1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ihas błąd podczas nagrywania

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wala89, Maj 15, 2012.

  1. wala89

    wala89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam wszystkich pojawił mi się błąd podczas nagrywania gry Lord.of.the.Rings.War.in.the.North.XBOX360-COMPLEX {BOOBSMAN}. Grę przeskanowałem abgx360 i nie było żadnych błędów, błąd wyskoczył dopiero podczas weryfikowania obrazu gry przez imgburn . Płyta verbatim nagrywarka Ihas 124-19b (czy jakoś tak na pewno b)

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgrane FW pod Verbatim'y? Zaktualizowane sterowniki?
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  5. wala89

    wala89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Przed tą grą nagrywałem Deus Ex: Human Revolution oraz kilka innych gier i nagrały się bezproblemowo. Jeśli możecie podajcie poradnik do tej zmiany softa.
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Zmagałem się kiedyś z tym problemem.
    Zrobiłem reflash i włączyłem wymuszanie hyper tuning
     
  8. wala89

    wala89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Dzisiaj nagrywałem Max Pane 3 pierwsza płyta nagrała się bez problemowa natomiast na 2 znowu pojawił się ten błąd. Od czego to zależy (obie płyty to Verbatimy )
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Obie "Made in Singapur"?
     
  10. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Mówię Ci zrob reflash włacz wymuszanie i możesz jeszcze wyczyścić OPC
     
  11. karlitoo

    karlitoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mam też ten problem przy weryfikacji na 50% błąd już nie mam siły dwa razy nagrywałem Prototype 2 i lipa...
    [​IMG]


    może opiszesz jak i co trzeba zrobić z góry dziękuje...
     
  12. wala89

    wala89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ja również bym prosił jak by ktoś mógł napisać co mam zrobić krok po kroku co mam zrobić
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Kupić Verbatimy z Singapuru.

    2. Wgrać FW pod te płyty. Szukać w paczce LT MAX. W tutorialu "ixtreme burner max" jest przedstawione wgrywanie FW pod te płyty.

    3. Przywrócić oryginalne ustawienia EEprom (tylko "SmartBurn" powinno być włączone).

    4. Poustawiać wszystko, jak w poradniku z działu ISO --> Artykuły --> Przyklejone tematy.
     
  14. wala89

    wala89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Media id verbatimow to MKM 001-000 ? I jak zrobiłem to jak w poradniku "iXtreme burner max firmwares już jest! --> Post #278" to muszę tym plikiem zrobić reflash napędu ?
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, ale w paczce LT MAX masz gotowe FW pod Verbatim'y.
     
  16. schaolin360

    schaolin360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja też mam podobny problem i już nie wiem jak go naprawić, 50% weryfikacji i błąd, wcześniej kilka gier nagrało się bezproblemowo
    To tak:
    1. Mam Verbatimy z Singapuru, MKM003 - nagrywam z opc i x4

    2. Mam wgrany FW do napędu ihas 524b - "iHAS-524B-AL2A-MKM001MKM003-final.bin"

    3. Obraz przepuszczony zawsze przez abgx, ustawienia img burn takie jak w poradniku na forum

    4. Próbowałem starszej wersji img burn, zmiany bufora na większy i nic dalej ten sam błąd, zmarnowane ok 5, 6 płyt, nawet nie nagrywa mi się MW3 które już wcześniej 2x wypalałem bez problemu, więc to nie wina obrazu

    NIE MAM JUŻ ŻADNYCH POMYSŁÓW, MOŻE KTOŚ MA JAKĄŚ RADĘ ?? :(
     
  17. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dokładnie ten sam problem co schaolin, proszę o pomoc bo już zgłupiałem totalnie... nie mam pojęcia co jest nie tak... nagrałem mnóstwo gier i wszystko było ok. Teraz nagle zaczął się ten problem, przy 50 % błąd i poleciało już z 6 płyt... robiłem reflash, zmieniałem ustawienia i nic kompletnie nie pomaga... błagam, pomocy
     
  18. robertus64

    robertus64 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czesc
    nagrywaj z predkoscia x2
    mozesz miec juz padajacy laser w nagrywarce naped ihas to zadna rewelacja pod wzgledem trwalosci
    moga byc zlej jakosci verbatimy(obecny verbatim to nie to samo co starsze plyty)
    innych mozliwosci niema
     
  19. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć, nagrywam tylko i wyłącznie z prędkością 2,4.
    Chyba ostatnie co mi zostało to spróbować na drugim windowsie ( nie używanym ,czystym ). :moody:
     
  20. robertus64

    robertus64 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    windows nowy??malo prawdopodobne aby cos to zmienilo
     
  21. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Skoro ktoś pisał w jednym z tematów dotyczącym dokładnie tego samego problemu, że pomogła mu reinstalacja systemu to dlaczego miałbym i ja nie spróbować ? Z tym, że ja nie będę robił formatu, tylko spróbuję na czystym nieużywanym systemie nr 2 który również mam zainstalowany.
     
Wczytywanie...

Poleć forum