1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ihas 124D problem z xgd3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kasza92, Marzec 1, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Kasza92

    Kasza92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem z nagrywarką wymienioną w temacie (machnąłem się i zamiast rewizji B kupiłem D). Problem polega na tym, że nie może mi ona dobrze nagrać gier z xgd3. Korzystałem z poradnika na forum, oraz używałem zalecanych opcji od autora Burnermaxa. Otóż problem jest taki:
    1) Gdy nagrywam grę na podstawie poradnika z forum, to gra nagrywa się do końca, ale podczas weryfikacji wywala błąd przy 49%. Gra chodzi, ale nie może się zainstalować na dysku konsoli.
    2) Gdy nagrywam według zalecanych opcji dla burnermaxa, to gra się nagrywa dobrze, przechodzi weryfikacje, ale gdy wkładam ją do konsoli, to wyskakuje napis, że dysk jest nierozpoznany. Wtedy trzeba otworzyć i zamknąć napęd kilkanaście razy i płyta załapie i można ją zainstalować na dysku konsoli. Niestety, wystarczy otworzyć napęd i znów wyskakuje "nierozpoznany dysk".
    Wczoraj nagrywałem grę z xgd2, i zapomniałem zmienić opcji z burnermaxa (nie używałem burnermaxa). Gra się nagrała, przeszła weryfikacje, ale po wsadzeniu do konsoli wyskoczył napis "nierozpoznany dysk". Chyba za 11 razem udało się uruchomić. Po ponownym nagraniu na zwykłych ustawieniach pod xgd2 gra działa normalnie.
    Płyty nagrane pod xgd3, gdzie wyskakuje "nierozpoznany dysk" są bardzo długo czytane przez konsole, napęd długo je mieli.
    Próbowałem już różnych opcji, zmiane bufora, wyłączenie OPC, nic to nie dało. Może ma ktoś jakiś pomysł ? Od razu piszę, że przeszukałem całe forum, ale nie znalazłem żadnej odpowiedzi, która by mi pomogła.
    Nagrywarka dokładnie to Lite-on Ihas124 D, z najnowszym firmware 80LA.
    Jakby komuś to pomogło, to tutaj są zaznaczone "zalecane opcje dla burnermaxa":

    For iHas burners B, C and D, recommended settings are:

    Force Hypertuning - Enabled
    Online Hypertung - Disabled
    Smartburn - Enabled
    Overspeed - Enabled
    OPC history - Do not clear

    Gry wypalam oczywiście na Verbatimach, już poszło ich trochę do kosza. Jeśli ktoś zna odpowiedź na mój problem, będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    1 osoba to lubi.
  4. tomekm250

    tomekm250 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja zawsze czyszcze opc history i od tamtego czau nie zmarnowalem ani jednej plyty a nagralem ta nagrywarka juz chyba ze 30 plytek
     
  5. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Też mam tą nagrywarke i nagrywam bez problemu według tego turialu do nagrywania XGD 3 tylko tyle że jak włączam gre to pisze brak autoryzacji
     
  6. Kasza92

    Kasza92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bankajos, bardzo mi pomogłeś :) Te ustawienia od Ciebie działają, i nie ma już żadnego problemu :) Wielkie dzięki. Innym też dziękuje za udzielenie się w temacie.
     
  7. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Niema Sprawy;)
     
  8. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam do was pytanie gdzie się ustala te opcje EEPROM i tę opcje Size buffer size 512mb?
     
  9. Kasza92

    Kasza92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    EEPROM ustawiasz w booktype (taka książeczka widoczna gdy chcesz nagrac obraz. Wybierasz swoją nagrywarkę, jeśli się tam znajduje i zaznaczasz DVD-RL Media EEPROM!. Jeśli Twojej nagrywarki tam nie ma, to nic nie ustawiaj), a bufor zmieniasz w settings ---> I/O---> Page2, tam masz taki pasek do zmiany prędkości bufora :)
    Jeśli chodzi Ci o ustawienia EEPROM, to znajdują się one koło booktype (taka ikonka mechanizmu - zowie się "change advanced settings". Tam wybierasz swoją nagrywarkę i ustawiasz :)
     
  10. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. zygzak65

    zygzak65 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    i na prawde dziala to w 100% na tych ustawieniach?hm to musze sprobowac jak tak
     
  12. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  13. lukwol

    lukwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wawa
    iHAS D to jest loterja.... u mnie on się nie sprawdził.... kupiłem B i nie ma problemów...
     
  14. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    po prostu to jest kwestia dobrych ustawień. ja nie narzekam ;)
     
  15. forttres

    forttres Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, czym się to różni mkm-001 a mkm-003
     
  16. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    mkm-001 nagrywasz 2.4x a mkm-003 4x. Ja osobiście nagrywam mkm-003 też 2.4x i wszystko działa
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum