1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ihas 124b verbatim vs xbox

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez XboxerFun, Maj 31, 2013.

  1. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam mam takim problem plyty verby mkm 003 nagrywarka pod laptopa zasilacz z pc dzis kupilem cake 10 plyt i 4 w koszu.
    Imgburn nagrywa ok veryfikacja 100% ok a w xboxie laduje plyte i jest napis uruchom gre (bez ikonki) daje uruchom i... "nierozpoznana plyta"
    Eeprom smartburn tylko on, w imgburn opc on, verify against image on, burn proof on, buffory 512 mb. Wszystkie inne gry nagrane na tej nagrywarce dzialaja (xgd3) lecz dzis sie zaczal problem i nie wiem o co chodzi... szlag mnie trafia bo nagrywarka ledwo wrocila (reklamowalem i przyszla nowa) nagrala z 7 gier xgd3 ktore dzialaja bez problemu a od dzis zadna gra swiezo nagrana nie smiga :( ma ktos pomysl?
    Dodam ze nagralem tez bez burn proof to gra wgl nie wczytywala sie i odrazu napis nierozpoznana plyta i kod 03-80-00
    . (nagrywalem tez w trybie awaryjnym) ale wczesniej bylo ok a dzis nie...
    Windows 7 HP

    A i przerobka LT 3 + najnowszy dash + ban :)

    Probowalem odpalac z dyskiem twardym, bez dysku etc.


    Właśnie przeflashowałem na nowo naped efekt ten sam.
    Weryfikacja 100% brak ikony, napis uruchom gre... "nierozpoznana plyta"
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    1. Podaj dokładny model nagrywarki.
    Domyślam się, że jest to iHAS jednak nigdzie tego nie napisałeś.
    2a. Jeśli iHAS, to czy wgrałeś FW pod odpowiednie MediaID płyt?
    2b. Jeśli jednak nie, to czy korzystasz z PayloadTool'a?
    3. Sprawdzałeś jakość nagranej płyty? Być może jest du*iata, przez co gra się nie wczytuje.
    Jest do tego specjalny program: KProbe lub CDSpeed-SE3.

    ( miałem tak z CoD:MW3, gra nagrana iHASEM, wpierw na Emtecu, potem Titanum na samym końcu Verb. Na żadnej płycie gra nie działała. Potem nagrałem w TrybieAwaryjnym i zadziałało. )

    4. Obraz dostosowany pod daną wersję LT? Tj. przepuszczony przez abgx360 v1.0.6?
    5. Nie rozumiem tego: 'nagrywarka pod laptopa zasilacz z pc'.

    Co masz na myśli? Nagrywarke podpinasz poprzez adapter SATA-USB do laptopa a zasilanie ciągniesz z zasilacza ATX?
    Jeśli jest tak jak myśle, to nie lepiej już wsadzić nagrywarke do PC i tam nagrywać gry, niż tworzyć jakieś kombinacje?

    6. Spróbuj na innym stacjonarnym komputerze, np. od znajomego.
     
  4. maciekalisz

    maciekalisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kalisz
    Jak ma adapter SATA-> USB to czymś musi zasilić ten napęd - zasilacz atx lepiej sie do tego nadaje niż mały chiński impulsowy zasilacz. Może coś z softem w IHASie albo trafiłeś na chińskie verbatimy - skocz do innego sklepu kup sztukę lub dwie i sprawdź na innych płytach.
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    maciekalisz - okej, masz rację. Nawet nie wiedziałem o takim sposobie.
    XboxerFun - tutaj ( http://xboxforum.pl/ihas-241/adapter-sata-usb-ihas-burner-max-co-polecacie-112140/ ) jest podobny temat. Przekop się przez wszystkie posty, być może znajdziesz coś dobrego.

    Na chwilę obecną widzę dwa, sensowne dla mnie, rozwiązania:
    a) nagrywać gry na innym stacjonarnym PC, od znajomego, od brata, cioci, wujka, praprawujka itd.
    b) zaopatrzyć się w zewnętrzny zasilacz do nagrywarka i nagrywać bezprośrednio na laptopie.

