1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ImgBurn za szybko nagrywa....

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez domanvip, Marzec 16, 2011.

  1. domanvip

    domanvip Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jak w temacie:
    ustawiam x2,4 a i tak nagrywa z max x ile plyta daje i defacto za każdym razem error- nie wazne czy verbatim,tdk,sony,esperanza,hawk czy co innego.
    występuje błąd:

    I 22:00:03 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MBIPG101-R10-65) (Speeds: 3x; 4x; 6x)
    ble ble ble
    ble ble ble
    W 22:00:06 Write Speed Miscompare! - Wanted: 3*324 KB/s (2,4x), Got: 8*310 KB/s (6x)

    i tak w kółko

    Od razu wyjaśnię:
    -nagrywarka nowa (samsung ts-l633c)
    -nagrywa płyty dvd dl
    -najnowszy firmware w nagrywarce
    -obraz kopi zapasowej gry na pewno dobry
    -system przeinstalowany
    -clonecd tez nie daje rady
    -system win7 x64
    -inne cd i dvd nagrywa ok

    help bo już mnie trafia (prawie 60zł wydałem na płyty i fartem nagrała się jedna)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. badzik15

    badzik15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam podobnie, tylko że ja mam nagrywarkę samsung-sh223q i z 2,4 robi mi się 4 ponieważ moja nagrywarka nie obsługuje tej prędkości. Może najmniejsza prędkość wypalania płyt na twojej nagrywarce to 6x.
     
  4. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Mój kolega próbował wypalać na 2.4x to zawsze mu zwiększało do 4x i działa - jego nagrywarka chyba nie obsługuje 2.4x tak jak Twoja
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jeżeli masz jakieś virtualne napędy w PC typu np. deamon to odinstaluj
    podczas nagrywania odejdź od PC i nie baw sie myszką ,żadne GG lub przegladanie www
    sprawdź czy w tym czasie antyvir czy nie skanuje dysku lub w tle nie leci defragmentacja lub cos innego
    naj lepiej odłacz sie od neta i wyłącz wszystkie inne programy działajace w tle i spróbuj
    nagrywarki od 5 lat wstecz i tak nagrywają x4 więc 2,4 to już mit

    jak nic nie pomoże to spróbuj na innym PC to wykluczy inne badziewie które ci może psuc płyty
     
  6. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to jest napęd toshiba / samsung TSST i jest to napęd slim, a jak wiadomo napędy w laptopach roznie radzą sobie z nagrywaniem gier na xboxa, a zazwyczaj nie radza i sa jakies problemy, sam mam w laptopie optiraca (sony nec) i kazda nagrana gra na xbox nie dziala nie zaleznie od predkosci, widac ma slaba jakos zapisu. dlatego ja podlączam zewnetrznie nagrywarke dvd przez adapter ide/sata usb i nagrywa bez najmniejszych problemow i wszstko dziala.
     
  7. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Co to za róznica czy napęd w pc czy laptopie? Jak jest poprawnie skonfigurowany to i tak da radę. Sprawdź booktype czy masz dobrze ustawione. Możesz zrobić to darmowym programem nero cd/dvd speed w zakładce bitsetting-ustawienia bitu. To wskazówka!!! Poszukaj temat bo gdzieś takowy istanieje jak nie wiesz o co biega.
    Tak jw. jeśli nagrywarka zaczyna od 4x a masz ustawione 2,4x to Ci zwiększy prędkość ale na pewno nie tak zwiększy aby uszkodzić dvd. W ogóle Twoja nagrywarka ma funkcję nagrywania dl?
     
  8. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Tak jak powiedział Quato jest różnica między PC a laptopem czasami nagrywarki w laptopach nagrywają w bardzo słabej jakości a jak wiadomo do Xboxa muszą być dokładnie nagrane płyty z jak najmniejszą prędkością najlepiej 2,4x , nagraj na PC albo kup przenośny napęd tak jak powiedział Quato a jak cie nie stać to pomyśl że każda gra którą chcesz nagrać kosztuje ok 150zł a ty ją masz za 4zł więc a napęd za max 200zł nagra ci mnóstwo gier
     
  9. tychacz

    tychacz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój napęd niestety nie obsługuje 2,4x i podczas nagrywania zmienia na 4x. Płyty nagrane z taką prędkością działają bez najmniejszego problemu :)
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    a dlaczego maja nie dzialac? ja tez nagrywam wylacznie na 4x. potrzebna dobra nagrywarka i bardzo dobre plyty :)
     
  11. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak by nie miala obslugi DL to by nawet nie zaczela nagrywac tylko by wywalilo komunikat o nie obslugiwanym typie plyt.
    Sa naprawde spore roznice miedzy napedami i ich jakoscia zapisu i z doswiadczenia wiem, ze napedy w laptopach slim maja slabsza jakosc zapisu.
    mozesz dodatkowo w imgburn ustawic verify i sprawdzic poprawnosc zapisu.

    po za tym sam mam 3 nagrywarki dvd, 2xNEC i Plextora, z tych trzech napędów przy NEC'ach zawsze wywalalo jakiś błąd podczas zapisu, a Plextor nagrywa bez najmniejszego problemu.
     
  12. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Ja na lapku od zawsze nagrywam i 0 problemów. Dokładnie to na 4 laptopach były nagrywane gry i wszystko ok.
    Pozdr
     
  13. domanvip

    domanvip Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na szybko sprawdzałem ustawienia bitu i jak chce zmienic to wyskakuje blad ale jeszcze sie przyjrzę.
    Spróbuję jeszcze podłaczyc jakas nagrywarke pod usb i zobaczymy.
    co do niedotykania komputera podczas nagrywania to ok równiez spróbuje ale to chyba przesadza (czasy gdzie nagrywarki nie mialy burnprof i mialy cache po 1mb juz dawno mineły)

    tak czy siak bede kombinowal dalej....
     
  14. plisiek1988

    plisiek1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    koledzy mam pytanie, w img burnie wyskakuje mi ciagle "Write Speed Miscompare! - Wanted: 3*324 KB/s (2,4x), Got: 8*310 KB/s (6x". Gra odpala mi normalnie, ale w czasie filmikow w grze zacina sie i nie idzie dalej. czy to moze byc powod tego? nagrac wolniej i bedzie śmigac?
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Angielski trudna język... :/
    Pisze jak byk że nie potrafi nagrać z prędkością 2.4x i nagrywa z prędkością 6x, zmień nośnik bo nagrywarka nie posiada strategi zapisu dla danego nośnika w tak niskiej prędkości z reszta nie bez powodu, większość płyt przy większej prędkości zapisu ma mniej błędów PIE i PIF niż przy mniejszej prędkości zapisu, jest to spowodowane chemikaliami jakie stosuje się w obecnych płytach
     
Wczytywanie...

Poleć forum