1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ihas 124b i ritek S04-66

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez XboxerFun, Maj 6, 2013.

  1. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, płyty platinium soft wgany (zmodyfikowany pod 2,4x) i tak nagrywam

    smartburn on reszta off

    Bufory 241 mb

    płyta nagrana pomyslnie

    1. forza 4 (blad instalacji nadysku przy 0%)
    2. forza 4 (blad instalacji 4%)
    3. forza 4 (Bład instalacji 15%)


    wkurzylem sie bo 3 plyty poszly

    4 plyta fifa 13 (dla pewnosci wylaczylem opc oraz burn proof)
    plyta nierozpoznana.

    nagrywam fife 13 juz na 5 plycie opc on burn proof on smartburn on
    blad instalacji 15%

    cos moze w ustawianiech mam zle? bo nie wieze ze z 10 plyt 5 do kosza przez ich jakosc.


    Dodam że próbowałem różnych ustawień z forum

    Edit.
    Wgralem firmware pod prędkość x4
    Fifa 13 nagrana. Próbuje dmc i dam znac jak będzie ok to do usunięcia temat.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamk4

    adamk4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Weź to dziadostwo wyrzuć do kosza. Ja nagrywam na Esperanza lub jakichkolwiek innych i mam spokój. Albo kombinuj z ustawieniami może za którymś razem ci się uda nagrać.
     
  4. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Wyglada ,ze zle media id do softu lub zle ustawiona nagrywarka. Nie wgrales crossa z 524b przypadkiem?
     
  5. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    A robiles weryfikacje po nagraniu? I jak ustawiona nagrywarka ?
     
  7. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Co wy gadacie! Riteki to chyba najlepsze media id platinumów. Wypala mi się z 8-9 na 10 płyt z jakością 85-95 w NeroDiscSpeed.

    XboxerFan
    Masz tutaj media id utworzone przeze mnie do riteków oraz do innego media id. Ritek nimi nagrasz. Mbipg101-r10-65 oraz ritek-s04-66.bin - download. Darmowy hosting plików. Ponadto ustaw te opcje w Eeprom:
    -SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TUNING ON

    oraz w zakładce Bitseting, na samym dole DVD - R DL zmień opcje na DVD-ROM.

    W IMG Burnie OPC off oraz bufory w zakładce I/O i build zmień na 512 MB. Z tymi ustawieniami musi ci się nagrać.

    Daj znaka jeśli nagrasz z moimi ustawieniami i będzie działać :)

    EDIT:
    Przy nagrywaniu nie obciążaj PC. Zostaw go odejdz, porób coś innego. Powyłączaj obciążające go programy. Powinno pomóc.
     
  8. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Platinum, to bardzo dobre jakościowo płyty. Cały czas na nich nagrywam i nie mam żadnych problemów. Wypalonych i zainstalowanych na HDD 100%
     
  9. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ustawienia eepron tak jak kolega wyżej podał bufory 241mb opc on burn proof on z tym że fw zrobilem sam dla media id i prędkość 4.0x nagrywam na 4.0x i jest ok.
    Fifa 13, DmC dzialaja instaluja się na dysk forza 4 za 2 minuty będzie ale pewnie działa. Dzięki za pomoc.

    Forza 4 blad na 20% ehhhs a już się cieszyłem.
     
  10. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Podałem ci wszystko jak na tacy.. chcesz to się baw.. powodzenia. tyle w temacie
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    potwierdzam riteki plytki oki jak cos dam ci plik bo jak sam robiles to moze cos źle poszlo moj sprawdzony , ustawienia kolega podal
     
  12. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tomekzc jaka predokoscia nagrywac z twoim fw i i ustawieniami ?
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    te ID obsluguja predkosx x2,4
     
  14. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zgadza się x2.4. zresztą firmware i tak wymusi taką prędkość na nagrywarce
     
  15. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Nagrywaj tak jak pisze Tomekzc najlepsze id platinumów masz z jakością gorzej ,
    ale nawet na zajechanych laserach czyta te płyty bez problemu.
     
  16. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Mam praktycznie te same ustawienia, tylko bufor 241 i wszystko śmiga. Także tobie też powinno :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum