1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja gier - Xbox 360S 250GB LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kriestoobriadnikow, Kwiecień 15, 2012.

  1. kriestoobriadnikow

    kriestoobriadnikow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Od 2 tygodni posiadam Xbox 360S 250GB LT 3.0 Kinect.

    Wypalam płyty tak jak w poradniku http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ i po wsadzeniu ich do napędu konsola je znajduje bez problemu. Klikam instaluj i po jakimś czasie wyskakuje błąd "Nie można odczytać płyty. Być może jest zarysowana lub zabrudzona. Wyczyść płytę miękką szmatką i spróbuj ponownie.". Nagrane gry to Game Party In Motion (ustawicznie zawiesza się na 30%) i Kinect Sports Season One (zawiesza się w przedziale od 22% do 60%). Gry nagrywam na płytkach Platinum DVD+R DL 8.5GB (max speed x8 - nagrywam 2.4) - nówki sztuki ze sklepu. Nagrywarka to jakiś poczciwy LG.

    Ktoś ma pomysł co zmienić by płyty działały poprawnie?

    Kinect Sports Season One po 6tej próbie się zainstalował.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Spróbuj na verbatimie nagrać
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Nagrywarke, zmienić i wszystko będzie śmigać. ;)
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagraj na maxellach powino pomóc lub dokup ihas
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ewidentnie, problem leży po stronie nagrywarki i płyt.
     
  7. kriestoobriadnikow

    kriestoobriadnikow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm nie wiem czego to była przyczyna ale w sumie wypaliłem 5płyt z tego dwie musiałem wywalić bo pojawiał się właśnie ten komunikat o brudnym DVD. Trzy gry zainstalowały się i działają bez problemu. Jedna po kolejnym wsadzeniu w końcu się zainstalowała bez komunikatu o brudnym DVD - napęd ją w końcu strawił, dwie od 0% do 100% bez problemu. Na przyszłość zakupiłem Verbatim DVD+R DL x10 gdyby okazało się że nadal wyskakuje ten komunikat. Wpierw muszę wypalić Platinumy bo ostało się ich jeszcze x95.

    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum