1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ihas 124b problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez djblackkrk, Kwiecień 24, 2012.

  1. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    witam was znowu. Przerobiłem konsole po aktualizacji na LT 3.0 i zakupiłem iHAS 124b. Wgrałem LT MAX według poradnika który pobrałem razem z softami. Ustawiłem prawidłowy mediacode płyty. Problem polega na tym że większość gier które nagrywam pod LT 3.0 z XGD3 po włożeniu wyskakuje komunikat że nie można odczytać płyty. Nagrywam na Maxell (Ritek S04-066). Obrazy na LT 2.0 śmigały, przepuszczam przez ABGX 1.0.6 i wyskakuje że topolgy data was succesfulled. Nie obciążam zbytnio komputera podczas nagrywania. Mass Effect 2 chodzi idealnie, Wiedźmin też. Może coś z LT MAX źle zrobiłem? Płyty nagrywają się do 100% i nie wyskakuje komunkat z opcjami Truncate i Overburn. MA ktoś jakiś pomysł?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gratak

    Gratak Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Idealnie według poradnika. Pomijam tylko weryfikacje bo wiele razy było tak że mi nie przeszło weryfikacji a na konsoli gra śmigała i kopiowała się na dysk. Co do Verbatimów, 10 sztuk = 50 zł a za tą samą cenę kupuje Maxell lub Platinum lub jeszcze tańszcze Omega i wszystko działało. Ale według Ciebie to wina płyt czy źle przerobionej nagrywarki?
     
  5. Gratak

    Gratak Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No ale właśnie sam sobie odpowiedziałeś. Gówniane płyty nie gwarantują nagrania. Jak nie przechodzi weryfikacji znaczy źle się nagrało. Cena Verbatimów nie jest wyssana z palca, generalnie chodzi o to że w tańszych płytach producent nie zwraca uwagi na jakość powłoki światłoczułej na krawędzi płyty. Ty nagrywasz 8,7 GB na płycie 8,5 GB, czyli zapis następuje na powierzchni, na której normalnie nic nie jest zapisywane. Masz dwa wyjścia: kupować oryginały z XDG3 albo kupować Verbatimy - policz co taniej wychodzi.
     
    1 osoba to lubi.
  6. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    wiem rozumiem tylko wiesz, dziwi mnie to czemu na Omegach które stanowią 50% ceny Maxeli a 10 % ceny Verbatimów wszystko pod softa 2.0 działało :) Będę potem pewnie w sklepie i kupię na sztuki Verbatimy na testy :) Dzięki za odpowiedź :)
     
  7. Gratak

    Gratak Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Działało na LT2.0 ponieważ było inne zabezpieczenie płyty, CIV sprawdza całość danych, więc brakujące 200Mb (tyle się przy LT2.0 nie dogrywało - nie miało znaczenia bo nie było tam przeważnie plików gry) powoduje wywalenie do dasha. Starsze zabezpieczenie nie sprawdzało całości (tak zwana weryfikacja płyty).
     
  8. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    To czemu Wiedźmin i Mass Effect 3 śmiga? Teraz wypaliłem NFS The Run i poszło ładnie. Sorry że tak głowe zawracam ale przy temacie LT 3.0 jestem typowo świeży...:/ a może ma znaczenie że w tych grach miałem zmienianą Topologię z 3.0 na 2.0 i teraz jest odwrotnie?
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Napisz dokładnie, jakie gry działają i z jaką wgraną "Topologią".
     
  10. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Sorry że dopiero teraz pisze (awaria internetu) Wiedźmin 2, Mass Effect 3, NFS The run działają. Nie działa Birds Of Steel i Ridge Racer Unbounded. Wgrywałem Topolgię według Twojego poradnika poprzez Abgx 1.0.6
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Teraz nagrywałeś z FW pod Verbatim'y na tych płytach?
     
  12. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    zmieniałem firmware w media code na maxel
     
  13. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    zmieniałem na maxell w media code
    a mam jeszcze inne pytanie tylko nie chce zaczynać nowego tematu, jak mam Modern Warfare 2 z Topologią na LT 3.0 i zmienie Topologię pod 2.0 w XBC to ruszy na LT 2.0? Bo kolega mnie prosił o tą gierkę a wiszę mu 'przysługę' :)
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgraj FW pod płyty lepszej jakości i na nich nagrywaj (Verbatim, Emtec).

    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/
     
Wczytywanie...

Poleć forum