1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

IMGBurn error podczas nagrywania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kakashi507, Maj 5, 2011.

  1. kakashi507

    kakashi507 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Jak w temacie podczas wypalania płyty(DVD+r DL firmy ThinkXtra teraz kupiłem Verbatimy słyszałem ze to jedne z lepszych płyt ale są dość drogie wiec nie chce ich marnować) w programie IMGBurn wystąpił błąd.
    Moja nagrywarka to tsstcorp cddvdw sh-s222a ata device
    O to Link do Log z IMGburn: https://rapidshare.com/#!download|961l32|460768668|ImgBurn.log|36|R~0
    Jest jeszcze jedna sprawa lepiej nagrywać na ImgBurn czy może na Clone ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djblok

    djblok Banned

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ja nagrywam na clonedvd bo na img wyskakiwał mi błąd,a który lepszy?jak dlamnie teraz clone bo gry działają
     
  4. beefree88

    beefree88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Police
    Tu uwagi będą podzielone bo pewne osoby nagrywają w clonie a inne w burnie. Ja osobiście zawsze clona używałem. Tak, Verbatimki są jednymi z lepszych nośników i jednak lepiej wydac te 6,50 na verbatimkę niż kupic np. za 2,50-3 zł inną płytę gorszej jakości. Jednak żywotnośc tej pierwszej jest o niebo lepsza oraz rzadziej się marnują. Co do twojego błędu może byc to wina nagrywarki bądź płyty lub wersji gry. Mi też się zdarzało miec błędy nawet na Verbatimach z tym że wtedy nagrywałem na litonie. Jakiś czas temu zakupiłem nową nagrywarkę Pioniera za 130zł i na razie odpukac nagrywa jak złoto. Jeśli (nie wiem czy pracujesz czy jesteś na utrzymaniu rodziców) masz pewien zasób gotówki to najpierw sprawdź najtańsze opcje czyli kup Verbatimke spróbuj ponowie nagrac to samo, bo byc może płyta była trefna a nie nagrywarka. Jeśli błąd się powtórzy i nie tylko na tej grze a nawet na paru innych to wtedy dopiero bym reflektował nad kupnem jakiejś innej nagrywareczki ale w rozsądnej cenie (wiadomo nikt nie lubi w tych czasach przepłacac).
     
  5. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    6,5 zł verbatim- gdzie Ty kupujesz, Ja zawsze zamawiam z allegro za 10 szt 34zl z przesyłką oczywiście verbatimy. Kolego masz Pioneera to musi nagrywać dobrze bo te nagrywarki w testach jeśli chodzi o nagrywanie dl na xboxa wypadają najlepiej. jeśli wyskakuje Ci błąd to z pewnością wina nagrywarki. Nie znam się na modelach ale jak masz starą to może musisz odpowiednio booktype ustawić. TUTKI na forum
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Pioneer nie potrafi w fabrycznym sofcie na europe zmieniac booktype, mozna to zmienic wgrywajac zmodyfikowany firmware tzn nagrywarka bedzie zmieniac booktype ale caly czas, nie bedzie mozna tego kontrolować z poziomu programu
     
  7. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Tak ale kolega ma nagrywarkę ThinkXtra. Najleiej ściągnij sobie nero dvd speed, które jest darmowe. Wejdź w ustawienia bitu i tam ustaw:D
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie ma takich nagrywarek, kolega ma samsunga i tak wynika z logow ktore dal, nie pamietam czy samsung potrafi zmieniac typ ksiegi i jak nagrywarka tego nie potrafi zaden program nic nie da
     
  9. kakashi507

    kakashi507 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dziękuję za pomoc!
    Dziś wypale płytkę zobaczymy jak to będzie podzielę się z wami informacja.Moja obecna nagrywarkę kupiłem ok rok temu do tej pory nie miała problemow z żadnymi płytami ale jeśli będzie potrzeba zmienię ja, od razu moje pytanie jakiej firm warto kupić nagrywarkę (oczywiście chodzi tu o nagrywanie płytek z grami na xbox360). Spróbuje tym razem nagrać na CloneDvD.
     
  10. kakashi507

    kakashi507 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wpadłem żeby napisać wszystko działa jak złoto to była wina płytek.Raz na jakiś czas wyskoczy komunikat o przeczyszczeniu płytki i tyle :) dziękuje za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum