1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ihas 124b padł ? co 2sec. miga dioda i "nic"

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez Famous, Kwiecień 12, 2013.

  1. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Witam, dziś robiłem reflash mojego Ihasa na oryginalny fw, wgrałem oryginalny EEPROM, potem oryginalny flash, od tego momentu mruga zielona dioda co 2sekundy nawet jak nie ma płyty, jak wsadzam płytę to napęd ją kręci ale nie czyta ;\ co mogło się przytrafić ? zrobiłem już downgrade ale to samo, zrobiłem na nowo flash burner MAX i też to samo ;\\
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    trzeba zrobić jak przy wgrywaniu lt max. Końcowy krok nie pamietam jak to się nazywało.
     
  4. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    jezeli chodzi o wgrywanie flash to juz to robilem 10razy tej nocy i nic
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na stronie litka masz ofw
     
  6. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    robiłem już ten update do OFW i nadal nic ;\

    UPDATE

    z tego co wyczytałem w necie muszę naprawić "checksum" lecz przy próbie tego zabiegu wyskakuje mi taki error:

    [​IMG]
     
  7. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Wrzuć firmware bin przez dosflasha. Po tym zabiegu napęd powinien odżyć.
     
  8. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    teraz mam problem bo jak odpalam tego dosflash'a (i oczywiście wyłączam podpisywanie ster.) to uruchamia się pisze starting portIO i potem tak jakby wyłącza napęd, i muszę go włączyć w menedżerze urządzeń ;\
     
  9. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    OK mam postęp, mianowicie taki error w DosFlash występuje ;\ [​IMG]
     
  10. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Zrób to dosflashem ale pod dosem. Robi się to tak samo jak flash liteona fat.
     
  11. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    pod dosem jest podobny error piszę że nie może zapisać flash'a ...
     
  12. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Zadam jeszcze jedno pytanie czy po flashu dałeś convert drive?
     
  13. mate1212

    mate1212 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki sam problem, po downgrade z 524 na 124 cały czas miga dioda co 2 sek. próbowałem wgrać przez dosflash ale nie znajduje mojej nagrywarki(widzi tylko napęd w komputerze).Dodam że ihas mam podłączony przez adapter
     
  14. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Convert drive i będzie śmigać robiłem to wczoraj.
     
  15. mate1212

    mate1212 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety... wyrzuca błąd o "checksum" Jakieś inne rady??
     
  16. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może to ci pomoże, ja zrobiłem tak i działa. Tutaj link do stockowego firmware http://codeguys.rpc1.org/firmwares/dvdrw/stock/ATAPI.iHAS124_B.AL0L.stock.rar

    Ja robiłem downgrade z 524b bo miałem problemy (bład 50% na verbatimach), na 124b idzie bez problemu, właśnie wypaliłem płytę i 100% weryfikacja. Tutaj masz krok po kroku :p

    1. Pobierasz ten link wyżej i uruchamiasz ATAPI.iHAS124_B.AL0L.stock.exe
    2. Jak się sflas***e, to wyłączasz komputer i włączasz
    3. Potem włącz eeprom, wchodzisz w zakładkę crossflash i dajesz convert drive.
    4. Znowu wyłączasz komputer, czekasz chwilkę i znowu włączasz.

    Dioda juz powinna nie migać i napęd powinien czytać płyty

    5. Teraz odpalasz Flash_Utility.exe i tam wgrywasz ten zmodyfikowany soft pod verbatimy czy co tam chcesz :D

    Ja tak zrobiłem i wszystko działa :D

    jak nie zadziala to nie mam pomyslu, a i nie biore odpowiedzialnosci za ewentualne uszkodzenia, chociaz, chyba wiecej sie nie popsuje :D:D
     
  17. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    chyba się poddaje, walczyłem z tym napędem tyle czasu, i nadal ta zasra.. dioda mruga a napęd nie czyta płyt.. na pewno idzie to jakoś odkręcić ale ja swoje pomysły już wyczerpałem i wasze ;\ może ktoś ma jakiś sposób jeszcze ? bo nie chce kupować nowego iHas'a a wkrótce GTA 5 i tylko o to mi się rozchodzi z tą nagrywarką :D, kiedyś uwaliłem napęd od xbox'a przy flashu bo źle odłączyłem zasilanie ale naprawiłem go, a tu nie wiem co już robić ;\
     
  18. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a convert drive wywala błąd?
     
  19. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    tak wywala
     
  20. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a wez w biosie ustaw kontroler z ahci na ide i znowu sprobuj
     
  21. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Albo ten jego kontroler sata sie nie nadaje na to. Niech u kogos sprobuje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum