1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iHas przestał współpracować

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Melvin.FoX, Październik 11, 2013.

  1. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Witam!

    W ostatnim czasie po premierze GTA V mojemu poczciwemu iHas'owi zaczęło odbijać. Po wypaleniu drugiej czy trzeciej kopii jednego obrazu ISO płyty okazuje się, że płytki są do wyrzucenia :/ Pierwsza i druga kopia z tego samego obrazu jest w porządku (Xbox nie ma problemów z odczytem) natomiast każda kolejna płyta nadaje się do śmietnika (Nie można odczytać płyty, wyczyść ściereczką itd.) W między czasie nagrywałem też inną gierkę i obraz miałem cały czas na dysku. Po tych dziwnych przypadłościach wypaliłem po raz kolejny ten sam obraz i pupa. Czy miał ktoś podobny problem z iHasami? Dodam, że cały czas wypalam ImgBurnem na Verbatim'ach (MKM003) pochodzących cały czas z jednego źródła i zawsze po przepuszczeniu abgx'em - AutoFix ustawiony na Level 2.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Liteony są bardzo liche głównie ich lasery. Tracą na mocy szybko kwestia jak ci się trafi, jednym pada po miechu inny działa rok i więcej.
     
  4. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sugerujesz, że jego czas minął? Dziwnie jest tylko to, że nie ma żadnych błędów podczas odczytu ani verify. No i klocek nie ma problemu z "odczytaniem" płyty tylko po prostu od razu jak spróbuje się odpalić grę to efekt jest taki jak próba uruchomienia XGD2 na XGD3.
     
  5. robertus64

    robertus64 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc
    Naped do wymiany a dokladnie laser w napedzie
     
  6. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    A może jednak nie :)
    Zrobiłem następującą rzecz:
    Zainstalowałem z powrotem oryginalny firmware AL0S (iHas 124).
    Odinstalowałem i wyczyściłem wszystkie ustawienia związane z ImgBurn'em.
    Zmieniłem w biosie tryb Sata z AHCI na IDE.
    Zainstalowałem ponownie firmware Burner Max w wypalarce.
    Przywrociłem tryb AHCI.
    Zainstalowałem najnowszego ImgBurn'a.
    Ustawiłem: Perform OPC before write na Disabled, FHT na on, OHT na off, OS na off, SmartBurn na on i wyczyściłem historię OPC.

    Wypaliłem na nowo obraz na Verbatimie MKM-003 z prędkością 2,4x. Wrzuciłem do klocka i śmiga :) spróbuje z kolejnym obrazem płyty i jak uda mi się coś jeszcze wypalić to dam znać jaki efekt.

    ------

    Udało mi się bez przeszkód nagrać drugi obraz i też bez problemu działa :) wydaje mi się, że to jednak jakaś kwestia sterownikowo-software'owa. Warto spróbować przeinstalować w takim przypadku ImgBurn'a i firmware do nagrywarki :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum