1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ihas 124D

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez NowyKoles, Styczeń 10, 2013.

  1. NowyKoles

    NowyKoles Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Chce zakupic nagrywarke ihas124D , podpiąć pod kabel do laptopa (nie mam stacjonarnego komputera w domu) i wypalać płytki. Oprogramowanie - Windows7 (jezeli to ma znaczenie).

    W sklepie komputerowym mowili ze do Ihas124B wiedzą że istnieją jakieś tam sterowniki na necie a do 124D nie mają pewności. Sam też jestem ciemny w tym temacie. Pogrzebałem troche po necie ale też nic sensownego nie znalazłem.

    Dziękuje za pomoc

    Edit: Juz chyba znalazłem odpowiedz tylko prosze o potwierdzenie :

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Lista nagrywarek obslugiwanych je st w temacie temacie tego programu. Liteona tego chyba sie da w tym programie
     
  4. czlowiek

    czlowiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie na tej nagrywarce po odpaleniu BurnerMax i oczywiscie enabled podczas weryfikacji zawsze na 49% wyskakuje blad. Sam nie wiem o co kaman.
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Zapewne ktos zle wgrany soft do plyty jak sie da wgrac to znaczy ,ze dziala lub ihas b z allegro pod dane id plyty kup o ile sprzedajacy ci wgra. Media id plyty zobaczysz w imgburn
     
  6. Senio18

    Senio18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wie moze ktos jak zflashowac iHAS 124-04 D?
     
  7. zpoe

    zpoe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie flash-ujesz tego napędu...używasz BurnerMAX i tyle
     
  8. czlowiek

    czlowiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc zmieniłem OPC na off i bufor na 512 MB - poszło wszystko ładnie - nie wywala błędu autoryzacji płyty. Nagrywałem na Verbatimce.

    Force HT: Enabled, Online HT: No, OverSpeed: Enabled, SmartBurn: Enabled
     
  9. karlitoo

    karlitoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    U mnie podobny problem nagrałem kilka płyt ok ,a teraz cztery sztuki poszły w kosz....błąd weryfikacji 43% dziwne zawsze czytałem,że był problem przy zmianie warstwy płyty a tu sam niewiem ....może ktoś coś podpowie....
     
  10. newuser1

    newuser1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2012
    Posty:
    248
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Też tak miałem, wyczyść (nie odznacz, a wyczyść) OPC, bufor na 256. Wypal grę jak będzie dalej lipa to spróbuj znowu nagrać. U mnie na 10 nagrań 2-3 były do wyrzucenia i teraz znowu nagrywa normalnie.
     
  11. R@D

    R@D Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ten sam problem :/
    Pierwsze wypalenie było na standardowych ustawieniach, drugie z ustawieniami:
    Force Hypertuning - Enabled
    Online Hypertung - Disabled
    Smartburn - Enabled
    Overspeed - Enabled
    Z tą tylko różnicą że za drugim razem nawet nie rozpoczyna weryfikacji płyty i xbox jej w ogóle nie widzi :/

    EDIT:
    Za trzecim razem się udało gra się uruchamia, niestety na dysku nie da się zainstalować. Przy 43% pojawia się komunikat że płyta może być zarysowana. Ustawienia jak powyżej plus bufor 512 i wyłączone OPC. Weryfikacja przeszła pomyślnie w 100%.
     
  12. lukwol

    lukwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wawa
    Witam .

    Pdepnę się pod temat. Ten sam problem gry wypalane przy włączonym burnermaxie xdg3 i 2 - błąd wefyfikacji jak w linku. Przy wyłączonym nagrywa xdg2 dobrze , to tak jak by burnermax coś krzaczył....
    Weryfikacja - błąd przed połową , gra się nie instaluje , ale odpala choć nie każda.
    PS.: Ustawienia imgburna tak jak w tutku z naszego forum.
    PS2.: x Bez*tytułu.jpg | lukwol | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
    PS3.: Dotyczy oczywiscie ihasa rev. D

    POMOCY :) za dużo płyt w koszu wylądowało.

    Czy ktoś wię czemu się tak dzieje ? lub co zle robimy ? Może problem lezy po stronie wersji softu jaki jest w nagrywarce ?
     
  13. NowyKoles

    NowyKoles Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Załażyłem ten temat i teraz przeszedłem do wypalania pierwszej płyty, mam ten sam problem co user "czlowiek"

    Ustawiłem tak jak tutaj kolega napisał i wypalam, zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Edit: Na tych ustawieniach żaden błąd nie wyskoczył, zaraz przetestuje czy chodzi na xboxie i napisze.
    Edit: Jednak gry włoże dysk do napędu Xboxa wyskakuje informacja - Nierozpoznawalny Dysk :(


    Wyczytałem też o innych ustawieniach na zagranicznym forum:

    Edit: Testuje teraz ten sposób - trzecia płyta leci...

    Ma ktoś może jeszcze jakąś sprawdzoną konfiguracje?
     
  14. NowyKoles

    NowyKoles Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Drugi i trzeci sposób działają ;) po prostu musiałem wyciągnąć i włożyć płyte do napędu ze 2-3 razy , ewentualnie przetrzeć ją ;)
     
  15. karlitoo

    karlitoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Powiem tylko mi nagrywa bez problemu wczesniej jakiś miałem ,ale po reinstalce imburn działa super.
    Ustawione mam w imburn wszystko domyślnie bufory też,tylko opc zaznaczyłem i jest ok.
    Zaznacze że nagrywam gry xgd3.......
     
  16. thepioto

    thepioto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    Witam.
    U mnie wypaliłem już 20 płytek bez żadnych komplikacji. Wszystkie działają na xbox-ie z LT 3.0 ( naped LiteOn 16D4s ).
    Poczytałem sporo na forum o tych wszystkich zagadnieniach z LT itd. i żeby było prościej napiszę tylko co i jak zrobiłem oraz jak mam poustawiane :
    - nagrywarka : iHAS 124 rev.D sata z wgraną aktualizacją 8L0A stąd Lite-On iHAS124 D 8L0A Firmware Download - Firmware HQ
    - uruchamiam C4E’s BurnerMAX Payload Tool v0.15 , wkładam czystą płytke i po chwili widze napis BurnerMAX IS Enabled !! ( przy włączonej opcji AUTO), dostępny rozmiar zapisu 8,788,897,920 bytes
    - płyty to Verbatim dvd+r dl x8 MKM 003 00 Singapore
    - właczam/jest włączony ImgBurn 2.5.7.0 i sprawdzam czy w nim też jest dostepne 8,788,897,920 bytes do zapisu, jak nie to weryfikacja płyty i jest OK.,
    nastepnie powrót do zakładki ZAPIS z ustawieniami z tutka na forum Nagrywanie gier pod LT 3.0 (Najlepszy artykuł - edycja 3) z tym że:

    " wykonaj operacje OPC przed zapisem " wyłączone
    reszta ustawień według opisu z C4E’s BurnerMAX Payload Tool v0.15 tzn.:
    Force Hypertuning - Enabled
    Online Hypertung - Disabled
    Smartburn - Enabled
    Overspeed - Enabled
    OPC history - Do not clear (nie zmieniałem)


    - buforu nie zmieniałem/ustawiałem . Z dziennika imgburn wnioskuje że jest ustawiony na 80 MB,
    - prędkość zapsu ustawiona na 2,4 ale i tak nagrywa sie x4,
    - przed nagraniem obraz płyty sprawdzam zawsze abx360 z wyłączonym "Disable writes " i nagrywam gdy wszysko jest OK. ( zielono ),
    - weryfikacja po zakończeniu nagrywania dla pewności,

    - nie zwracam uwagi na obciązenie kompa poczas nagrywania, żadnych defragmentacji przed zapisem obrazów itp. rzeczy. Nagrywam nawet bezposrednio z dysku sieciowego ( Qnap -112 + 2TB ) który do tego ciągnie cały czas z sieci. Bufory poczas nagrywania na 100 %,czasem spadnie do 90%.

    Jeśli ktoś jest wstanie dopatrzyć się powodzenia w konfiguracji komputera to moja buda składa sie z :
    Asus P8Z77-V LE PLUS + SSD OCZ 128GB + WD 400 GB sata2 + WIN 7 Home Premium + Chieftec 560W + Kingston 8GB 2133 + i3 3220 + Qnap TS-112 2TB + TP-link 1043ND

    Wydaje mi się że to wszystko.
     
  17. czlowiek

    czlowiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W Liteon D, problem pojawia się przy użyciu innych płyt niż Verbatim, przynajmniej tak jest u mnie. Na Platinium wszystko idzie do kosza tych przy ustawieniach.
     
  18. alfamaniek

    alfamaniek Banned XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Śląsk,jura krakowsko-częstochowska,okolice ;-)
  19. Egooo

    Egooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2008
    Posty:
    293
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wagrowiec
    No właśnie panowie jak nagrywać na nich Platinum !!!
     
  20. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    jak poszukać na forum są tematy od tego
     
  21. Egooo

    Egooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2008
    Posty:
    293
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wagrowiec
    Temat jest od mojej nagrywarki i zadaje proste pytanie jak wypalić na niej płyty Platinum jak nie masz odpowiedzi to nie rób śmietnika i daruj sobie takie mocno rozwinięte komentarze
     
Wczytywanie...

Poleć forum