1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

IHAS EU - tacka nie wysuwa się, nagrywarka nie odczytuje płyt.

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez Dogg, Kwiecień 1, 2015.

  1. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Kupiłem używaną nagrywarkę IHAS rew. EU. Gość od którego ją kupowałem mówił, że wszystko jest sprawne, nagrał około 30 gier na niej. Nie dostałem do niej kabla SATA-USB, więc go dokupiłem, podłączyłem do laptopa i niestety tacka się nie wysuwa, a przy mechanicznym wysuwaniu nie czyta w ogóle płyt. Przy naciśnięciu przycisku wysuwania tacki jedynie zapala się zielona dioda i tyle. Napisałem do sprzedawcy i napisał mi, że to wina tego, że podłączyłem ją do laptopa przez SATA-USB, że zapewnia, że jest sprawna. I moje pytanie brzmi - czy jest jakaś różnica między podpinaniem nagrywarki przez USB a do płyty głównej? Czy wszystko powinno
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Nie ma żadnej różnicy w podłączeniu czy tak czy tak nagrywarka powinna działać tak samo

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podłączyłeś zasilanie normalnie z zewnętrznego zasilacza? Te zasilacze w kompletach lubią często padać (np. linia 12V).
    Spróbuj podłączyć do jakiegoś stacjonarnego komputera. Będziesz miał pewność.
     
  5. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Poczytałem o tym na zagranicznych forach i nie tylko ja mam taki problem. Czytałem o jakichś obudowach i problemami z USB 2.0. Przejściówka IDE/SATA będzie okej?
     
  6. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najlepiej podłączyć bezpośrednio. Nie masz wolnego gniazda SATA? Będziesz znowu łączył przez przejściówkę, a te IDE=>SATA też lubią być kapryśne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum