1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Imgburn nie nagrywa, CloneCD tak...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gruby33, Kwiecień 9, 2010.

  1. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak może być przyczyna, ze IMGBURN nie nagrywa mi płyt a CloneCD wypalił?

    Jak nagrywam IMGBurn to po 3 minutach (bufor i procenty w paskach wszystko 0%) wyskakuje coś takiego:
    [​IMG]

    Po tym zabiegu płyta zamiast 7.96GB ma 7.29GB i idzie w kosz...

    Płyty są firmy Vakoss (kupiłem 4 na próbę). 3 popsuł IMGBurn 4 nagrał CloneCD i działa.

    Nagrywarka LG GSA-H42N.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Poszukaj tutoriali na forum jak nagrywać IMGBurnem.

    Tam będzie wytłumaczone jak nagrywać płyty.
     
  4. maciek360

    maciek360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Olszany
    Nagrywaj Clonem. U mnie IMGBurn psuł płyty ok. 70 procenta, a w Clonie już ok. 10 nagrałem i wszystko ok.
     
  5. Gelevera

    Gelevera Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lędziny
    Co ci na to poradzić skoro możesz nagrywać w clone to po co ci imgburn możesz ew. wgrać nowy firemware do nagrywarki.
    Pozdrawiam
     
  6. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tutorial przeczytałem już nie jeden. No a dziwi mnie, że nie chce nagrywać w nim płyt. A tak apropo CloneCD. Dziś nagrywałem drugą płytę i nagrało ją. Po nagraniu i wsadzeniu do napędu w ogóle jej nie widzi. Nawet w PC.

    WW poniedziałek będę miał nowe płyty (Omega) zobaczecze wtedy co i jak.
     
  7. mehacz

    mehacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Z tego co jest napisane w internecie i z własnego doświadczenia wiem że jedne z lepszych jak nie najlepsze są płyty VERBATIMA DVD DL + Nagrałem ich około 30 w imgburnie i ani razu nie napotkałem się na jakikolwiek błąd. Polecam spróbować jedną na próbę:) cena ok 4,5zł za sztukę
     
  8. Splaree

    Splaree Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Radził bym Ci przestać eksperymentować z płytami (nazwę je tak z braku słowa) "gorszymi". Lepiej (jak już kolega wyżej napisał) nagrywać na Verbatimach, ja już nagrałem IMG Burnem około 40 Verbatimow z czego spaliły się (o ile się nie mylę) 3 (lub 4).
     
  9. bzyczq

    bzyczq Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    306
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    nagrywaj Clonem jak wszystko jest dobrze.. mi IMG zniszczył 2 Verbatimy.. 8 gier nagranych Clonem i nie mam żadnego problemu..
     
  10. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Na Verbatimach nagrałem już wiele gier i z żadną nie miałem problemu, fakt, faktem u mnie w mieście chodzą po 8zł, ale warto dołożyć te pare złociszy.

    5 gier wypaliłem na płytkach Esperanza i też chodzą bez problemu, za to Omegi to szajs totalny, na 10 płyt 2 niby dobrze się nagrały, ale po godzinie gry komunikat, że nie może czytać z dysku, heh......, ale cóż -> VERBATIM i problem rozwiązany :)

    Wszystko wypalam IMGBURN-em, w lipnej, laptopowej nagrywarce "SLIMTYPE" - kij wie co to w ogóle za firma, hehe.


    Pozdrawiam !
     
  11. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    U mnie verbatim kosztuje 7.99 sztuka NAJMNIEJ. - złodziejstwo.
    Nagrywam imgburn'em na Mintach (2zł/szt.) przy prędkości 4x i zero problemów - dotychczas jedna płytka spalona...
     
  12. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Ja miałem podobne problemy gry nagrywałem na nagrywarce Sony. Na laptopie przy Pioneerze były nawet ok, ale przy przejściu z warstwy na warstwę robił dużo błędów. LG też się wywalała.

    Od kiedy nagrywam Plextorem nie mam takich problemów :).



    Dodam jeszcze: kiedyś kupiłem płyty Titanum na próbę. Zapłaciłem 17,50 za 10 sztuk. Wszystkie nagrywarki się wwalały na nich, przy 50% błąd i po płycie. Nie nagrałem ani jednej. Zostały mi 4 takie płyty i ostatnio spróbowałem je nagrać Plextorem i co mnie zdziwiło, płyta się nagrała bez problemu, a co lepsze konsole czyta lepiej tę płytę niż Verbatima nagranego na zwykłej nagrywarce. Dodam jeszcze: na zwykłej nie znaczy, że złej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum