1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ImgBurn problem z nagraniem:/

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ZeneQr, Czerwiec 26, 2011.

  1. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, próbowałem nagrać dziś grę mafia 2...nie ściągałem od kolegi wziąłem i zrobiłem sobie obraz płyty...ABGX nie chciał go sprawdzić nawet po ściągnięciu selth patchy czy jakoś tak których nie chciał zaimplementować do obrazu płyty.
    Więc poszedłem na ryzyko i chciałem nagrać (bo płyta kolegi działa) img burn'em na płycie verbatim 2,4x prędkością i wyskoczyło coś takiego
    http://images37.fotosik.pl/906/bb84198aab8292e1.jpg

    co to jest? dlaczego? czy ja coś źle zrobiłem czy może nagrywarka siada?

    aha, chcąc nagrać gre w imgburn dałem plik dvd ale nie zawsze on jest dlatego daje plik który jest z ikoną daemon tools i też pisze plik dvd...to od tego może?

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli używasz inne niż verbatimy, to nie ma się co dziwić. Nie każda nagrywarka łyka płyty gorszej jakości.
     
  4. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Nagrywasz dobrze ,ale nagrywarka LG GSA-4167B - już ma swoje lata.

    Wyczyść w niej laser i ponownie.
    Jeżeli czyszczenie nic nie da ,wymień nagrywarkę.
     
  5. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więc to wina nagrywarki a nie obrazu?
    No wiem że ta nagrywarka ma już trochę ale w takim razie jaką byście polecili? może zewnętrzną? bo w PC mam tylko złącza ATA (są takie nagrywarki za 65zł na allegro ale nie wiem czy się opłaca).
    Do tej pory nagrałem na tej nagrywarce 3 płyty DVD+RW DL Verbatim i wszystko działało...
     
  6. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    O 3 zaduzo palnik bardzo zabytkowy conajmniej pięć wiosenek.Czas na nowy tyle ze na chwile obecna niema co polecać może Optirac znajomy go chwali teraz jak juz niema prawdziwych Pionków niema czego polecic nawet Plextor jest farbowany ale pali ładnie .
     
  7. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Ja miałem to samo na LG GSA-H55N. Zmieniłem palnik i jest git. Kupuj cokolwiek oby nowe, to podziała dłużej. W moim mieście w sklepie cena ok 80-100 zł na ATA oczywiście

    EDIT:
    kolega mnie wyprzedził :)
     
  8. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm szukałem ofert na allegro i nic nie znalazłem od firmy Optirac:/
    a od Plextor to tylko to zewnętrzna nagrywarka PLEXTOR PX-740UF FV GWAR (1688426606) - Aukcje internetowe Allegro bo reszta sata albo Blu ray a to nic tylko więcej kasy wymaga.

    są jeszcze jakieś firmy godne polecenia? a te najbardziej znane LiteOn? (osobiście lubie ich napędy, i taki też jest przecież w Xbox360:) ) czy może jakieś inne LG?:)
    PROSZĘ poradźcie bo w modelach poszczególnych napędów jestem zielony:/ znam tylko firmy
     
  9. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Ja przez 4 latka miałem LG jak w poprzednim poście i byłem zadowolony. Teraz mam litka, ale na sata i jeszcze nie wyrobiłem sobie zdania (za krótko go jeszcze używam)
     
  10. MistrzDzizas

    MistrzDzizas Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie wiem czemu ktokolwiek ma problemy. Wypalałem na wielu napędach, używam płytek za 1,50zł i jak na razie 0problemów. Jakość płytki pryz nagrywaniu nei ma takiego znaczenia według mnie- gorzej z późniejsyzm użytkowaniem, bo te najtańsze jeśli się nie dba to lubią się rysować
     
  11. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wszystkie się rysują;p
     
Wczytywanie...

Poleć forum