1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja emulatora XBOX1 - offline

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Marzec 6, 2009.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1. Ściągamy aktualny update - Kliknij aby pobrać (November 2007) lub inny.

    I postępujemy wg poniższych wskazówek:
    Wymagany dysk twardy!

    Lista kompatybilnych gier >> Xbox.com | Xbox 360 - Original Xbox Games on Xbox 360
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Victorino

    Victorino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy da się zainstalować to nie mając HDD?? Mam arcade z memorką 256mb. Czy wiadomo ile potrzeba miejsca do instalacji?

    EDIT: Dzieki wielkie za odpowiedź. Myślalem ze zagram sobie w Panzer Dragoon Orta, ale musze poczekać jeszcze troche i kupić HDD.

    Pozdrawiam
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wymagany jest dysk twardy, na memorce nie zadziała.
     
  5. zdzicho

    zdzicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    /ETC/passwd
  6. eoneee

    eoneee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    A ja mam problem następujący- w ogóle konsola nie czyta mi aktualizacji, nic, zero. nagrywam na pendriva w systemie FAT32, na cd, na dvd, w ogóle nie reaguje. Co robić w takiej sytuacji? Wszystko robiłem zgodnie z instrukcjami, plik nazywa się tak jak powinien, także nie ma tu mowy o pomyłce. mam konsolę z nowym Liteonem i Xtreme 1.5
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A jaki dysk masz oryginalny czy WD ??
     
  8. eoneee

    eoneee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Oryginał. Konsola prosto z Media Markt. 3 lata temu kupiłem Xa premium z dyskiem i resztą zabawek (przerobiony ówczesnym Xtreme 5.2), spalił mi się niestety, ale odpalałem na nim gry z Xboxa 1. Teraz dziewczyna kupiła mi Xa Arcade, wiec dysk sobie przełożyłem, i śmigam na niej bez problemu. Moja luba bardzo chciała pograć w Simsy 2, więc ściągnąłem z sieci obraz, wszystkie pliki potzrebne, przerobiłem i elegancko wypaliłem na Verbku DL. Na koniec zostawiłem aktualizację emulatora, bo te Simsy pojawiły się stosunkowo niedawno na liście kompatybilnych gier, a działać narazie nie chcą. Niestety jestem w kropce. Format dysku twardego by pomógł? Trochę mi szkoda save`ów, no ale gdyby to miało pomóc to myślę że przeboleję.
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Spróbuj wyczyścić cache, a jak nie załapie to zmień pendrive/CD na inny w ostateczności czeka cię podłączenie pod LIVE. Format tu nic nie da.
     
  10. konri976

    konri976 Banned

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczytno
    moze nagrywasz na plyte w multisesji albo na dvd - wtedy konsola ich chyba nie czyta.

    a ja mam cos takiego ze jak zainstalowałem tę aktualizację to klocek mi sie nie restartowal tylko bylo napisane ze sie zaktualizowal dalem continue i konsola wrocila do dasha i nara ci chłopie. czy to normalka??
     
  11. 3rr0rx

    3rr0rx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak jak pisze offtopic, sproboj wyczyscic cache

    jak?

    W menu xboxa wchodzimy do zakładki z ustawieniami systemu>Pamięć>wciskamy na padzie Y i wklepujemy następującą kombinacje:
    X, X, LB, RB, X, X, wyskoczy info o konserwacji dysku>wybieramy TAK
     
  12. Sampoverbatim

    Sampoverbatim Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Masz tu obraz iso cd-cdrw

    XBOX.RAR - OdSiebie.com

    U mnie działa i u kumpli też

    Płyta widoczna jak zwykła gra "zagrać w grę" klikasz A i czekasz chwile .... i pojawia się ekran z aktualizacją
     
  13. punisher1518

    punisher1518 Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Koluszki
    Mam pytanie czy jak zainstaluje tę aktualizację to czy mogę grać na ściągniętych grach na xboxa
    I czy jest wymagany iXtreme
     
  14. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jeżeli masz wgrany iXtreme do napędu to obraz musi być kompatybilny z iXtreme.
     
  15. garnek

    garnek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    409
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam problem z grą na xbox`a Marvel vs Capcom 2. Podłaczam się do LIVE wkładam grę. Aktualizacja. Włacam grę i błąd x:5820.0 b:1884.0. I jeszcze lepsze i się wkurze. Miałem 18.000 tysięcy punktów, a mam teraz 10.000
     
  16. Snuffer

    Snuffer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. bobovita1984

    bobovita1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Sampoverbatim jego gotowy obraz do nagrania dziala wysmienicie :) instaluje sie na NXE wystarczy wypalic wrzucic w konsole ja musialem wcisnąc a zeby odpalilo plyte potem juz instalowalo i gry smigaja :)
     
  18. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Ja nie mogę zainstalować z pendrive'a... Nawet po wyczyszczeniu Cache... Pomocy...

    Udało mi się uruchomić z płyty, ale nie miałem uruchomienia ponownego ani nic takiego... Tylko TAK i jak teraz znowu odpalę aktualizację, to pisze, że moja konsola została już zaktualizowana i można uruchamiać gry z XboX... Dobrze??
     
  19. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No jak dostałeś taki komunikat to chyba dobrze w innym przypadku byś nic nie dostał.
     
  20. Shimaru

    Shimaru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co należy zrobić żeby Sid Meier's Pirates! (wersja NTSC) działała na PALowskiej konsoli ??
     
  21. andy100

    andy100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli ktoś dokładał dysk przerabiając go z PC-owego to się trochę zdziwi bo mu nie pójdzie emulacja. Musi sobie najperw od kogoś zrzucić obraz dysku, następnie zaaplikować do siebie i na koniec sformatować twardziela. Czyli savy idą się przejść tak jak i wszystko co na HDD było. Obraz można wrzucić z każdego dysku czyli na 120 można wrzucić obraz 20 i odwrotnie ale tylko jak jest czysty dysk.
    Jest trochę zabawy ale inaczej emulacja nie zadziała a jełopy z M$ nie umieją poradzić nawet przez infolinię a jak im podesłałem tutkę przeróbki to się obrazili i nawet nie odpisali (he he he.....)
     
Wczytywanie...

Poleć forum