1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ihas - czy z nim jest aż tyle problemów ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kolar, Listopad 25, 2012.

  1. Kolar

    Kolar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam. Jest wiele tematów ne temat tego że ihas źle nagrywa lub że xbox nie chce odpalić wypalonych płytek. Moje pytanie jest takie - dlaczego są takie problemy ? Zawsze tak jest czy to wina użytkowników ?

    Jeszcze jedno pytanko - czym rozni sie ihas 124 od np. 524 ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    O różnicach masz w wielu tematach. Co do problemów to nie wiadomo w czym leży,ja modyfikowałem 2 ihasy,nawet po kilkunastu spalonych płytach nie wiem w czym leży problem,trzeba trochę kasy poświęcić. Niektórzy wypalają od razu ,niektórzy po stracie kilkudziesięciu złotych,takie życie. :)
     
  4. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ja kupiłem ihasa 124b nie bawię się w żadne platiniumy esperanzy czy inne badziewia, tylko Verbatimy są troszkę droższe od innych ale ja z nimi nie mam wogóle problemu ściągam gierkę przepuszczam przez abgx nagrywam x4 i jeszcze ani jedna płyta mi nie siadła przy nagrywaniu.

    Inni przerabiają ihasy pod inne id płyty niz Verbatim, i im działa a raz nie dziala, ja tylko Verbatimy używam, i nie żałuj tych 5zł za płytkę nawet nie szukam tańszych, bo tak jak ktoś pisał lepiej wydać te 5 zł niż 210zł. Więc to i tak gra wychodzi prawie za darmo. A na tańszych płytach raz ci się nagra a raz nie i to później wychodzi na jedno tak jakbyś kupił verbatim.
     
  5. Kolar

    Kolar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czyli to w większości zależy od płytek, ok. :)

    Kolejne pytanie - lt, jtag, rgh.
    LT - służy do nagrywania na płytki i grania live lecz nie można odpalać gier z dysku (?)
    RGH - wrzucasz gry z PC na dysk i od razu gracz, nie bawisz się w płytki i te rzeczy, lecz nie możesz grać live
    jtag - a to co ?
     
  6. BERTA222

    BERTA222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdansk, Poland, Poland
    proponuje rgh jak masz odpowiedni dash i po problemie
     
  7. Kolar

    Kolar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Póki co w ogóle nie mam konsolki, planuję sobie sprawić na święta. :) Mówisz rgh, dlaczego ?
     
  8. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jtag to starszy brat rgh. Na jedny i drugim chodzi o to samo :)
     
  9. Kolar

    Kolar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ale z tego co widzę na forum, to większość ma rgh więc jtag odpada. :)

    Czy aby przerobić xbox 360 na rgh musi być on sprzed jakieś daty tak jak lt ?
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: ihas - czy z nim jest aż tyle problemów ?

    Zeby przerobic na rgh musisz miec dash rowny/mniejszy 14719, slimy do 2012.04

    Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Kolar

    Kolar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ile kosztuje przeważnie przeróbka lt a rgh ?

    Gry na lt odpala się tylko poprzez płytki (?) a gry na rgh od razu po wrzuceniu z pc na dysk.
    Jeśli mowa o dysku - jak go się podłącza do laptopa ? Poprzez usb ?
     
  12. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No bez przesady,ceny masz choćby na allegro,a jak dysk podłączasz to już śmiechu warte,możesz przez sata,możesz przez usb czy jak tam chcesz. Trochę powagi,popatrz sam.
     
  13. Kolar

    Kolar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dobra, troche poleciałem z pytaniami. :D Gdzieś wyczytałem że nie wszystkie gry działają na lt lub na odwrót, to prawda ? Mogę podać link. :)
     
  14. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Wszystkie gry działają na LT, jeśli dobrze je nagrasz. Podaj tego linka.
     
  15. Kolar

    Kolar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  16. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    Odp: ihas - czy z nim jest aż tyle problemów ?

    Kolar sprawa jest prosta jeśli chcesz grać on line to wybierz lt jeśli nie to bierz rgh, wybierając lt zaopatrz się w ihasa i płyty verbatim obrazy sprawdzaj abgx-em wypalaj z prędkością maks 4(ja polecam 2,4)i wszystko będzie ok.jeśli rgh to kup sobie duży dysk:D

    Wysłane z mojego LG-E610
     
    1 osoba to lubi.
  17. Kolar

    Kolar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zdecydowałem sie na rgh. :) Na dysku 250gb mieści sie ~22 gier (1 gra waży ~9gb). Da sie przerobić xboxy produkowane do kwietnia br. tak ? Wole sie upewnić.

    A jak wyjdzie jakiś nowszy rgh to ja, taki lajk dam rade sam go zaktualizowac ?
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: ihas - czy z nim jest aż tyle problemów ?

    Tak i nie, zależy od dasha. Lepiej kupic juz zrobioną

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum