1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ihas 124 b

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Van Basten, Styczeń 19, 2013.

  1. Van Basten

    Van Basten Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zakupiłem wczoraj nagrywarkę i mam problem z jej zamontowaniem. Podłączyłem ją do kabla S-ATA, końcówka kabla jest fabrycznie wpięta do zasilacza, natomiast nie mogę znaleźć miejsca do podłączenia kabla HDD/DVD (rozgałęzienie S-ATA). Nagrywarka otwiera się, ale nie odczytuje płyt.

    Czy ma ktoś tutorial montowania ihasa ?

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Może po prostu twoja płyta główna nie posiada gniazda SATA ??? :p
    Jaka płyta główna - podaj model i producenta ??

    Pozdro !
     
  4. Van Basten

    Van Basten Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyta ASROCK 970 Pro3 - ATX AMD 970
     
  5. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Pod pamięcia ram po prawej stronie masz gniazda SATA.
    [​IMG]
    Podpinasz jeden kabelek do płyty głównej ( to na zdjeciu ), drugi od zasilacza idzie i tyle......

    pozdro !
     
  6. Van Basten

    Van Basten Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spoko, dzięki za wyjaśnienie, choć mi ona akurat kompletnie nic nie dało. Żaden z kabli w komputerze pasuje do wejść na płycie głównej. Muszę dokupić specjalny kabel, mimo że mam 4 kable SATA, które są właściwie całkowicie bezużyteczne.
     
  7. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Mam wrażenie że ty chciałeś podpiąć kabel z zasilacza do płyty głównej ... tak :O :O :O ????



    Taki kabel ma być .... grosze kosztuje:
    AB0 NOWY KABEL DO TRANSMISJI DANYCH HDD SATA DATA (2939664120) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.


    Pozdro !
     
Wczytywanie...

Poleć forum