1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja gier na HDD Xbox360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Joy5593, Kwiecień 4, 2010.

  1. Joy5593

    Joy5593 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bukowno
    Mam takie pytanko zainspirowane tematem o tym czy Gta4 bedzie dzialac na Xboxie z 256 mb karta pam. I teraz moze pytanie jest takie : Jak wyglada proces instalacji gier na dysku twardym konsoli ? I wszystko co z tym zagadnieniem związane. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mehacz

    mehacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    No więc do instalacji gry potrzebujesz przynajmniej 7 GB wolnej przestrzeni na dysku więc jak masz tylko kartę 256 to nic z tego. Kiedy instalujesz grę na dysk( jak włożysz płytę do napędu wciskasz Y i pokazują ci się opcje płyty m innymi zainstaluj na dysku) odciążasz całkowicie napęd co za tym idzie mniejsze przegrzewanie się konsoli i zużywanie napędu. Jest jedno "ale" : musisz mieć płytę z grą w napędzie za każdym razem jak odpalasz gierę z dysku (zabezpieczenie M$ przed instalacją pożyczonych gier :) )
     
  4. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    GTA 4 bedzie dzialac z karta 256mb poniewaz jest ona tylko potrzebna do zapisu stanu gry.
    Proces instalacji gry wyglada tak ze wkladasz plyte i instalujesz na HDD lecz zeby w nia zagrac musisz wlozyc plyte z gra w ktora chcesz grac, xbox wtedy odpali Ci gre z dysku i naped wtedy nie bedzie czytal gry. Zalecane jest to w GTA 4 poniewaz jest tam duzo tekstur do wczytania i brak zanikania tekstur.. :)
     
  5. Joy5593

    Joy5593 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bukowno
    no wlasnie musze sobie dokupic chyba dysk :>
     
  6. mehacz

    mehacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Ja kupiłem swoją konsolę bez dysku i bez karty to ani profilu ani aktualizacji dasha nie można było zrobić teraz na allegro wyhaczyłem twardziela za 60 zl oryginał z obudową i 2 gry można na nim już śmignąć :) zawsze to ten + że napęd ci nie warczy a co za tym idzie dłuższe jego życie :)
     
  7. Joy5593

    Joy5593 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bukowno
    Dzieki za odp co do tej instalacji, bo wogole nie wiedzialem jak moze wygladac proces tego :] Topic jak cos do Zamkniecia :>
     
  8. rafadudek_89

    rafadudek_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń/Poznań
    A ja mam pytanie...ostatnio chciałem zainstalować grę na dysku i wyskoczyl mi komunikat, że instalacja jest niemożliwa:/ pewnie mam zablokowaną możliwość instalacji ale to jest zablokowane w konsoli czy w dysku? I jak można to naprawić? Są jakieś "domowe" sposoby czy trzeba dać zarobić Panu w serwisie?
     
  9. Archont666

    Archont666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    363
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory
    Jeżeli masz przerobioną konsolkę to widocznie masz nałożonego bana.Na forum jest temat o zablokowanych dyskach,a na allegro znajdziesz oferty odblokowania.
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Blokada jest założona w konsoli na innej konsoli nie zbanowanej HDD działa jak należy :)
     
  11. sprinter9613PL

    sprinter9613PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kruszwica
    Każda gra będize chodziła na X'sie nawet bez karty pamięci ponieważ jest wbudowana pamięć wewnętrzna (256)
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie kazdy xbox ma pamiec wbudowana, tylko jaspery arcade i to nie wszystkie :p
     
  13. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    No i nie każdy ma 256 mb.
    W moim jasperze np jest 512 mb
     
Wczytywanie...

Poleć forum