1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ihas 124b Płyty omega Big problem!

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez grzegorz1652, Październik 1, 2013.

  1. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam. Zmieniłem flahs w moim ihashu z płyt maxell na omega i mam problem bo nie mogę nagrać w ogóle fify 14 Pl wersja od SRT. Obraz sprawdzony przez abgx i wyszystko ok a pomimo to wyskakuje taki błąd jak na dodanym screenie w linku:

    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

    Dodam że ustawione mam wsio tak jak na forum podają i według poradnika ( najlepsza edycja 3) i dalej to samo już 3 płyty poszły do kosza i nie chcę dalej nic robić bo jeszcze może być gorzej ;/ a oto ustawienia eeprom:

    - Smart Burn ON
    - Online Hyper Tuning ON
    - Over Speed OFF
    - Force Hyper Tuning ON

    Imgburn mam ustawione tak
    OPC włączone
    Calculate optimal
    Verify against image file włączone
    prędkość 2.4x
    booktype wybrane LiteOn: Drive (for DVD+R DL Media EEprom!)
    ustawione na Truncate
    bufor nie przestawiany, automatycznie ustwaiony na 80mb przez imgburn ponieważ nie wiem na ile ustawić przy 2gb ramu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jakie ID plyt?
     
  4. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no wlasnie nie i wtym sęk ja nagrywam na Platinum i sa 4 rodzaje ID
     
  6. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no dzisiaj sprawdziłem i MID się zgadzało ale dla pewności zrobilem jeszcze sobie sam na nowo i dalej to samo ten sam błąd ;/
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no ale podaj id bo bez tego **** zbita
     
  8. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ricohjpn-d01-67. A w CloneCD nie da się nagrać gierek xgd3 pod lt 3.0 szczególnie zależy mi na tej fifie 14
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak masz ihasa to nie nagrywa sie wogole w colnie bo program napisany jest na imageburna i palisz na nim
    ustawienia w ImgBurn i EEPROM:

    - Smart Burn - ON
    - Force Hyper Tuning - ON
    - Over Speed Writing - OFF
    - Online Hyper Tuning - ON
    - OPC - OFF
    - prędkość 2.4x
    - verify - ON
    - bufory po 512MB dla build i I/O
    - booktype dla LiteOn wybrane koniecznie: Drive(For DVD+R DL Media-EEPROM!) i ustawione na DVD-ROM i zatwierdzone
     
  10. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    hej wafel23 no nagrałem takimi ustawieniami wszystko nagrało się w 100% i fifka działa tylko że kurde nie mogę grać bo wywala błąd dysku żeby przeczyścić miekką szmatką ;/ dlaczego? nagrane przecież na ihas 124b
     
  11. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  12. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    porządne tzn. Mogą być np. maxell, platinum czy musi być verbatim?
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najporządniejsze pod XBOX'a są VERBATIM'ki, ale na PLATINUM'kach też nagrywają..a MAXELL'ki nie wiem.
     
  14. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nagrane na maxell dyga jak tralala ;) a na TDK wyskakuje wyczyść płytę miekką szmatką ;/muszę jutro kupić drugiego maxella i nagrać.
     
  15. hester

    hester Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tez mialem problem z nagrywaiemm i komunikatem o szmatce:hororr:

    wyl burner proof i po provlemie
     
Wczytywanie...

Poleć forum