
     
  9. iglar11

    iglar11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rowniez prosze o rozwiniecie tematu
     
  10. DawidLucek

    DawidLucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też nie kumam o co chodzi że nie można odpalać nowych gier na iextreme 1.6
     
  11. masoxlaso

    masoxlaso Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam tak samo ;) Zcinki ;D i ten sam soft Pomóżcie ;)
     
  12. DawidLucek

    DawidLucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdziłem te gry u 2 kolesi z tym samym iextreme czyli 1.6 ten sam problem identycznie to wyglada jak u mnie koleś co ma z kolei iextreme 1.6.1 ma gitare tak ja pisałem wyżej nawet mu żadna z moich 2 wypalonych gier nie przytnie sie na moment obraz gry 100% sprawny nagrany idealnie na VERBATIM i potwierdzone przez sprawdzenie na 4 konsolach przerabianych u innych osób czyli cos w tym jest narazie to mój pierwszy zauważony taki przypadek właśnie na Metro 2033 jęsli inne nowe gry będą tak samo sie zacinały w przyszłości to trzeba wgrać minimum iextreme 1.6.1 albo wyzej tak mi sie wydaje :) aha gra sprzwdzona również na Activate.iso czyli nie patchowana na wave 3 tylko w orginalnej formie właczona po uprzednim wsadzeniu płyty Activate.iso efekt identyczny gre widzi odpala ale sie tnie :/
     
  13. masoxlaso

    masoxlaso Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No to wszystko wyjaśnia ;) Czyli zbieramy panowie wszyscy razem na up'y softów ;D ;)
     
  14. NiedzielnyGracz:)

    NiedzielnyGracz:) Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DolnyŚląsk
    Lucek ..Firma [a właściwie gościu] od której kupiłem konsole twierdzi, że na pewno mi wgrał Lite Touch i to by się zgadzało.. [?] Ale dalej nie jest wyjaśniona sprawa..

    1. Dlaczego u mnie na instalacji wyskakuje błąd, ale już bez instalacji gra z płyty chodzi normalnie bez żadnej przycinki [Mowa o spatchowanej grze Metro 2033 z Wave 4 na Wave 3]

    2. Ta sama spatchowana gra na 3 konsolach z Firmware 1.6 - nie instaluje sie i co więcej.. z samej płyty przycina się, że gra jest niemożliwa.

    3. Gra nie spatchowana [czyli z Wave 4], ale inny obraz chodzi oczywiście prawidłowo u mnie (LT) a na konsolach z Firmware 1.6 po odblokowaniu poprzez Activate.iso gra im się przycina jak idzie z płyty, a po instalacji jest OK.

    Troche dziwne to wszystko, bo niewiadomo czego się czepić tutaj.. co jest powodem, że im się przycina [iXtreme 1.6] a mi nie [iXtreme LT] dodam, że płyty te same były sprawdzane wszystko to samo a efekt był ten sam. Ta gra wydaje się jakaś wyjątkowa i nie wiadomo z jakiej parafii.

    Pozdrawiam
     
  15. masoxlaso

    masoxlaso Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No czyli jak ktoś ma HDD to może mieć 1.6 bo sobie wgra i będzie działac a jak nie to niech robi Upa na 1.61 i będzie działać z płyty dzisiaj rozwiążemy ten problem :) sprawdze u kolegi ma ten sam soft (1.6) ale ma dysk i zobaczymy jeżeli mam rację to robie upa na 1.61 ;) dam znać :)
     
  16. oczysk

    oczysk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, też mam 1.6 i też metro się zacina na logo producenta, do tej pory nie miałem żadnych problemów. płyta verbatim szybkość 2.4. Ktoś może nagrywał już just cause 2 na 1.6 i miał takie problemy jak w metro??
     
  17. daniel_66

    daniel_66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    rzeszow
    dodam ze mialem tan sam problem, tylko ze z kazda gra ...soft LT 1.1;/;//i co sie okazalo...ze abgx robi jakies bledy....program ustawiony pod wzgledem ix LT.... teraz wszystko smiga bo nie sprawdzam obrazu w abgx... pozdro...
     
  18. oczysk

    oczysk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale ja nie używałem wogóle abgx tylko zmieniłem wave xbox360wave patcherem i pozniej nagrałem xbox backup creatorem
     
  19. BerixOn

    BerixOn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Równierz mam problem z metro 2033 (mój ixtreme to bodajże 1.51 gry przerobione z wave4 na wave3 działały). Nagrywałem już parenaście gier i nigdy nie miałem problemu wszystko chodziło aż miło do czasu wypalenia metro... Wszystko robiłem tak jak w tutku (przerabiałem abgx 360 mod ręcznie) po czym wypaliłem płytke i wrzuciłem do konsoli. Konsola normalnie zczytała płyte, gre odpaliłem po czym zawiesza sie na logu producenta, podczas instalacji na dysk przy 42% wywala komunikat żeby wyczyścić płytke lub że płyta jest porysowana i nie może dalej odczytać. Oczywiście płyte czyściłem, nie ma i nie było na niej żadnej ryski/kurzu.

    Wrzucam screeny z abgxa :
    1) sprawdzanie nie spatchowanego obrazu
    [​IMG]


    2) obraz spatchowany abxg mod ręcznie według tutka
    [​IMG]

    Co mnie zaciekawiło to linijka : SplidVid 3rd wave ,4th wave ,5th wave or 6th wave. Do tej pory abgx jasno określał w jakim wave jest gra... Włożyłem więc obraz do 360waves patchera który pokazał że gra ta jest w wave4. Obraz przed patchowaniem sprawdziłem w abgx (1 link) wydaje się być ok, nie było błędów, po przerobieniu natomiast pojawiają się dwa błędy (miałem je równierz przy Life for Dead 2 ale po wypaleniu gra chodzi bez problemu) PFI i wideo partition. Czy ktoś wie co jest nie tak? I jak przerobić tą grę na wave3 żeby chodziła? Te same błędy mam w Dante Inferno ale jej jeszcze nie wypalałem bo szkoda mi płyty gdyby sytuacja była podobna jak z metro...
     
  20. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no chyba normalne że jak zmienisz wave gry to abgx pokaże iż są błędy z wave i spróbuje naprawić
     
  21. BerixOn

    BerixOn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko że przy patchowaniu metro te dwa błędy się pojawiają gdzie przy innych grach które przerabiałem z wave4 na wave3 był komunikat
    [​IMG]

    A przy sprawdzaniu wyłączam opcje online.
     
Wczytywanie...

Poleć forum