1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

IHAS 124b - zepsuta nagrywarka ???

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MacWnc, Luty 17, 2014.

  1. MacWnc

    MacWnc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Chciałem dzisiaj nagrać COD Ghost od szalonego niestety zepsułem już 3 płyty. Wywala błąd zaraz na początku procesu nagrywania. Wypaliłem już nie jedną grę więc zakładam że dobrze ustawiam img burn. Wkładam loga z procesu nagrywania.Dodam że zrobiłem już OPC history clean. A czy jest możliwość że puszczenie obrazu płyty przez abgx spowodowało iż tej wersji (PL od szalonego) nie da się już nagrać? Za pierwszym razem jak przepuściłem wyskoczył czerwony komunikat że coś z topologią jest nie tak, jednak po przepuszczeniu przez abgx już nie było komunikatu tylko wyskoczył napis że wszystko ok.
    Koledzy jakieś sugestie?

    http://naforum.zapodaj.net/190f16fece50.jpg.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zoltypl

    zoltypl Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    BARTY
    Moze juz nagrywarka siada.
    Kiedys tak mialem jak uzywalem plyt made in china
    Na singapore juz bylo ok.

    Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
     
  4. MacWnc

    MacWnc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może być aczkolwiek nagrałem nią paręnaście tytułów więc chyba tak szybko się nie zużywa. A płyty MKM 03 z singapuru.
     
  5. zoltypl

    zoltypl Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    BARTY
    ja mialem takie cos przy gta v ,skonczylo sie kupnem nowej .
     
  6. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak masz ustawionego IMG i EEPROM ???

    U mnie poszło tak

    Dla Verbatim MKM003 i MKM001
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - ON
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - OFF
    -Prędkość x2,4
     
  7. MacWnc

    MacWnc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ustawionego mam tak jak na screenach. Nigdy nie było problemów z nagraniem na tych ustawieniach. Czy to może być wina laseru? Może już słaby, a jeśli tak to czy można kupić gdzieś laser do tego modelu?. Zrobię test i spróbuje nagrać zwykła płytę dl.
     
  8. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wgraj lt max od nowa jak nie pomoże to na reklamacje lub nową. Lasera do niej na 99procent nie dostaniesz, liteony tak mają ,że laser lubi padać.
     
  9. MacWnc

    MacWnc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na forum zagranicznym wyczytałem, że trzeba odpiąć kabel sata nagrywarki i wpiąć w inne gniazdo.
    Link: Logical Unit Communication Time-Out error - ImgBurn Support - ImgBurn Support Forum
    Tak też zrobiłem.
    Następnie sprawdziłem i wypaliłem płytę Platinium DL, nagrałem na niej zwykłe dane. Nagrało się bez problemu. Jak łatwo przypuszczać laser powinien być ok.
    Dlatego, wgrałem jeszcze raz LT burner max do nagrywarki.
    Wypaliłem płytę Verbatim z grą XGD3 i wszystko ok. Nagrywarka znowu działa. Ufff...:biggrin:
    Poniżej log operacji nagrywania a w nim moje ustawienia i dowód, że wszystko ok.


    A czy ktoś może wytłumaczyć co było nie tak?
     
Wczytywanie...

Poleć forum