1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iHAS 524B / XGD3 - Nagrywanie na DVD Platinum MBIPG101 R12-000

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotrek5tg, Czerwiec 8, 2012.

  1. piotrek5tg

    piotrek5tg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    przerobiłem XBOXA na LT+3.0, Dash:najnowszy. Kupiłem iHASa 124B i przerobiłem na 524B. Na iHASa wgrałem standardowy FW dla Verbatimów. XGD2 hula, ale gry XGD3 - za każdym razem dostaję komunikat "Przeczyść płytkę ściereczką itp." (pomino iż sam proces nagrania przebiega bez żadnych problemów). Nie jestem wyrywny jeśli chodzi o prośby o pomoc - najpierw sprawdzam co w tym temacie napisali inni i testuję różne warianty, ale w tym wypadku (parę nocy zawalonych, kilkadziesiąt płyt zmarnowanych i nic).

    Nagrywam na Platinum MBIPG101 R12-000, ale nie jestem w stanie prawidłowo przygotować FW ani znaleźć w sieci (dla iHAS 524B oczywiście) dla tych płytek za pomocą MediaCodeSpeedEdit i DVDIdentifier i chyba w tym problem. Gdyby któś mógłby podrzucić linka pod odpowiednie FW dla 524B lub coś podpowiedzieć, np. jak ustawić FW dla Platinum MBIPG101 R12-000 w MediaCodeSpeedEdit.

    Płytki nagrywałem zgodnie z Tutorialem dla LT+3.0 i dodatkowo z różnymi Advanced Options i NIC.

    Serdecznie proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    tu masz moje firmware i instrukcje i inne takie: WSZYSTKO W JEDNYM PLIKU.rar - Speedy Share - upload your files here

    A swoją drogą spróbuj jednego takiego platinuma nagrać na verbatimowym firmwarze.

    Ważne jest abyś w obu przypadkach ustawił opcje eeprom tak:

    Smartburn - Włączony
    Force HT - Włączony
    Overspeed - Wyłączony
    Online HT - Włączony

    Eeeprom utility znajdziesz w tej paczce ode mnie. Jeśli na verbatimowym firmwarze nie pójdzie z tymi ustawieniami, to na 100% pójdzie na firmwarze pod platinum + opcje eeprom które podałem wyżej.
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  5. piotrek5tg

    piotrek5tg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Serdeczne dzięki dla Killjoy'a. Kluczem do sukcesu przy płytkach Platinum MBIPG101 R12-000 był odpowiedni firmware pod iHAS 524B. Gry XGD3 śmigają aż miło.

    Jeśli chodzi o FW dla Verbatim'ów - to sprawdzałem - nie odpalały się, ale miałem troszkę inne ustawienia w EEPROM (Force HT Off) i OPC On.

    Generalnie FW pod Platinum sprawdza się i Wielkie Dzięki za pomoc!!! Super rzetelne info!

    Problem rozwiązany.
     
  6. Seeward1

    Seeward1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czaniec, Poland
    Moge to prosić jeszcze raz wrzucić ??
     
  7. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    UP
    Daj mi Twoje media id płytki i model IHASA i Ci zrobię FV :)
     
  8. jaracz

    jaracz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska ;)
    Powiedzcie mi da się zrobić takiego FW pod verbatima i platinum ??
    Po co w ogóle robic FW poda dane Media ID ?
    Nie wystarczy wgrać LT MAX tam chyba sa wszystkie Media ID
     
Wczytywanie...

Poleć forum