1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ihas 124B - W imgburn cały czas Writing LeadIn

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez Krawol, Maj 6, 2013.

  1. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    Witam. Co może być problemem. Bo nie mogę nagrać na platiniumy?
    Mam wgrane pod płytki MAG-D03-64 i takie mam w id w imgburnie.
    W eprom ustawione smartburn, force hyper, online hyper.
    nagrywam bez opc, 2.4x. ustawiam booktype, oraz wyczyszczam opc history
    a i mam buffer 216mb ale od niedawna ustawiam na 512mb.

    Wcześniej nagrywałem wszystko na platiniumach i było git. Dzisiaj cały czas pisze writing lead in.po 7 godzinach w nocy tez sie nie nagralo :(

    jak wyjmuje plytke ma takie naznaczenie od srodka.

    co to może być>
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Możliwe, że du*iate płyty. Próbowałeś na innych, np. na Verbatimach?

    Swego czasu gdy nagrywałem na Emtecach, miałem podobne kwiatki.
    Często OPC trwało po kilka minut i w końcu i tak nie udało się nic nagrać.
    Ew. miałem tak jak Ty, przy wewnętrznym otworze płyty był nagrany taki mały, cieniutki pasek.
    Potem gdy wkładałem taką płytę do nagrywarki, IMGBurn nadal pokazywał, że jest ona pusta.

    Na Verbatimach takich problemów nie mam.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    Nom dokładnie taki sam problem. Kurde kupiłem 25 szt eh.. ale wszystkie platiniumy chodzily wczesniej.

    Nic nie da sie zrobic?

    Wysłane z mojego GT-I9300
     
  5. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    na xgd2 z clonacd je użyj może się bedzię dało nagrać i nie się nie zmarnują:)
     
  6. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Jeśli ten problem się powtórzy przy innych płytach, to nagrywarka być może do wymiany.
     
  7. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    a te płytki które nie chciały się nagrać a jak wkładam do napędu pokazują że są czyste, to rzeczywiście są czyste?
     
  8. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Jak widac juz slady nagrania to nie sa juz. Nagrywarka moze padac jak z innymi to samo i nic nie umie wypalic. Sproboj u kogos innego na niej nagrac.
     
  9. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    mam ja na gwarancji także nie problem wgrać stock, kurde jeszcze 2 dni temu nagrałem i wszystko było git
     
  10. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Verbatimy, Verbatimy i jeszcze raz Verbatimy.
    Nie ma sensu marnować pieniądze na inne płyty. Dorzuć tę złotówkę lub dwa złote więcej i nagraj każdą płytę za pierwszym razem bez żadnych błędów. ; )

    @down - to po taniochu masz te Verbatimy! Ja daje 7,90zł ale nigdzie taniej nie widziałem, a na allegro nie chce już zamawiać bo kilka razy zdarzyło mi się, że płytki były porysowane.
     
  11. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Verbatimy sa cos od 4zl a to cos po 2zl. Kwestia nagrywarki niz plyt. A te ihasy maja slabe lasery ,ze na byle czym wypala sie to nagrywarka roku nie dozyje.
     
  12. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    Okej kupilem omege i juz wie nagrywa zmienilem media id. I nagrywa zobaczymy

    A co de verbatimow ja do nich nie wroce moja nagrywarka potrafi palic plyty dlatego wole kupowax tansze plyty i tracic te 2 zl niz 5zl. Najpierw mialem verby potem omegi a teraz platinum chyba wracam do omeg.

    Tak jak kolega wyzej te ich nagrywarki na smieci sie nadaja, laser powinby byc porzadny to i nawet na sony by soe nagrywalo.

    Wysłane z mojego GT-I9300
     
  13. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    co do tego media id platinumów, które posiadasz. Ja również miałem z nimi problemy. Jednak już płyty nagrywają się"ok" jakość jest fatalna około 40-50 punktów w Nero jednak jeśli masz dysk to z dysku grasz i napędu nie niszczysz.

    Polecam ci abyś nagrywał je z prędkością x4. Ustaw 2 buffory na Max czyli wartość 512 MB (zakładka Build druga strona oraz zakładka I/O także druga strona) Ponadto zmień opcję w zakładce I/O na 1 stronie na ELBYCDIO (aby zmienić tę opcje koniecznie trzeba zainstalować clonedvd. bez zainstalowanego clonedvd nie zmienisz tej opcji w imgburn). W Eepromie ustaw Smart Burn na on i Online Hyper Tuning też na ON. Dodatkowo trzeba zaznaczyć OPC na on w IMGburnie (zakładka Write). Z tymi ustawieniami nagrałem 8 na 8 płyt. Wszystkie działają, licho bo lich ale działają. Z innymi ustawieniami jak kombinowałem, gry nei instalowały się na dysku. Zresztą zajrzyj tutaj http://xboxforum.pl/ihas-241/nagrywanie-xgd3-na-platinum-cmc-mag-d03-64-a-149584/ tutaj wszystko jest opisane, problemy ludzi z tymi płytami ITP.
     
    1 osoba to lubi.
  14. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    nadal to samo writing leadIn cały czas :(

    e: injusice nagrywalem oraz dmc nie, przed chwila tak z ciekawosci max payne 3 poszedł :D jak bedzie działać na dysku to masz piwo
     
  15. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No to fajnie, że Max poszedł, a jak z resztą?
     
  16. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    plyty sa dobre sam na nich nagrywam i 86% jakość plyty wychodzi masz pewnie źle ustawiony eeprom proponuje takowe ustawienia
    Wrzucaj.org - Darmowy Hosting ! - tu pliczek do wgrania z predkoscia x4
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - OFF
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - ON
    -Prędkość x4
    -Bufor max zarówno zakladka build jak i I/O
    -jeszcze zaznaczone ElbyCDIO - zakladka I/O - musi być zainstalowan clone cd
     
    1 osoba to lubi.
  17. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock

    to mi się pojawiło tak samo jak ustawienia od Tomekzc identycznie przy 49%

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  18. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Błąd przy przechodzeniu na drugą warstwę płyty ;/ 1 płyta tak czy któraś z kolei już?
     
  19. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    teraz ta to jest 2 płyta
     
  20. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    clone cd zainstalowany
     
  21. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    tak, nawet też zainstalowałem clone dvd2
     
Wczytywanie...

Poleć forum