1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja FreeBoot czy mod chip Cyganos jest konieczny ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez viroosek, Marzec 19, 2011.

  1. viroosek

    viroosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona !
    Moje pytanie brzmi jak w temacie, czy przy instalacji FreeBota modchip Cyganos jest koniecznie potrzebny? Co on tak właściwie daje?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    freeboot to zmodyfikowany dash i potrzeny do tego jtag (3 kabelki i 2 diody). Cygnos nie ma nic do tego
     
  4. viroosek

    viroosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona !
    Aha, ok dzięki. Bo zrobiłem właśnie Jtaga, przylutowałem do kabla LPT tylko mam dylemat czy wybierać XBR czy Freebota. Polecili mi Freebota, ale nie znalazłem żadnego Polskiego poradnika jak wgrać Freebota a na zagranicznych serwisach znalazłem informację o Cyganosie, a mój angielski kuleje, a tam wszędzie pisało o tym Cyganosie więc się pogubiłem :p


    Tak swoją drogą czy byłby ktoś w stanie przygotować/ udostępnić/ opisać jak wgrać Freeboota ??
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    najprosciej zebym Ci nie zamotal.

    Wgraj XBR ze swoim KV
    Odczytaj cpukey z xella
    Zrob freeboota za pomoca tego: http://www.bestpig.fr/files/freeBOOT_ToolBox_Maker27a.exe
    plik z freeboot nazwij updflash.bin i wrzuc na pena
    Wgraj freeboot za pomoca flash360 z usb

    Lub wersja taka jak powinno byc:
    wgraj xell + xellous
    odczytaj cpukey
    Zrob freeboota za pomoca tego: http://www.bestpig.fr/files/freeBOOT_ToolBox_Maker27a.exe
    plik z freeboot nazwij updflash.bin i wrzuc na pena, wloz go do konsoli i wlacz ja. Po jakims czasie wyskoczy prosba zeby wylaczyc i wlaczyc konsole

    I tyle. Drugi sposob najszybszy.
     
  6. viroosek

    viroosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona !

    Ok, dzięki bardzo, tego własnie mi brakowało :) jeżeli gdzieś się zgubie odezwię się na PW

    Leci Thanks :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum