1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ile kosztuje przerobienie konsoli ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Bodzio92, Styczeń 27, 2014.

  1. Bodzio92

    Bodzio92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam

    Mam XBOXa 360 Elite chyab JASPER 120 GB. Chciałbym go przerobić ? Jaka przerobke polecacie RGH czy tą drugą i ile by mnie to wyniosło ?:)

    Dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28107
    Polubienia:
    3214
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    LT 40zł - Grasz z płyt, możliwa gra online.
    RGH w zależności od posiadanego dashu 120-150 zł - brak gry online, grasz w gry z HDD, Darmowe DLC, gry arcade itp.
     
  4. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    RGH - grasz z dysku - brak możliwości grania na XBL - Cena ~150 zł
    LT - wypalasz gry na płyty - można grać na XBL - Cena ~50 zł

    PS.
    Podaj MFR Date konsoli i wersję dasha.
     
  5. pawbier99

    pawbier99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja polecam RGH, grasz z dysku, oszczędzasz na płytach, a online też można grać (LINK). Ale rgh jest trochę droższa.
     
    1 osoba to lubi.
  6. Bodzio92

    Bodzio92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Poźniej wrzyce jaki mam dash itp. A jak się ma LT to trzeba miec specjalna nagrywarke zeby nagrywac gry ?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wypadałoby mieć "specjalną". Jeżeli nagrasz zwykłą nagrywarką to możesz mieć problem z grami XGD3 i większe ryzyko otrzymania bana, jeżeli grałbyś online.
    Np. takim iHAS'em 124B ("specjalna" nagrywarka) z wgranym BurnerMAX (firmware) spokojnie wypalisz pełny obraz gry i będziesz mógł bezpiecznie grać.
     
    1 osoba to lubi.
  8. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Jak chcesz bez bana na XBL to tak.

    Wysłane Galaktyczną mocą Asa II/Sent by Galatic power of Ace II
     
  9. Bodzio92

    Bodzio92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jakie nagrywarki są kompatybilne ? I czy można samemu zrobić przeróbke LT ?
     
  10. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Sprawdź programem Nero InfoTool (chyba tak) czy twój napęd obsługuje DVD RW+ DL. By grać na XBL i nie dostać bana potrzeba nagrywarki iHAS. Na forum jest poradnik o przeróbce.

    Wysłane Galaktyczną mocą Asa II/Sent by Galatic power of Ace II
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    http://xboxforum.pl/ihas-241/lista-...ie-do-cross-flashu-ixtreme-burner-max-137951/
    http://xboxforum.pl/aktualnosci-9/lista-nagrywarek-kompatybilnych-z-fw-od-c4eva-105458/
    Ostatecznie: http://xboxforum.pl/oprogramowanie-13/burnermax-payload-tool-lista-nagrywarek-kompatybilnych-154552/
    Payload Tool jednym działa a jednym nie, więc najlepiej by było jakbyś kupił coś z pierwszych dwóch list, aby bez problemu wypalać gry i bezpiecznie grać w sieci.

    Oczywiście, można samemu zrobić LT.
    Sprawdź jaki masz napęd w konsoli i napisz:
    [​IMG]
     
  12. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Zapewne masz BenQ lub LiteOn, jeśli tacka jest taka to ściągasz faceplate (przód) i sprawdzasz kable.

    Wysłane Galaktyczną mocą Asa II/Sent by Galatic power of Ace II
     
  13. Bodzio92

    Bodzio92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Już sprawdziłem kable mam żółte a tacka taka jak BenQ lub LiteOn. Może ktoś podrzucić poradnik do LT ?
     
  14. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  16. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Wiem, jestem na fonie i zawsze coś pomyle .

    Wysłane Galaktyczną mocą Asa II/Sent by Galatic power of Ace II
     
  17. Bodzio92

    Bodzio92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Który poradnik jest najlepszy ? Z którego skorzystać najlepiej ?
     
  18. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Ten od Pixela najlepszy.

    Wysłane Galaktyczną mocą Asa II/Sent by Galatic power of Ace II
     
  19. Bodzio92

    Bodzio92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  20. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    To już Pixel wie ja się nie znam, ale poleciłbym kupować na forum.

    Wysłane Galaktyczną mocą Asa II/Sent by Galatic power of Ace II
     
  21. Bodzio92

    Bodzio92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki że tak pomagacie. Jak będę flashował napęd to wgrać sobie LT + 3.0 ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum