1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iextreme 1.6 problem z grami

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez juniaq, Czerwiec 4, 2009.

  1. juniaq

    juniaq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,

    Niedawno przerobiłem konsole (Xbox 360 Premium, Falcon, napęd LiteOn).
    Gry nagrywam programem imgburn z prędkością 2.4 (płyty Verbatim 8x), użyłem do tego celu 3 nagrywarek:
    Pioneer DVR-112D, LG-GH22NS30, oraz nagrywarki z laptopa (nie pamiętam teraz modelu nagrywarki ale lapek to HP 6735s).
    Proces nagrywania przebiega bez zakłóceń, po nagraniu płyty i włożeniu jej do napędu sa 2 problemy:
    1. pokazuje sie komunikat "wyczysc płytę"
    lub
    2. gra się chwile wczytuje po czym xbox zawiesza się(trzeba wyłączyć go guzikiem na przednim panelu).
    Próbowałem 4 różne gry.

    Kiedy wkładam grę oryginalną, nie ma żadnych problemów z ich odczytem, konsola się nie zawiesza ani nie pokazuje się żaden komunikat.

    Powie mi ktoś z czym jest problem i jak go naprawić ?

    w nagrywarkach mam najnowsze biosy, uprzedzając to pytanie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jar

    Jar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Wygląda,że winowajcą jest napęd w konsoli, a ściślej mówiąc najprawdpodobniej zrąbany flash(sry ale innej opcji nie widzę, reszta jest ok z tego co piszesz więc...)
     
  4. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    a te płytki to nie były przypadkiem Verbatim Printable ?

    ps.

    a może nie wybrałeś przy nagrywaniu pliku *.dvd ? - gdzie * to nazwa obrazu gry

    Przy nagrywaniu np.: ImgBurn wybieramy plik "nazwa_gry.dvd" a nie "nazwa_gry. iso"

    (chyba, ze masz ustawiony LayerBreak w programie na stałe)
     
  5. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Sprawdz na innym klocku te swoje nagrane i bedziesz juz wiedzial co jest nie tak ;)
    A plytki masz oki, ja pale na roznych i kazda biega grunt to konkretna wypalarka.
     
  6. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A printable verbatimy oczywiscie są złe do xboxa ??
     
  7. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    problemy z komunikatem "przeczyść płytę szmatką" opisywało już parę osób na innych forach i dotyczyły one właśnie płyt Verbatim DVD+R DL x8 Printable, co prawda inni pisali, że u nich jest oki wiec może to zależy od faktycznego producenta płyty, bo jak wiadomo płyty są produkowane w różnych miejscach na świecie, m/n w Indiach, Singapurze, na Taiwanie itd. i różnią się miedzy sobą (nieraz znacznie) jakością.
     
  8. juniaq

    juniaq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  9. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    problem jest po stronie marnego lasera litka kilku znajomych ma to samo podmieniony naped na inny (samsung, lg) chodzi bez problemu z tymi samymi plytami
     
  10. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Drogi kolego miałem taki problem tak Ty i wina nie leży w samy Xbox, działo się dokładnie to samo,płytę trzeba było wkładać po kilka razy a i tak w czasie ładowania się zawieszało. Musisz sprawdzić wypaloną płytę programem abgx360 jeśli będą jakiekolwiek problemy. to wymień nagrywarkę -u mnie pomogło a problem był analogiczny :D
     
  11. juniaq

    juniaq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    [​IMG] tak wygląda "log" po przeskanowaniu programem abgx360 nagranej płyty która w mojej konsoli nie działa, żadnej z nagranych gier nie mogę zainstalować na dysk bo pokazuje mi się błąd odczytu :(
     
  12. juniaq

    juniaq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W tym momencie konsola nie chce ładować gier oryginalnych z małymi ryskami
     
  13. kolo333

    kolo333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Najprawdopodobniej naped pada (ew. skopana przerobka). Nie jestem pewny, ale moim zdaniem mozna cofnac przerobke. Sprawdz na nizszym iXtreme.
     
  14. juniaq

    juniaq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  15. pajut

    pajut Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Problem !!

    Witam mam maly program Sciągnąłem z Netu Ojciec Chrzestny 2 Pl wszystko elegancko nagralem na plytke włanczam xboxa gra sie wlancza cyku cyku i pojawia sie problem gdy schodze (na jakies przyjecie wyslwestrowe) wyskakuje mi blad abym przetarl plyte sciereczka czy cos w tym stylu ale to i tak nie pomaga;( i jest problem bo usunolem juz ta gra z komputera i z plyty na ktora nagralem kopiuje te dwa foldery Vide i Audio ktore zajmuja 5mb jak ja mam zrobic z tego Poprawny plik iso Proszę o jakis program albo cos, ! Prosze o Pomoc !:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( z gory dzieki
     
  16. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-

    Na jakiej plycie to nagrales ?
    Nikt tu nie jest wrozka ;)
    Zrod CloneCD kopiowanie tej plytki moze uda sie uratowac kopie ;)
     
  17. PRZYLEPIACZEK

    PRZYLEPIACZEK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Września
    przegraj gre imgbur na twardy dysk a pózniej z twardego na płytke,ja tak zawsze robię i wszystko działa
     
  18. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Kup parę nowych płyt w różnych miejscach, nagraj jedną kopię u siebie a druga np. u kolegi i sprawdź czy odpalą. Jak będą się uruchamiać tylko te od kolegi to wina nagrywarki. Jeśli żadna nie ruszy to jest winny jest napęd. Jeśli będą chodzić obydwie to winne były płyty.

    Ostatnio kupiłem pojedynczo 3 szt. i wszystko pięknie się wypaliło, gra śmiga ale na dysk ich zrzucić nie mogę :/
     
  19. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    ja od nich już kupiłem z 50szt verbatimów - ze 40 wypaliłem -każda przejechana abgx 1.01 pod crc - 100% działa - czyli nie tędy droga
    to będzie problem z nagrywarką bardziej albo laser w konsoli nie trawi verbatimy ale to mało prawdopodobne
     
  20. pajut

    pajut Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Płytke kupilem Philipsa . ! a to tak poprostu mozna skopiwac z plyty na plytkee ???? .

    Przylepiaczek:
    przegraj gre imgbur na twardy dysk a pózniej z twardego na płytke,ja tak zawsze robię i wszystko działa

    no tak tylko ze jak biore w ImGBurn Creat image File from disc to jak mam 55 % to jest błaąd juz niewiem co robic . !!! niechce mi sie od nowa sciągac ! . .. A i czy to napewno wystarczy skopiowac ta gra z plytki na plytke czy to zadziala bo niechce 6 zl w bloto placiic za plytke !

    a tinofeber tu chodzi o to ze nie mam tego na Kompie bo skasowalem odrazu po nagraniu na plytke jak zwykle sie ze wszystkim spiesze ! Więc prosze o pomoc !
     
  21. pajut

    pajut Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a tinofeber tu chodzi o to ze nie mam tego na dysku bo skasowalem odrazu po nagraniu na plytke jak zwykle sie ze wszystkim spiesze ! Więc prosze o pomoc !
     
Wczytywanie...

Poleć forum