1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ihas 524B a dalszy problem z autoryzacją dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez michaelpol, Luty 2, 2012.

  1. michaelpol

    michaelpol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.
    Przerobiłem dzisiaj nagrywarkę ihas wg. tego tutoriala:
    http://xboxforum.pl/artykuly-f206/[...has-524b-i-ihas-224b-na-ihas-624b-105961.html

    Nagrywam NBA 2k12 za pomocą Clone CD z serialem i prędkością 2-2,4x i wybieram nagrywaj aż osiągnie medium czy coś w tym stylu
    Wkładam płytkę do konsoli, wszystko ładnie się instaluje, ale po chwili wywala że jest błąd autoryzacji dysku.
    Co jest powodem takiego zajścia ?
    Dodam, że nagrywane na płytach Verbatima, gra sptachowana 1.0.6 topology wgrane, wszystkie napisy na zielono.
    Nagrywarka też na pewno dobrze sflashowana dlatego, ze jest napisane IHAS 524B (przerabiałem na tą droższą wersję)
    Czy powodem jest zły program do nagrywania, prędkość czy w ustawieniach ?
    Jesli tak to polećcie jakiś program.
    Większość chyba używa ingburn.
    Jak coś, jak tam się ustawia nagrywaj z pliku obrazu i tak, żeby dobrze wypaliło ?
    Co było powodem takiego zajścia ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. michaelpol

    michaelpol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Grałeś kiedyś w gry XGD3?
    1.Usuń grę z dysku (jeśli instalowałeś).
    2.Wyczyść pamięć podręczną konsoli.
    3.Zainstaluj grę.
     
  6. michaelpol

    michaelpol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, grałem wcześniej ale z płyty w tego NBA.
    A gdzie się wyczyszcza ?
    Ja wszedłem w ustawienia system pamięć masowa dysk twardy w gry i usunąłem grę.
    W taki sposób się czyści na nowym dashu ?
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    System-->Pamięć masowa-->najeżdżasz na Dysk twardy-->wciskasz "Y" (opcje urządzenia)-->wyczyść pamięć podręczną
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    kurde, ludzie jest jeszcze takie coś jak google i idzie samemu znaleść odpowiedź...
    !KLIK!
     
  9. michaelpol

    michaelpol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zaskoczę Cię bo szukałem sam, ale było pokazane na starym dashu a na nowym nie zauważyłem że jak się da na dysk to trzeba kliknąć informacje.
    W starym dashu było to na wierzchu.
    Pozdrawiam
     
  10. michaelpol

    michaelpol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Niestety w dalszym ciągu ten sam problem.
    Gra usunięta, pamięć podręczna wyczyszczona zainstalowane od nowa
    Włączam mecz i po chwili wyskakuje błąd autoryzacji dysku :/
    Dodam, że sam wrzucałem przeróbkę LT 3.0 na Liteona no, ale chyba dobrze wrzucona skoro NBA z topology odpaliła przy graniu na płycie, a nie z dysku ?
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagraj tak jak w tutorialu z mojej sygnaturki (podpisu), bo być może CloneCd nieprawidłowo obsługuje iHAS'a z LT MAX i temu nie możesz grać z dysku. Grać z płyty możesz jak usuniesz grę i wyczyścisz pamięć podręczną.
     
  12. michaelpol

    michaelpol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Rzeczywiście, problem tkwił w niedopowiednim i niedostosowanym programie do nagrywania kopii 1:1 xgd3
    Skorzystałem z Twojego tutka i śmiga, aż miło.
    Dzięki wielkie za pomoc.
    Jeśli mogę się, jakoś odwdzięczyć to daj znać
     
Wczytywanie...

Poleć forum