    Nic innego do głowy mi nie przychodzi.
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    a jak potrzebny ci zasilacz mam własnie jeden do sprzedania oczywiscie znajdziesz w odpowiednim dziale , chinskie zasilacze sa do bani
     
  7. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ihas 124 rev. B w temacie pisze. Wszystko nagrane wcześniej działa. Pc mam stary i nie pociągnie buforow 512mb. Może wina lasera w xboxie? Za którymś razem w grze pojawiła się ikona gry ale nie odpadła. Zaraz zrobię test jakości. Dodam że na spoofowanym napędzie bo mam 2 gry sie wczytuja za każdym razem od razu. Ale wiadomo xgd3 i tak nie uruchomione więc nic mi to nie da. Ale wszystkie gry xgd3 wcześniej nagrane działają więc czy to napewno laser...

    firmware pod verby wgrany, obraz przez abgx 1.0.6 dziwne bo w programie jest napisane 1.0.2 ale na 100% jest zainstalowany 1.0.6

    a to wynik gry xgd3 z kprobe:

    Date : 2013-06-02 11:49:15
    Model : 1-0-0-0 E:ATAPI iHAS124 B AL0S
    Disc : DVD+R DL , MKM003 [Mitsubishi Chemical Corporation]
    Speed : Max
    ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1
    Scanned range : 0 - 4267017
    Sampling count : 249158
    Errors : 0
    PI Max : 157
    PI Average : 1,41
    PI Total : 44016
    PIF Max : 2
    PIF Average : 0,06
    PIF Total : 1830
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    XboxerFun - rzeczywiście, nie doczytałem tego. Mój błąd.

    Nie jest powiedziane, że trzeba ustawić bufory na 512MB. Ja dla przykładu ustawiłem na 384MB i wszystko trybi.
    Również możesz spróbować 256MB. A nuż zadziała.

    Daj potem znać jak wypadł test jakości.

    Interesuje mnie jeszcze jedna rzecz.
    Napisałeś, że gry uruchamiasz na spoofowanym napędzie...
    1. Jaki napęd był oryginalnie w konsoli?
    2. Czy aby na pewno wgrałeś do zespoofowanego napędu FW z kluczem z tego starego?
    Coś mi się wydaje, że napęd nie ma klucza, stąd takie objawy
    Przyglądnij się temu.

    abgx'a zapewne masz dobrego, tak więc o to bym się nie martwił.
     
  9. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak oryginalnie mam liteona z wgranym kluczem etc. Wsadzilem dla próby stary żeby zobaczyć czy zobaczy grę. Klucz mam dobry bo inne gry wcześniej nagrane ścigają.
     
  10. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Jeśli mógłbym Cię prosić, to zrób jeszcze raz test jakości tym programem: CDSpeed-SE3.zip
    ( odpalasz program, klikasz w zakładkę Jakość Dysku, ustawiasz prędkość x4 i klikasz Start )
    Następnie wrzuć tutaj screena.

    Na starym LiteON'ie wszystkie gry działają?
    Nawet te nowo nagrane?
    Na jaki napęd zespoofowałeś?

    Jeśli masz czas, chęci i przede wszystkim czyste płytki DL, ustaw IMGBurn ( koniecznie wersja v2.5.4.0 ) zgodnie ze screenami z tej paczki: [2ndset]imgburn_mkm003.zip.
    Na tych ustawieniach, u mnie jak i u kilku innych użytkowników forum, wszystko działa, a jakość nagranych płyt dochodzi nawet do 98%.
     
  11. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    panie maćku ja mam zwykły chiński zasilacz impulsowy i pale bez problemu. Kolego wracając do tematy jeżeli wypalasz pod lapkie przez adapter usb wyłącz w zarządzaniu energią opcję wyłącz dyski twarde po: i wyłącz wstrzymanie selektywne usb przerabiałem również to u siebie
     
  12. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    up. mam to wyłączone
    no wlasnie nie dzialaja na lajtonie i w tym problem. liteon jest fabryczny wszystkie inne gry xgd3 na nim dzialaja tylko nie te ktore teraz nagralem ze szpuli 10 dvd dziala jedna (xgd2) zadna xgd3 nie smiga a ustawien nagrywania nie zmienialem .

    Probowałem nagrac wedlug ustawien z paczki efekt ten sam.
    Nie mam już płyt.

    zaraz dam screena z Nero disc speed
    Przy 50% jakość spadła do 25 damn ale dlaczego? Przecież ustawione mam dobrze wszystko nagrywarka padła? Po tygodniu? 10 płyt.. 40 zł poszło do kosza... Eh.. Może wina płyt? Chociaż zawsze tam kupowałem sam nie wiem ale to wyklucza chyba laser w napędzie?
     
  13. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Informacja ogólna
    Dysk: ATAPI iHAS124 B
    Firmware: AL0S
    Typ dysku:: DVD+R DL (MKM 003)
    Wybrana prędkość: 4 X
    PI errors
    Maksimum: 72
    średnio: 1.20
    Całkowicie: 40163
    PI failures
    Maksimum: 20
    średnio: 0.06
    Całkowicie: 14767
    PO failures: n/a
    Jitter: n/a
    Statystyki skanowania
    Upłynęło: 26:16
    Liczba przykładów: 250629
    Średni odstęp skanowania: 1.06 ECC
    Zakłócenia usunięte: 0


    Oto screen:
    [​IMG]
     
  14. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Dobrze znam to uczucie, gdy pomimo pomyślnego nagrania gry coś się wykrzacza.
    Da się nieźle wk**wić.

    No ale jest tak jak myślałem, słaba jakoś nagranej płyty.
    Przy 25% na pewno żadna gra Ci nie odpali.

    Kup kilka Verbów, w innym sklepie i spróbuj jeszcze raz.
    Możesz jeszcze spróbować na innym kablu SATA, na innym zasilaczu oraz na innym komputerze.
    Jeśli problem nadal będzie występować, to raczej winna jest nagrywarka.
     
  15. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Eh ale to normalne że płyty wcześniej się nagrywaly ok a po 7 nagranych płytach nagrywarka padła? Ew. Jak być w 100% pewnym ze to wina nagrywarki?
    Nie mam innych zasilaczy. Ani kabli sata-USB

    Moze zrobie crossflasha na 524 ?
     
  16. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Możliwe. Każdy sprzęt ma prawo się zepsuć.
    Mój iHAS w grudniu zeszłego roku całkowicie przestał czytać płyty DVD-DL.
    Wszystkie inne widział, jednak 'deelek' nie. Musiałem się uzbroić w nowego.

    Jak się w 100% upewnić? Myślę, że najlepszym wyjściem będzie jak spróbujesz nagrać jakąś grę na innym, w miarę nowym, komputerze.
    IMGBurn skonfiguruj zgodnie ze screenami z mojej paczki. Jeśli problem nadal będzie występował, to niestety ale czeka Cię kupno nowej nagrywarki.

    Nie wydaje mi się, żeby Crossflash mógłby tutaj pomóc.
    Wersja 524B ma dwie dodatkowe opcje, które na nic się nie przydadzą przy nagrywaniu gier na X360.
    Jeśli dobrze pamiętam to LabelTag - screen, oraz SmartErase - czyli kasowanie danych z normalnych płyt DVD. Po takim zabiegu płyta i tak musi wylądować w koszu, ponieważ nie da się na niej już nic nagrać.

    Jednak nie zaszkodzi spróbować. Być może to ją postawi na nogi.
     
  17. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Crossflash kupiłem 2 płyty verby oczywiście i 2x bez problemu działa + instalacja na dysk. Ciekawe co to mogło być... Czywiście opc po każdym wypaleniu?

    Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
     
  18. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Jak widać, te nagrywarki są kapryśne.
    Nie mniej, cieszę się, że choć trochę mogłem pomóc Tobie rozwiązać ten problem. ; )

    Polecam się na przyszłość.
     
Wczytywanie...

Poleć forum