1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ihas problem z nagrywaniem gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lolxd, Lipiec 26, 2012.

  1. lolxd

    lolxd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    z góry chciałbym pochwalić forum. Jest świetne :) Mnóstwo przydatnych informacji (szukałem jednak nie znalazłem rozwiązania swojego problemu)
    Otóż zakupiłem tą nagrywarkę z allegro
    LITEON iHAS124-19B XBOX360 XGD3 + VERBATIM DL 10sz (2496519562) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Niby z wgranym już softem burner max. Nagrałem z 10 gierek oczywiście na Verbatimach, wszystkie działają (myślę, że dlatego bo są starsze 2010-2011).
    Problem zaczął się gdy chciałem nagrać dirt showdown. Nagrywałem według poradnika na forum, więc powinno działać. Weryfikacja płyty przebiegła pomyślnie, gra działa, ale tylko z płyty, bo po zainstalowaniu wyskakuje błąd ze ściereczką. Nasępne gry fifa 12 weryfikacja płyty w imgburn ok, jednak zainsalować się nie da wywala błąd - nie da się grać(a np. FIFA STREET z 2012 roku śmiga), tak samo na płycie po 5 min grania. PES 12 wywala w img burn błąd przy weryfikacji płyty i w wgl nie działa po włożeniu do konsoli, Jeszcze gost recon, w img burn wywala błąd podczas weryfikacji, nie da się zainstalować, jednak jak na razie działa z płyty(grałem 30 min). Co może być przyczyną problemu, jest to trochę dziwne. Dodam, że imgburn NIE pyta o truncate.
    W konsoli najnowszy dash, lt 3.0. Jak sprawdzić czy na serio mam wgrany ten specjalny soft w napędzie? czy dla pewności mogę go wgrać jeszcze raz sam, według poradnika? Nie uszkodzi to go? i o co chodzi z tym faktorem, nagrywam na verbatimach potrzebne jest te opc?
    Przepraszam jeśli rozpisałem się zbyt szczegółowo, bo nie wiem czy to pomoże rozwiązać problem :)
    Z góry dziękuje za odpowiedz
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Podaj logi z abgx i imgburn

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. lolxd

    lolxd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc logi z imgburn (te 3 pierwsze gierki) reszta działa (oprócz dirta, który tylko z płyty, bo z dysku wywala)
    wklej.eu - wklej kod, paste code, paste syntax
    i dziwne jest to, że ghost recon (jak na razie) działa pomimo tego, że wywala błąd w sprawdzaniu płyty, a np. fifa która przeszła pozytywanie sprawdzanie nie działa. Dodam, że wszystkie gierki ściągam od tego samego użytkownika. Czego to może być wina? Sprzętu, złego nagrywania czy obrazu gier?
    fotki z abgx
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 13a98b9667933.jpg
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 145a4d21661c4.jpg
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 494288f41f416.jpg
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 649d7d072735c.jpg

    a abgx mam ustawionego tak:
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 5b4977c262de6.jpg
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - a74884cd8fdda.jpg
    Proszę o pomoc :)
     
  5. widmot

    widmot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zmień prędkość z 2.4x do 4x i bufor z 80 mb do 241 mb
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    moze kupiles inne verbatimy :) sprawdz sobie id poprzednich i nowych bo z tego co widze 10 wypaliles co dostales od kolesia z aukcji a kolejne moze sa juz inne
     
  7. widmot

    widmot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Musi zmienić prędkość i bufor też tak miałem stare gry bez problemu nagrałem dirt showdown niby się włączał ale za chwile wywalało przeczyść płytę przy instalacji 69% i błąd przeczyść płytę. Wymieniłem laser i to samo zmieniłem w ustawieniach imgburn i po problemie
     
  8. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    predkosc 2,4 bufor min 241 mb no i odpowiednio OPC on lub off zalezy jakie plyty no i jeszcze sa opcje w imageburnie :smart burn force hyper tunning itp on lub off
     
    1 osoba to lubi.
  9. widmot

    widmot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Z skanu wynika że używasz płyt MKM-003-00 czyli 4x z opc i bufor 241 mb sam takich używam nagrałem już chyba 30 płyt i ani razu nie było problemu
     
    1 osoba to lubi.
  10. lolxd

    lolxd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje za pomoc, już chciałem napisać, że wszystko działa, bo nagrałem ponownie PES 12 i ghost recon i zadziałało (bufor 247, opc on, predkosc x4)
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 61c13c239e66c.jpg Czy read buffer size to właśnie to co miałem ustawić? Bo w logach nadal widać "Filling Buffer... (80 MB)"
    Bo tu nagle przy trzeciej (nagrywałem nastepnego dnia) max payne 3 wyskakuje błąd przy weryfikacji. Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 9a0015414898f.jpg
    Są jeszcze jakieś pomysły rozwiązania problemu? Płytki są te same bo sprawdzałem.
    tutaj log z imgburn
    Wklejka #799483
     
  11. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    dziwna sprawa zeby tyle verbatimow sie marnowało... u mnie jeszcze ani jeden verbatim do kosza nie poszedł i kazda gra się tak samo ładnie instaluje.
    nigdy nic nie zmieniałem z buforem, jedynie przy płytach ID MKM 003 ustawiam prędkość 4x z zaznaczonym OPC i wsio.
    niby robisz wszystko ok..soft masz wgrany bo inaczej przy Ghost Recon pytało by o turncate..najlepiej nic nie robić przy kompie w czasie wypalania płyty, odłożyć myszkę na bok do 100% wypalenia płyty.
    aha rozmiar bufora zmienia się w zakładce I/O screenSHU - The fastest screen capture ever.

    dodam jeszcze że ja olewam veryfikację choć c4eva zaleca veryfikację przy każdej palonej płycie..
     
  12. malyksg86

    malyksg86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    198
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    napiszę to samo co w innym wątku, w opisie aukcji nie pisze, że jest to iHas z rev. B pisze tylko "Model - iHAS124-19"
     
  13. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak byś choć trochę zagłębił się w temat, wiedziałbyś że jest to właściwy model i nie robiłbyś zamętu
     
  14. malyksg86

    malyksg86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    198
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    Dobra spoko, napisałem tylko swoje spostrzeżenie. Wszędzie pisze, że do lt 3.0 potrzebny jest iHas z rev. B a na tej aukcji tego nie widze.
     
  15. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    sobie przeczytaj jej tytuł
     
  16. mapet44443

    mapet44443 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W linku jest ihas 124 19b czyli wlasciwa problem jest w rozmiarze bufora szkoda tylko że koleś który pytał nie napisał czy zrobił w końcu z tym a jak tak to gdzie był błąd komuś mogło by się przydać

    Wysyłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. malyksg86

    malyksg86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    198
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
  18. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    malyksg86
    racja że czasem jest błąd w opisie i B oznacza black lub bulk, ale jak miałeś wątpliwości to było kliknąć w któryś z powyższych linków autora tematu, to nie miał byś już wątpliwości co do właściwego modelu, wyraźnie widać:[2:0:0] ATAPI iHAS 124 B ALOS ;)
    o masz np. tu :
     
    1 osoba to lubi.
  19. malyksg86

    malyksg86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    198
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    sory za zamieszanie, zwracam honor
     
    1 osoba to lubi.
  20. lolxd

    lolxd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Przepraszam za odświeżenie tematu, ale może komuś się przyda to jakich ustawień użyłem tak jak napisał mapet44443. Napisałbym wcześniej ale nie miałem internetu. A więc mam takie ustawienia i działa: nagrywam przez tryb awaryjny, predkość x4, opc on, rozmiar bufora na maksa i usuwam przed każdym nagrywaniem historię opc. Jak na razie wypaliłem sześć płytek i wszystkie działają. Być może, że pomogłoby ustawienia tylko samego bufora ale metodą prób i błędów zmarnowałem 10 płyt zanim ustawiłem prawidłowo.
    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum