1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iHAS 124-14 EU opcja "Read flash"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Majkowski, Lipiec 22, 2014.

  1. Majkowski

    Majkowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam po tym jak spaliłem laser legendarnego iHAS 124-19 rev.B nie miałem czym nagrywać gier a na allegro same rev E. Poczytałem trochę na anglojęzycznych forach i okazało sie że ta rewizja radzi sobie równie dobrze z wypalaniem jak rev.B. A więc kupiłem i chciałem "sflaszować napęd" tym - Flash_Utility-6.0.1. Napęd podłączony wewnętrznie jak poprzedni przez port serialATA. Przejściówkę pożyczyłem wiec narazie nie mogę sprawdzić ew pojutrze. Oto mój problem co mam robić by zgrać falsza przerobić go przez MediaCodeSpeedEdit pod Verbatimki i wgrać spowrotem. Oto screen :
    [​IMG]

    naprawdę nie wiem dlaczego nie da się tego kliknąć może jak podepnę przez usb ten napęd to coś da ? przestudiowałem już sporo internetu i nic nie znalazłem by tak zdarzyło możliwe że jest zablokowany czy coś?

    PS. Gdy podepnę wcześniejszy napęd mimo że jest uszkodzony wszystkie te opcje które tu są wyłączone to tam się da noramlnie pobrać wgrać flasza.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Bo na innym jak rev B nie zmienisz fw :p Ty musisz użyć Burner Max Payload.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Majkowski

    Majkowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    spoko, masz jakiś link do tutoriala jak to zrobić ? itp ? bo odnośnie tych kroków pod rev E. to jestem zielony pierwszy raz mam do czynienia z tą rewizją a zależy mi na czasie bo muszę nagrać gry koledze do kryminału, tamten napęd szlag trafił wiec wiesz ;p
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    1 osoba to lubi.
  6. Majkowski

    Majkowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczytałęm ten temat mimo to nie mam pojęcia jak się posługiwaćtym narzędeziem :( odpalam ten BurnerMAX v0.15 klikam porzycisk burnerMAX i na ekraniku niżej wytswietla sie taki komunikat :

    BurnerMAX Payload Tool - Version: 0.15

    Found 2 CD/DVD drives E: F:

    BurnerMAX not enabled, YET !
    Scanning: E:\ [ATAPI iHAS124 E 4L04]
    BurnerMAX not enabled, YET !
     
  7. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Oznacza to, że burnermax nie jest dostępny jeszcze na twoją nagrywarkę. Upewnij się, że posiadasz najnowszą wersję burnermaxa. W takim wypadku pozostaje Ci tylko opcja truncate :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum