1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

instalacja gier na dysk problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RBA2711, Grudzień 20, 2011.

  1. RBA2711

    RBA2711 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    co może być powodem ze nie mogę nic na dysk zainstalować?.ciągle wyskakuje błąd ze błąd odczytu wyczyść płytę. grać mogę z nich normalnie błędów. nagrywam clone. prędkość 2_. plyty verba... konsola napęd benq dysk 20gb i wgrany lt2. proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Toto

    Toto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przyłączam się do pytania. Posiadam LT2, nagrywarka Pionier, płyty Verbatim i Omega. Nie mogę zainstalować nowych gier na dysk. Mniej więcej przy połowie zgrywania wyskakuje błąd. Czym to może być spowodowane?
     
  4. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Prawdopodobnie gra źle nagrana. Miałem tak pare razy i po ponownym nagraniu gry na płytę dało się nagrać na dysk.
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Spróbuj nagrać inny obraz gry, albo innym programem do nagrywania.
     
  6. Toto

    Toto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrywane na różnych nagrywarkach, na clone i img i dalej nie mogę gier z XGD3 zainstalować na dysku
     
  7. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A nagrywałeś na nagrywarce IHAS ??? widocznie nagrywasz metodą truncated a to czasami skutkuje niemożliwościa wgrania potem na dysk.
     
  8. Toto

    Toto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie nagrywam IHAS i nie wiem co to jest do końca. Szukam na forum już tyle czasu jakiegoś zbiorczego tematu o IHAS o LT3 ale tu wszyscy uznają zasade że ja wiem a ty się nie pytaj. Dzięki mlodybalon
     
  9. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Napisz na gg 1811147
     
  10. 1980lysy

    1980lysy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli będziesz nagrywał na zwykłej nagrywarce to Gry z XGD3 nagrają się nie do końca tzn w 97 % żeby nagrać cały obraz 1:1 potrzebna nagrywarka IHAS i wtedy będziesz mógł wgrać gry na HDD.
    Jeżeli wypalasz na zwykłej nagrywarce to tylko można grać z płyty.
     
  11. Toto

    Toto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już rozumiem, a jeszcze jedna sprawa. Bo żeby konsola odczytała mi płyte z grą muszę ją wkładać po kilka razy bo nie może jej odczytać. Czy to że wina tego że nagrywam na zwykłej nagrywarce czy winna napędu BENQ?
     
  12. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    wina lasera
     
  13. Toto

    Toto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyszczenie płytką czyszcząca pomoże?
     
  14. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
  15. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To że nie możecie zgrać gier na dysk to wina źle nagranej płyty, prawdopodobnie źle ustawiło layer break przy nagrywaniu. W grach XGD3 layerbreak powinien być taki: LayerBreak=2133520

    Przed każdym wypaleniem gry sprawdzajcie plik .dvd (w notatniku), oraz pobierzcie najnowszą wersję IMGBurn. Ja nagrywam metodą truncated, dochodzi do 100%, nie mam LiteonIHAS, gry bez problemu zgrywają się na dysk. LT 2.0.
     
  16. Toto

    Toto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    neo937 dokładnie tak robie. Sprawdzam plik dvd, ustawiam dobry layerbreak, nagrywam imgburnem przez opcje tuncat albo clonem i tak płyty nie chcą się odczytwać za bardzo dopiero jak włożę za którymś razem i instalować na dysk. Więc podejrzewam że to wina mojego napędu a konkretnie lasera. Kupię płytke czyszcząca a jak to nie pomoże to wymienie laser albo cały napęd
     
  17. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    niektórych truncated np skirim dog29 nie da się zegrać na dysk
     
  18. Toto

    Toto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak tylko że udało mi się zgrać na dysk GOW 3 ale bo bardzo wielu próbach, tak samo AC Brootherhood a np Raymana, Saint row za cholere nie moge
     
  19. Malucci

    Malucci Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki sam problem, wlasnie odebralem konsolke z przerobki na lt 2.0 ale naped mam w miare nowy bo juz raz wymienialem, gow 3 instaluje sie normalnie za to TES Skyrim juz przy probie instalacji na dysk od razu wyskakuje, zeby wyczysci plytke i nie da sie zainstalowac a z plytki gra smiga normalnie. Czyli to moze byc wina zle nagarnej plytki? nie mialem zadnego bledu itd przy wypalaniu :/
     
  20. wygrana2324

    wygrana2324 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Nie wiadomo, może to być wina napędu albo gry. Jak mi się coś dzieje to robię psik psik Pronto (środek na kurz) na płytę (oczywiście na stronę z danymi) wycieram miękką ściereczką i działa jak ta lala.
     
  21. mt17

    mt17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dorzucam się do pytania.
    Kupiłem specjalnie nagrywarkę IHAS 124
    Sflashowałem tym sposobem
    How to iXtreme Burner Max - Difficulty 2/10 - Xbox 360 Tutorials - Xbox 360 Downloads - Xbox 360 Homebrew, Xbox 360 Hacking, Xbox 360 Modchips, Xbox 360 Dashboards, Xbox 360 Bios, Xbox 360 Softmods, Xbox 360 Auto Installers

    Nagrałem do 100% imgburnem (uważałem na opcje OPC i prędkość płyty itd)
    Oraz clonecd również spróbowałem...
    Gra z obu płyt nadal nie chce mi się na dysku zainstalować stoi tak jak na starej nagrywarce (przy 11-12%), że płyta zabrudzona...
    Zauważyłem również że jak gram z płyty nagranej do 100%, to nie mogę przejść 1 misji w GoW 3, bo helikopter nie przylatuje... a z płyty z starej nagrywarki (samsung) mogłem :O...
    I co mi doradzicie ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum