1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Inne płyty niż Verbatim a gry XGD3 pod LT 3.0

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez pingwin137, Luty 15, 2012.

  1. pingwin137

    pingwin137 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tymce
    Witam mam pytanie odnośnie płyt. Płyty Verbatim w moim okręgu kosztują 6zł lecz jest możliwość zakupienia trochę tańszych typu Maxwell, Platinum itd. Czy jest to opłacalne? Jak będzie z grami typu XGD3 i ogólnie innymi grami? Moja przeróbka to LT 3.0. Czy może kupić jedną Maxwellke czy coś tego typu i spróbować na moim Iksie? Napęd LiteOn ale numeru modelu nie znam. Konsola z lipca 2009 roku, JASPER z amperażem lini 12.1A oraz HDMI. Proszę o jakąś konkretną odpowiedź :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Turin

    Turin Ryżownik Ryżownik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    281
    Polubienia:
    296
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    @pingwin137 jest jeszcze allegro.
     
  4. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    maxelle są oki według mnie nie ma problemu z nimi ,a płyty to kwestia nagrywarki tym gorsza nagrywarka tym lepsze płyty musisz kupować
     
  5. pingwin137

    pingwin137 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tymce
    Po pierwsze nie jestem dzieckiem gdyż mam 18 lat. Chciałem tu dostać odpowiedź czy będą działać czy nie, a nie że "okradając sporo zyskam", "jest allegro". Takie wypowiedzi mnie nie interesowały. @L4mia jestem informatykiem i szczerze ci powiem że płyta nie nieszczy laseru. No bo niby jak? Chyba że ci strze w laser, albo w niego rzucasz tą płytą to tak :D. Oczekiwałem takiej odpowiedzi jak dał mi @Tofu212. Krótka i na temat. Używa OMEG i gry działają bez problemu. Jutro kupię sobie jedną MAXWELLKE i spróbuje. Jak narazie nagrałem na VERBATIMCE FIFE 12 i nie ma problemu więc co mi szkodzi spróbować? A kasę zaoszczędzoną na 10 płytach MAXWELL zawsze mogę odłożyć i zbierać np. na drugiego pada czy coś innego.
     
  6. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak masz IHAS'a to możesz wypalać gry w 100 % poprawnie i w całości na wielu nośnikach, przez wgranie modyfikowanego flasha pod odpowiednie MediaID danej płyty.
    Wtedy możesz zapomnieć o Verbatimach.
    Teraz w górę poszła sprzedaż płyt Omega oraz Maxell.
    Gdyż można na nich bezproblemowo nagrać grę w 100 % na nagrywarce LiteON IHAS.
    I niczym się nie różni jakość nagrania od danych nagranych na płycie Verbatim.
    A jak nie różni się to po co przepłacać ?...
     
  7. pingwin137

    pingwin137 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tymce
    iHasa mam ale niestety w wersji C co nie pozwala mi na wgranie LT MAXX. Dzisiaj kupiłem płytkę DVD+R DL PLATINUMa, jutro wypalę na nią GTA IV i zobaczę jak śmiga. Śmieszą mnie te różne mity że płyta inna niż Verbatim psuje opytkę w napędzie :D nie zaprzeczam że Verbatim jest najlepszy. Jak narazie nagrana na niej FIFA 12 sprawuje się świetnie :) śmiga aż miło, żadnych zacinek. Zobaczę jutro jak będzie z GTA IV na PLATINUMce. A może ktoś z was potwierdził ten mit że płyty innej firmy spaliły komuś laser w napędzie w Xboxie? :D
     
  8. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    nie wprowadzaj ludzi w błąd - jak laser ma problem z odczytaniem płyty bo ma kiepskie odbicie pit to zwiększa intensywność co powoduje wyższą temperaturę a przez to zdecydowanie szybsze zużycie - uprzedzę Twoje kontrargumenty - miałeś PS2? jak tak to powinieneś wiedzieć jak padały tam dvd a jak nie miałeś to zapytaj kogokolwiek kto miał

    zaliczysz wymianę lasera to zrozumiesz
     
  9. 2120588

    2120588 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prawdę mówiąc sam miałem dylemat, po co kupować płyty za 5 zł Verbatima, skoro mam np za 3 EMTECA.

    Otóz nagrałem tylko raz na płycie EMTECA i Maxella i odradzam.

    Granie w FEAR 3 było katorgą ( na płycie Emteca ) przed praktycznie każdą akcją w prawym górnym rogu pojawiało się wczytywanie, gdzie na płycie Verbatima nie dość, ze sama gra nieco szybciej się wczytywała to chodziła o wiele płynniej.

    Nagrywarke mam dobrą, Pioneera, kupioną miesiąc temu, nagrywane prędkością 2.4 choć mogłem lekko użyć przynajmniej 4x.


    Dlatego niema co oszczędzać 1-2 zł na płycie, skoro można dołożyć ale mieć pewność że będzie działać.

    Jako ciekawostke dodam, że płyty Verbatima mają dożywotnią gwarancję dzięki technologii AZO.
     
  10. pingwin137

    pingwin137 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tymce
    Nagrałem GTA IV na płytę PLATINUMa, grałem coś około 2 godzin i żadnego problemu, żadnej zacinki nic z tych rzeczy, tekstury się szybko i fajnie ładują :) Wszystko ok także nie wiem po co mam przepłacać? Jak radzicie? Kupować te PLATINUMy skoro wszystko jest OK! czy lepiej brać jednak sprawdzone VERBATIMy?
     
  11. megatomik

    megatomik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja używam platinum do wszystkich gier które nie są XGD3, a verbatimy do nowych XGD3. Inaczej mam lipę. Każdemu też tak robić polecam (ja do tego gram tylko i wyłącznie z dysku).
     
  12. pingwin137

    pingwin137 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tymce
    Ja niestety nie posiadam dysku i gram cały czas z płytki. Jak narazie wszystko działa bez problemów więc będę wypalał gry na PLATINUMach. Nie wierzę w te bajki że płyta może zniszczyć laser. Jak narazie będę kupował te PLATINUMy a jak się okaże że są problemy to VERBATIMy będę kupował bo nagrana na niej FIFA 12 działa bez problemu (tak jak GTA IV nagrane na PLATINUMce).
     
  13. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Ja dzisiaj wypaliłem MW3 na Omedze i nie dość ze działa, to jeszcze zainstalowała się na dysk i normalnie odpala (czytałem, że mając LT 3.0 i wypaloną nie w 100% grę XGD3 nie można instalować gier na dysk.. moze MW3 to wyjątek, ale ja zainstalowałem i gra normalnie pracuje z dysku i normalnie ją odpala)
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    To z verbatim`ami to taki mit tutaj chyba jest, większość go "łyka".
    Ja osobiście na początku wypałem na płytach HAWK, niestety firma zrezygnowała, płyty były po 1.20zł :)
    Teraz wypalam na Platinium, wszystkie gry z XGD3 mam na tych płytach (po zmianie z LT+2.0 do LT+3.0) i pare XGD2. Wszystkie gry chodzą bez problemów. Nagrałem ok. 30płyt i żadna nie poszła do kosza, teraz Platinium po 2zł kupuje. Po drodze jeszcze miałem maxell, emtec, verbatim. Wszystko jedno i to samo. Wypalam na nagrywarce Liteon Ihas 124B z LT MAX.
    Btw. Kolega ma xbox`a z 2007 płyta Falcon, Napęd BenQ. Cały czas śmiga z płyty, bo nie ma dużego dysku i wszystko mu chodzi. Płyty to nie verbatimy, ale jedne z najtańszych, najwięcej Platinium i Omeg.
    Pozdrawiam fanów Verbatimów :)
     
  15. Rycha_pl

    Rycha_pl Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    biorąc pod uwagę żywotność płyt jestem w 100% przekonany do firmy Verbatim !
    z doświadczenia wiem że płyty które nagrywałem 10-15 lat temu na płytach Platinium czy innym badziewiu typu Basf TDK jest dość trudno odczytać z nich dane bądź w ogóle nie działają, rozwarstwiając się czego nie mogę powiedzieć o płytach Verbatim ! które mają kilkanaście lat i wciąż chodzą jak ta lala płyta może być porysowana a i tak działa. Patrząc na to wszystko ze strony xbox'a płyty typu platinium czy też inne strasznie rzępolą w napędzie
    czego nie mogę powiedzieć o Verbatimach ! Jak bym chciał zaoszczędzić to wolał bym sobie czegoś odmówić niż kupować badziewie !
     
  16. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Już nie chodzi o jakość nagrania, tylko chodzi o żywotność płyt.
    Dlatego ludzie polecają Verbatimy.
    Pisałem wcześniej o tym, że na Hawkach czy Omegach jakość nagrania jest taka sama jak na Verbatimach.
    Ale chodzi tu o żywotność płyty.
    Omega czy Hawk po 2 latach ciągłego odtwarzania już przestanie działać, a Verbatim będzie dalej działał.

    Ale nie oszukujmy się, kto gra w jedną grę codziennie 2 lata.
     
  17. 2120588

    2120588 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wg. mnie sporo sie zaoszczedza na "Kopiach zapasowych", wiec Verbatim.
     
  18. Pikaczu

    Pikaczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak nagrywacie na Omegach gry XGD3? Posiadam Ihas 124(przerobiony na 524) i ustawiłem wszystkie opcje z poradnika jak wypalać gry XGD3 i Verbatimy bez problemu się nagrywają, a gdy chę nagrać na Omedze, to przy 50% wywala błąd podczas nagrywania. Trzeba zmienić jakieś ustawienia pod Omegę? Dodam, że gry XGD2 działają bez problemu.
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Musisz zmienić FW pod daną płytę.
     
  20. wielkitobi44

    wielkitobi44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2012
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nidzica
    Po co tyle gadanie ja swoje gry wypalam na PLATINIUM i mam nagrywarkę zwykłą LG SUPER MULTI SECUR DISC i normalnie wypala xgd3 wczoraj wypalałem na niej gears of war 3 i na platinium naprawdę te płyty polecam.
     
  21. JackMuzyk

    JackMuzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    móglby ktos dac linki do FW nigdzie na forum nie znalazlem..tym bardziej do Esperanzy..:/ warto by moze zauktalizowac poradnik od Adama bo jest troszke malo szczegolowy:/ dzieki :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum