1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ImgBurn kończy nagrywanie przy 51% i niszczy płytki.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wielblad, Październik 12, 2010.

  1. Wielblad

    Wielblad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak w tytule. Prędkość 2.4x. Napęd TSSTcorp SH-W162C z najnowszym firmware. Płytki TDK (proszę nie pisać, bym kupował Verbatimy - nie wniesie to nic do dyskusji).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miałem coś podobnego ze nagrywarką LG. Tylko ona albo niszczyła przy końcu nagrywania albo na początku. W moim przypadku szykowała się wymiana nagrywarki.
    Zobacz jeszcze na CloneCD jeśli tam też nie nagra to nagrywarka do wymiany.
     
  4. KubexRIO

    KubexRIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na podobnej, albo nawet i tej samej nagrywarce miałem ten sam problem. Doszedłem do tego, że trzeba wypalać obrazy (i tylko obrazy) Alcoholem 120%. Zawsze działało.
     
  5. siw3x

    siw3x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    nie wiem dla czego ale jak kupilem 11 ply nagralem 8 a 3 do wyj...nia wsadzam montuje do programu gre daje nagraj leci bufer 100% i potem spada do 2 wysakuje okienki z errorem nie wiem o co biega
     
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    błąd w okolicy 50% oznacza problem z przejściem na drugą warstwę płyty dvd dl ,jeżeli ten sam problem wywala na innych płytach to na 99% wina nagrywarki
     
  7. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    ja tak mialem przy wypalaniu z predkoscia x2 tez na samsungu.przeszedlem na predkosc x4 i wszystko dziala jak nalezy:)
     
  8. tomaszek007

    tomaszek007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    to wina nagrywarki,a verbatimy sa najlepsze i nie mow ze nie bo to nic nie wniesie do dyskusji
     
  9. Wielblad

    Wielblad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hofi:
    Właściwie to wcześniej miałem 1 płytkę firmy ThinkXtra i nagrało bez problemu w ImgBurnie.
    tomaszek007:
    Chodziło mi o to że w zasadzie każdym temacie o nagrywaniu jest mowa o verbatimach - tylko o to.
     
  10. mistrzunio

    mistrzunio Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdz czy plytki sa dobre.Naped moze byc zepsuty,albo zle nagrywasz.
     
  11. Wielblad

    Wielblad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płytki nówka, a poprzednio nagrywało ok. Prędkość 2.4x, plik .dvd z abgx360.
    PS: Mógłby ktoś zapodać link z CloneCD? :)
     
  12. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    google nie boli....
    Clone CD masz nawet z oryginalnej strony bezpłatnie na 21dni.

    Co do płytek. Co z tego, że są nowki sztuki. Może jakieś dziadostwo lub wyszła wadliwa seria.

    Miałem tak z płytkami Omega. Kupowałem w Cake po 10szt. Wypaliłem 30 i było ok. Ale jeden cake trafił mi się taki, że z 10 płyt wypalił 1....

    Kup na próbę inne płyty.

    Jeśli na innych bdzie to samo i w CloneCD te4ż to nagrywarka do wymiany
     
  13. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Mam ta sama nagrywarke i też pali przy zmianie warstwy. Program nic tu nie zmieni, nagrywarka wini.
    Czasami verby wypala, ale to jak ma dobry dzień.
     
  14. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Możesz jeszcze spróbować zmienić firmware nagrywarki w PC
     
  15. szem44

    szem44 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    Na to składa się wiele czynników :
    - wadliwa seria płyt - wypaliłem ponad 80 Verbatimów - kupiłem na allegro 2 x cake box i w sumie 7 płyt z 20 do kosza.
    - soft którym nagrywasz
    - kondycja systemu windows
    - ilość programów odpalonych w tle
    - czy jest włączone secure duplex czy nie ?
    - jaki soft emulujący cd-dvd jest zainstalowany
    - firmware nagrywarki
    - prędkość zapisu - np nagrywałem na 2.4 x a teraz działa 4 x tylko i kit wie czemu.

    itp itd. nie koniecznie nagrywarka do wywalenia, trzeba sprawdzić w którym momencie pojawia się błąd.

    Nagrywasz coś wiele razy nic nie mzieniasz i nagle wywala - pomyśl a może coś doinstalowałeś do systemu ? a może rzeczywiście walnięta seria płytek ? tak jak to chyba ma miejsce u mnie.

    Pozdrawiam
     
  16. Wielblad

    Wielblad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc:
    - Większość aplikacji podczs nagrywania wyłączone;
    - Wstyd przyznać, ale nie wiem, co to secure duplex :p;
    - Soft to WinMount - nie lubię Daemona :D;
    - FirmWare najnowszy - z 2007...

    To tyle... spróbuję jeszcze z prędkością 4x. Może sie uda .
     
  17. Wielblad

    Wielblad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy okazji - oto log:
    Jest tam 4x, gdyż próbowałem 3 płytkę z tą prędkością. Poprzednie z 2.4x miały ten sam błąd.
     
  18. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Nie marnuj kolejnych płyt, napisałem ci wyżej, że to wina nagrywarki !
     
  19. Rapido

    Rapido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdz konfiguracje imgburn bo jak masz zle ustawione warstwy to wlasnie na 51% bedzie sie tak dziac.
     
  20. Xonee

    Xonee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    144
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    omg ;p dobiles mnie tym "nie mowicie zebym kupil verbatimy" a ja ci powiem tak: uzywaj CloneCD, a plyty tylko i wylacznie verbatimy -.-"
     
  21. Wielblad

    Wielblad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No cóż - temat do zamknięcia. Widocznie to była wina ImgBurn. CloneCD bez problemu nagrał grę na TDK. Ha! :D
    PS: Verbatimy kupię jak będe miał okazje
     
Wczytywanie...

Poleć forum