1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ihas nie instaluje na HDD konsoli gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pawlikr, Listopad 21, 2012.

  1. pawlikr

    pawlikr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. otoz mam taki porblem ze nagrywam gry ihasem wszystko sie wypala a nie moge ich zainstalowac na dysk. zmarnowalem z 5 plyt na wiedzmina ac3 i ac revelation i **** . jednyna gre jaka udalo mi sie nagrac i zainstalowac jest GOW3 . nagrywarke kupilem na allegro z wgranym burnermax. jakies pomysly??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wolak

    wolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: ihas nie instaluje na HDD konsoli gier

    A OPC wlaczone ?


    Wysyłane z mojego T-Mobile myTouch 3G za pomocą Tapatalk 2
     
  4. pawlikr

    pawlikr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak . ostatnia plyte nagralem
    Smartburn ON
    Force HT OFF
    Over Speed OFF
    Online Hyper Tuning OFF
    OPC wlaczone
    zwiekszylem bufor na 512
    nagrywalem z predkoscia 4x
    Book type "DVD+R DL MEDIA - EEPROM"

    zapomnialem dodac ze nagrywam na verbatimach ale x8 . czy to moze byc powod moich niepowodzen ?
     
  5. wolak

    wolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: ihas nie instaluje na HDD konsoli gier

    Sproboj nagrac 2,4 bez OPC

    Wysyłane z mojego T-Mobile myTouch 3G za pomocą Tapatalk 2
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    8x zadnej gry nie wypalisz tu tkwi problem i qeryfikacja musi byc 100%
     
  7. pawlikr

    pawlikr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sek w tym ze plyty z faktorem x4 trudno dostac . czy naprawde w tym problem ? wydaje mi sie ze inni tez na x8 nagrywaja i wszystko im smiga
     
  8. wolak

    wolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak na x8 się nie nagrywa albo 2,4 bez opc albo 4 z opc
     
  9. pawlikr

    pawlikr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale mowimy o x8 jako faktorze plyty verbatim ktora kupilismy czy jako x8 predkosci zapisu plyty?
     
  10. Szczygi92

    Szczygi92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    K-ce
  11. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    jak zwiększyłeś bufor do 512mb
    jest to gdzieś w ustawieniach imgburn?
     
  12. wolak

    wolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: ihas nie instaluje na HDD konsoli gier

    Zaklada I/O page 2

    Wysyłane z mojego T-Mobile myTouch 3G za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  13. pawlikr

    pawlikr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ostatnio nagralem bodajze Modern Warfare 3 z buforem 512 x4 z OPC i gra nie instaluje sie na dysku, do 49%. juz tak kminie ze moze mi kiepskie plytki popadly. bo z calego cake'a nagralem tylko 1 gre ktora dziala
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  15. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    gry musza przejsc weryfikacje w 100% , a bufory masz w I/O -page 2 oraz build -page 2 możesz też odznaczyć opcje w zakladce I/O-page 2 - enable bufor recovery
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to ze płyta przejdzie weryfikacje nie oznacza ze da sie ja zainstalowac na dysk
     
  17. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    dokładnie
    u mnie też każda płyta przechodzi weryfikację a trafi się 1 lub 2 na dziesięć płyt która się nie zainstaluję na hdd. teraz sprawdzę z tym buforem 512 zobaczymy co będzie
     
  18. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    w 99% instaluje sie po udanej weryfikacji bynajmniej u mnie nie ma z tym problemu :)
     
  19. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
  20. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Stąd, że nie każdy używa tylko płyt Verbatim i stąd że płyty są różne jakościowo. Poza tym trochę zależy od nagrywarki, które też nie są takie same jakościowo. Każdy powienien dobrać ustawienia, tak żeby nie miał problemów z nagraniem i instalacją na dysk.
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jeśli nagrywacie inne niz verbatim to 2,4 bez opc...inaczej nawet nie kombinujcie
     
Wczytywanie...

Poleć forum