1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ihas 524b i błąd odczytu: przeczyść płytę ściereczką

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Killjoy, Luty 4, 2012.

  1. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Mam koledzy problem: dash 604, LT 2.0, nagrywarka ihas 524b, gry się nagrywają 100%, przechodzą weryfikację w 100%, instalują się na dysku ale gdy chce ją włączyć pojawia się błąd odczytu wyczyść płytę szmatką. Dzieje się tak z Raymanem oraz Forzą 4 bo te na razie sprawdzałem... jakieś pomysły ? Dodam że gry palone metodą turncate działają bez problemów aha i obrazy oczywiście weryfikowane ABGXem.

    Próbować przerabiać do LT 3.0 i nowego dasha ?

    PS. płyty Omega ale to raczej nie powinno mieć znaczenia jeśli nagrały się poprawnie i przeszły weryfikację
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Obrazy weryfikowane abgx'em wraz ze zmianą Topologii?
     
  4. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    generalnie problem nie dotyczy bezpośrednio mnie, ale sądzę że jeśli wrzucam obraz w abgx i jest topologia to się pobierze automatycznie. Czy nie przepuszczać obrazów przez nowego abgx jak mam LT 2.0 ?

    edit:

    Forza 4:

    topology information was downloaded successfully

    topologu data is currently verified

    i info że nie ma nowszego pliku niż ten co już jest w obrazie fm4

    oczywiście przed nagraniem obrazu było to już zrobione.

    Może faktycznie w takim wypadku trzeba wgrać 3.0 albo konwertować obraz z 3.0 na 2.0 ? albo spróbować na czystym nie ruszanym obrazie...

    Edit:

    Rozwiązane i do zamknięcia, nie przerabiamy ABGXem obrazów pod LT 2.0 ! :)
     
  5. logai94

    logai94 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    masz Ihasa i metoda TRUCATE, to oznacza ze nie masz wgranego LT MAX i w tym problem
     
  6. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Nie w tym problem. Napisałem wyraźnie płyty nagrywają się w 100% weryfikacje przechodzą w 100%, LT MAX wgrany bo sam go wgrywałem dodatkowo nagrywarka crossflashowana na 524b. Problemem był ABGX który spatchował obrazy pod 3.0 gdzie przeróbka to 2.0. Zresztą gry się na dysk instalowały w 100%.

    Tak czy inaczej obraz nie przepuszczony przez nowego ABGX działa bez problemów :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum