1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ImgBurn Fable III -nietypowa sytuacja

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez AdamR, Marzec 17, 2011.

  1. AdamR

    AdamR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Zakładam nowy temat ponieważ mam troche dziwną i nietypową sytuację.

    Wczoraj chciałem nagrać fable III na płyte EMTEC 8,5 gb DL+R. Wcześniej Fable III zostal przeskanowany Abgx 1.0.5 i wszystko było na zielono weryfikacja była zakończona sukcesem. Mówie: super nagrywam. Podczas nagrywania przy 20 % pojawił się jakiś błąd. Stwierdziłem że to pech i trudno nagram jeszcze raz ale na innym komputerze. skopiowałem Fabla III na inny komputer i zacząłem nagrywanie, wszystko było dobrze do jakiegoś 50 % nagrywania gry.

    I teraz jest pytanie, czy coś się zepsuło z ImgBurnem czy nagle zapsuły mi się dwie nagrywarki, na których wcześniej nagrywałem bez problemu. Czy gra jest jakaś zła ( ale to by było dziwne bo abgx pokazuje wszystko na zielono weryfikacja jest ok, sprawdzałem nawet ze zdjęciami które były wrzucane na forum przez ludzi by się upewnić i jest ok - NIE MA SIĘ DO CZEGO PRZYCZEPIĆ JEŻELI CHODZI O OBRAZ ) ? czy płyta jest słabej jakości ? ( Jeżeli chodzi o wybór EMTEC to zaryzykowalem bo mój kolega zawsze wypala na EMTEC płyty i nigdy się nie zawiódł - DOSŁOWNIE ) czym to może być spowodowane ? Nie wstawiam tutaj loga bo uważam że jest to jakiś pospolity problem. Po uruchomieniu IMGBurn w logach widze wykrzyknik i taki napis ( na drugim komputerze )

    W 11:36:13 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.

    Na poprzedniej nagrywarce ( na której wyskoczył błąd przy 20 % i przestało się nagrywać ) nie sprawdzałem w logach czy jest taki napis, ale wczoraj nagrywałem tą gre i pojawił się błąd a 3 dni temu nagrywałem inną i gra się nagrała do końca ( pomijając to że nie chodziła bo był zły obraz gry )


    CZY JEST JAKIŚ INNY ALTERNATYWNY PROGRAM ZAMIAST IMGBURN (chociaż nigdy mnie tak nie zwodził ) ?. NIE CHCE WYWALIĆ KOLEJNEJ PŁYTY DO KOSZA. CZY TO PRZEZ STEROWNIKI ?? KTÓRE Z DNIA NA DZIEŃ WYMAGAJĄ AKTUALIZACJI ? CZY TO PRZEZ PŁYTĘ?

    PROSZĘ O POMOC
    POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIĘKUJĘ
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    mysle ze mozesz sprobowac nagrac na innej nagrywarce i plycie
    ja osobiscie nagrywam tez IMG burnem i plytach za 3 zl i nic sie nie dzieje, byc moze u Ciebie jest problem poprostu z nagrywarka, lub sterownikami.

    Sproboj jeszcze raz nagrac na innej nagrywarce, jesli faktycznie z obrazem wszystko ok, powiedz jeszcze jaka masz wersje Fable III ?
     
  4. AdamR

    AdamR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witaj

    Tylko dziwne bo tak jak pisałem próbowałem nagrywać na dwóch nagrywarkach na których wcześniej nagrywałem płyty zarówno Verbatim, Jak i jakieś Media Tech czy Vakoss i nigdy nie miałem takich problemów dlatego staram się dociec czy to jest wina programu, płyty nie wiem może obraz gry jest jakiś zły? nie mam pojęcia nie chce uwalić kolejnej płyty dlatego się zastanawiam co robić

    Zawsze nagrywał plik DVD
    Nagrywałem płyty zarówno na jednej jak i na drugiej nagrywarce
    Nagrywałem gry na gorsze płyty niż EMTEC i chociło nie wiem co teraz ?

    P.S Ja i tak gry zgrywam na dysk bo mam 120 gb także nie potrzebuje Varbatimów chociaż mam też kilka gier na tej firmy płytach.
     
  5. AdamR

    AdamR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Średnio wiem jak sprawdzić wersje fableIII
     
  6. AdamR

    AdamR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tutaj daje loga z imgburn

    I 18:52:00 ImgBurn Version 2.5.1.0 started!
    I 18:52:00 Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (6.0, Build 6001 : Service Pack 1)
    I 18:52:00 Total Physical Memory: 3*139*548 KB - Available: 2*279*364 KB
    W 18:52:00 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    I 18:52:00 Initialising SPTI...
    I 18:52:00 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 18:52:00 -> Drive 1 - Info: Optiarc DVD RW AD-7560S SX03 (F:) (ATA)
    I 18:52:00 -> Drive 2 - Info: ITQP 0HE30PE 1.03 (I:) (SCSI)
    I 18:52:00 -> Drive 3 - Info: HUAWEI Mass Storage 2.31 (G:) (USB)
    I 18:52:00 Found 1 DVD±RW/RAM, 1 BD-ROM/HD DVD-ROM and 1 Unknown!
    I 18:52:11 Operation Started!
    I 18:52:11 Source File: E:\Feble III\DVD_ROM.dvd
    I 18:52:11 Source File Sectors: 3*827*488 (MODE1/2048)
    I 18:52:11 Source File Size: 7*838*695*424 bytes
    I 18:52:11 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 18:52:11 Source File Volume Set Identifier: ec67c000MS UDFBridge
    I 18:52:11 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 18:52:11 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 18:52:11 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 18:52:11 Destination Device: [1:0:0] Optiarc DVD RW AD-7560S SX03 (F:) (ATA)
    I 18:52:11 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RICOHJPN-D01-67) (Speeds: 2,4x; 4x; 6x)
    I 18:52:11 Destination Media Sectors: 4*173*824
    I 18:52:11 Write Mode: DVD
    I 18:52:11 Write Type: DAO
    I 18:52:11 Write Speed: 2,4x
    I 18:52:11 Link Size: Auto
    I 18:52:11 Lock Volume: Yes
    I 18:52:11 Test Mode: No
    I 18:52:11 OPC: No
    I 18:52:11 BURN-Proof: Enabled
    W 18:52:11 Write Speed Miscompare! - Wanted: 3*324 KB/s (2,4x), Got: 2*770 KB/s (2x)
    I 18:52:11 Book Type Setting: N/A
    I 18:52:11 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1*913*760
    I 18:52:11 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 18:52:11 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 18:52:11 Filling Buffer... (40 MB)
    I 18:52:12 Writing LeadIn...
    I 18:53:30 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3827487)
    I 18:53:30 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3827487)
    I 18:53:30 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    W 18:59:58 Device Removal Detected!
    W 18:59:58 The device list will be refreshed at the next available opportunity.
    I 19:13:25 Writing Layer 1... (LBA: 1913760 - 3827487)
    W 19:16:02 Failed to Write Sectors 2061984 - 2062015 - Reason: Write Error
    W 19:16:02 Retrying (1 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (2 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (3 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (4 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (5 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (6 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (7 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (8 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (9 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (10 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (11 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (12 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (13 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (14 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (15 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (16 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (17 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (18 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (19 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:02 Retrying (20 of 20)...
    W 19:16:02 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:21 Retrying (21)...
    W 19:21:21 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:22 Retrying (22)...
    W 19:21:22 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:22 Retrying (23)...
    W 19:21:22 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:23 Retrying (24)...
    W 19:21:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:23 Retrying (25)...
    W 19:21:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:23 Retrying (26)...
    W 19:21:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:23 Retrying (27)...
    W 19:21:23 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:24 Retrying (28)...
    W 19:21:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:24 Retrying (29)...
    W 19:21:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:24 Retrying (30)...
    W 19:21:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:24 Retrying (31)...
    W 19:21:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:21:24 Retrying (32)...
    W 19:21:24 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    E 19:21:25 Failed to Write Sectors 2061984 - 2062015 - Reason: Write Error
    E 19:21:25 Next Writable Address: 2061330
    I 19:21:25 Synchronising Cache...
    W 19:21:46 User opted to skip the 'Close Track/Session/Disc' functions.
    E 19:21:46 Failed to Write Image!
    I 19:21:46 Exporting Graph Data...
    I 19:21:46 Graph Data File: C:\Users\Adam Ratalewski\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\Optiarc_DVD_RW_AD-7560S_SX03_16-MARZEC-2011_18-52_RICOHJPN-D01-67_2,4x.ibg
    I 19:21:46 Export Successfully Completed!
    E 19:21:46 Operation Failed! - Duration: 00:29:34
    I 19:21:46 Average Write Rate: 2*462 KB/s (1.8x) - Maximum Write Rate: 3*344 KB/s (2.4x)
    I 19:21:46 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 19:21:47 -> Drive 1 - Info: Optiarc DVD RW AD-7560S SX03 (F:) (ATA)
    I 19:21:47 -> Drive 2 - Info: ITQP 0HE30PE 1.03 (I:) (SCSI)
    I 19:21:47 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-ROM/HD DVD-ROM!
    I 19:22:29 Close Request Acknowledged
    I 19:22:29 Closing Down...
    I 19:22:29 Shutting down SPTI...
    I 19:22:29 ImgBurn closed!
     
  7. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Probowales instalowac inna wersje IMGBurna?
    Wersje gry (w tym przypadku Fable III), mozesz sprawdzic u zrodla, czyli tam skad pobierales, najlepiej daj mi link na PW i Ci powiem.
    Tutaj najwyrazniej program ma jakis problem, cos mu sie pomieszalo, jak juz wczesniej mowilem spróbuj zainstalowac na nowo/ inna wersje programu.

    btw. uzywaj edycji postow a nie zakladaj kolejnego pod swoim, i nie pisz na czerwono, bo za to warny rozdaja :)
     
  8. AdamR

    AdamR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witaj

    Dzięki za cenne uwagi. Zaczynam dopiero swoją przygodę z forum ale oczywiście bedę zwracał na to uwagę.

    Nie próbowałem instalować innych wersji IMGBurn ale nowszą wersję mam na innym komputerze na którym nagrywanie gry zawiesiło się przy 20 %.
    Jest taki problem że ja nie pobierałem tej gry. Kolega pożyczył mi gre na płycie ale ja musiałem zrobić obraz IMGburnem na swój komputer przeskanować go Abgx 1.0.5 bo mam niestety najnowszego Dashboarda i nie czyta mi tej płytki. Mam tez Lt+. Zastanawiam się czy instalowac najnowszego ImgBurna instalować jakieś nowe sterowniki czy tez kupić lepszą płytę np Verbatim. Ale dziwi mnie ten błąd bo nagrałem tą gre jakieś 2 czy 3 dni temu ale niestety z błędęm i nagrała się do końca ( nie bardzo rozumiałem języka Abgx, ale poświęciłem dużo czasu na naukę także już teraz wiem co i jak ). Jak możesz wypowiedz się jeszcze na ten temat ja lece do pracy także jak wróce i będzie potrzebne jeszcze moge dać loga z Abgx 1.0.5
     
  9. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Jest jeszcze mozliwosc (ale raczej malo prawdopodobne - ale mozliwe) ze obraz ktory utworzyles z plyty kolegi na swoim komputerze moze byc walniety.
    Czyli przy zgrywaniu na dysk, obraz sie popsul.
    Spróbuj jeszcze raz go zrzucic na dysk swojego kompa jesli w ogole masz jeszcze ta plytke.
    Moim zdaniem problem lezy po stronie programu jednak.
    Sprobuj innymi programami jesli nic nie pomoze dalej, program typu : CLONE CD, FinalBurner, Burn4Free...

    PS. Nie wykluczaj winy po stronie plyty, bo widze w logu ze na niej nie moze znalesc adresu zapisu, kup Verbatimke najlepiej.
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    pisze to w co drugim poscie o nagrywaniu wiec warto to zamapietac..

    co ma walniety obraz do bledów nagrywania????? przeciez nagrywarka to nie abgx nie sprawdza poprawnosci danych nagra wszystko jak leci (nawet same zera) byle mial dobrze zorbiony ploik dvd ktory definuje kiedy ma przejsc na druga warstwe.
     
  11. AdamR

    AdamR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki, że w ogóle odpowiadacie i pomagacie.

    Chciałbym usłyszeć jakąś konkretną odpowiedź. Kupić Verbatimke ? zaktualizować oprogramowanie nagrywark?i i zmienić program np na Clona i Zaryzykować ?
    Jeżeli chodzi o Abgx 1.0.5 to ustawiłem go według poradnika. Miałem tam oczywiście jakies problemy ale poczytałem forum i udało się ! wszstko jest na zielono chyba że jest coś w logu co informuje o tym ze gra się nie nagra. Albo nie wiem nie moge nagrać gry bo ma wave 6. ale nie wiem czy ma to coś do tego
     
  12. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    po 1. obraz na 100% jest ok, bo skoro abgx nie wali błędami to obraz MUSI być ok, inaczej abgx zgłaszałby błędy crc
    po 2. wg mnie wina płyt.
    po 3. jak coś nagrywasz to nie rób nic innego ("18:59:58 Device Removal Detected!")
    po 4. odinstaluj daemontools
    po 5. płyty emteca podobno to syf (nie sprawdzałem)
    Powodzenia

    edit: daj pełnego screena z abgx
     
  13. orzelorzel

    orzelorzel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wkleję podpowiedź z innego tematu w którym przed chwilą napisałem, a problem wydaje mi się taki sam :)

    masz sterownik do wirtualnego napędu, musisz go odinstalować

    spdt ściągnij daj uninstall, reset kompa, powinno śmigać, aby używać z powrotem deamon tollsa albo coś musisz znów uruchomić program, dać install, reset i znów wszystko śmiga.
    pozdrawia
     
  14. AdamR

    AdamR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    obraz w 100% ok (mam ten sam)

    odinstaluj wirtualny napęd, jak nie pomoże to wina płytek.
     
  16. AdamR

    AdamR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Dla wszystkich zainteresowanych co się okazało problemem PŁYTY FIRMY EMTEC !!!! Zdecydowanie nie żałujcie pieniędzy na Verbatim

    Dziękuje wam wszystkim za pomoc i pozdrawiam
     
  17. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ja od początku wiedziałem że wina płyt. Na poprzednim xboxie kupowałęm gry na omegach i zajechałem napęd. Ludzie na płytach niema co oszczędzać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum