1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ImgBurn nagrywa inną prędkością niż wybraną.

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez alex___17, Lipiec 3, 2011.

  1. alex___17

    alex___17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Kupiłem nagrywarkę Pioneer DVR-118LBK (nie wiem czy to dobry wybór) i chciałem ją przetestować na zwykłej płycie. Kupiłem płytę DVD-R i chciałem nagrać obraz gry na PC. Wybrałem prędkość 4x a podczas nagrywania widać "Write Rate: 1356 KB/s (1.0x)" zamiast 4.0x. Tu daję screen:klik. Co mam zrobić?? Może to tylko błąd wyświetlania?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Patrząc naa czas , który minął i który pozostał, to nagrywało ciutkę poniżej 4.0
    Z prędkością z jaką niby powinno się nagrywać, czyli 2.4 proces ten trwa średnio powyżej 40 minut. Prędkość, która cię martwi to być może efekt tymczasowego zwolnienia
     
  4. alex___17

    alex___17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cały czas pisało 1.0x (czasami 0,9x). Plik zajmował chyba 2,8 GB, a postęp nagrywania wynosił 1% na 20 sekund.
    Proszę o odpowiedzi.
     
  5. Robinq

    Robinq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    .
    w twoim przypadku firmware nagrywarki nie pozwala na nagrywanie pozniżej 4x i nic z tym nie zrobisz ;) nowe litki z tego co wiem nie schodzą poniżej 6x.

    w przypadku kolegi alexa jeśli jest zrób update firmware nagrywarki, potem sprawdź Menadżer urządzeń -> Kontroler IDE ATA/ATAPI -> czy w obydwu kanałach IDE (właściwości) jest ustawione "DMA jeżeli dostępne", jeżeli jest PIO zmień na DMA bo najczęstszym problemem w takim przypadku jak twój jest właśnie to.
     
  7. alex___17

    alex___17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki amnesia, ustawiłem z PIO na DMA. Teraz muszę kupić płytę DVD i sprawdzę czy jest OK.

    Nagrałem na płytę CD-R 52x plik ważący 660MB z wybraną prędkością 4x, a nagrywa 8.0x. Jak myślicie? Rada amnesi podziałała?
    SCREEN


    P.S. Po włożeniu płyty w IB jest napisane "Suported speeds: 8x, 16x ... 52x
     
  8. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na 99% podziałała, a prędkość to już niestety firmware napędu ustala jaką możesz mieć najmniejszą i nic z tym nie zrobisz ;)
     
  9. alex___17

    alex___17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więc jak ustawi nieodpowiednią prędkość to gry nie bd działać na konsoli??
     
  10. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Ustaw na gry 2.4 i nie patrz w loga . Będzie chodzić.
    Edit: ps. Też zależy od płyty jaki ma minimum .
    Sent from my X10i
     
  11. alex___17

    alex___17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki, trochę mnie to uspokoiło.:) Nie wiecie jakie prędkości można ustawiać na Verbatimach 8.0x?
     
  12. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Tak jak masz napisane na płycie. A jeśli chcesz wypalać gry to nagrywaj 2.4x.

    Sent from my X10i
     
  13. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ze spokojem na verbie jak wypalisz 4x to będzie śmigać na X
     
  14. alex___17

    alex___17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więc jak na Verbach ustawię 2,4x lub 4x to na 100% bd działac bez względu na to jaka prędkość bd pokazywać imgburn?
     
  15. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    jest to nowsza nagrywarka. Moja, ktora ma juz ponad 5 lat to nagrywa 40minut. Ta sama pionera nagrywa max 30min. To nie wina napedu a programu, sprobuj innym programem i zdaj relacje :)
     
  16. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Na Verbie x8 pojdzie predkość nawet x10 a co do ustawiania 2,4 to mit i tyle pal x4 i bedzie ok .Pionek 118 to farbowany Liteon bodajrze ale i tal pali bardzo ładnie.
     
  17. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    ja ustawiam 2.4x a i tak nagrywa 4x

    i wszystko dziala jak nalezy , ja nie zauwazylem roznicy miedzy tymi dwoma predkosciami zeby obilo sie o jakosc czy cos w tym stylu

    z fartem
     
  18. alex___17

    alex___17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak ustawię 2,4x i zacznie nagrywać 1.0x albo 8,0x? Będzie działać?
     
  19. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a nie łatwiej poprostu kupić jakaś tańszą płytkę i samemu sprawdzić?
     
  20. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    1.0x napewno nie nagra jak ustawiasz 2.4x

    a czy nagrasz 2.4x czy 8.0x i tak bedzie dzialac...
     
  21. Mariola69

    Mariola69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemanko, kupiłem nową nagrywarkę z komputronika Lite-ON iHAP122, bo jak gierki nagrywałem na starej to nie śmigały, teraz też nie. Jak patrzyłem w ImgBurn to właśnie mi to zmienia prędkość z 2.4 na 4x, a jak wsadzam do konsolki to nie może odczytać płyty. Tylko na Verbatim nagrywam, na 12 płytek 3 gry się nagrały. Abgx360 wszystkie gierki sprawdza na zielono, więc powinny śmigać. Mógłby ktoś mi pomóc? :) Nie wiem czy da się zmienić jakoś tą prędkość nagrywania, czy może coś pokombinować z obrazem płyty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum