1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja każdej gry błąd przy 46%

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez kaziu020293, Wrzesień 4, 2013.

  1. kaziu020293

    kaziu020293 Banned

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Debrzno
    Witam
    Mam taki problem nagrałem ze 30 gier każda innym sposobem podanym na tym forum niby wszystko 100% się nagrało żadnego błędu nie było.
    Gdy przychodzi do instalacji gry na dysku to zawsze wywala mi błąd przy 46%.
    Dodam że posiadam ihasa 124b.
    Mam też wgrany flash pod płytę którą aktualnie nagrywam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. speed980

    speed980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Glowno
    Witam.Jeżeli napewno dobrze nagrałes to wyczyść pamięć podręczną konsoli w opcjach pamięci.Zależy też na jakich płytkach nagrywasz i z jaką prędkością.Odkąd zacząłem nagrywać na VERBATIMACH z prędkością x2.4 przy wyłączonym OPC w IMG nie wywaliło mi żadnej płytki.Pozdr.
     
  4. kaziu020293

    kaziu020293 Banned

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Debrzno
    Też nagrywam na verbatimach 2,4 x z wyłącznonym OPC i tak się nie instaluje zawsze te 46% . Gra bez instalacji normalnie działa nie wiem od czego to.
     
  5. speed980

    speed980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Glowno
    To może sprawdź krok po kroku ustawienia ABGX'A i tę pamięć podręczną wyczyść, może pomóc.Jest jescze metoda z pendrivem:trzeba zrzucić muzę na pena wrzucić do klocka odtworzyć muze i ją przyciszyć,też ponoć pomaga.
     
  6. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    laser ;d ale zobacz czy u jakiegoś kumpla co ma lt 3.0 gry działają. Czy gry przechodzą weryfikacje ??
     
  7. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ja mam to samo pytałem milion razy i nic juz mam dość tego ihasa pewno sprzedam to w h@j
    wklejałem logi i screeny ale nie ma magika na to by rozwiązał ten problem . u mnie nagrywa 100 % ale weryfikacji nie przechodzi tez koło połowy .
     
  8. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zawsze komu to nie działa zostaje rgh/xkey/wasabi :) lub nagrywać u kogo działa.
     
  9. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak weryfikacja nie przechodzi powyżej 50% to złe ustawienia nagrywarki. Miałem ten sam problem ostatnio i go rozpracowałem :) Co ciekawe takie gry działają (pewnie do pewnego stopnia) i tylko z płyty bo napęd w konsoli nie potrafi przejść na drugą warstwę. U mnie wystarczyło zmienić tryb inicjalizacja nagrywarki ze sterownika clone na windowsowski.
     
  10. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nagrywasz clonem ? czy to tylko nazwa jakiegoś sterownika mógłbyś to lepiej opisać?
     
  11. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Koledze chodzi ,że musisz w imgburn wejść w ustawienia/ I/O i w zakładce "infejs" sobie zmienić.
     
  12. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak właśnie, bo imgburn w poradniku masz ustawić sterownik który używa program clone, ale u mnie ten sterownik powodował błąd drugiej warstwy. Zmieniłem go na windowsowski i gry się palą elegancko, a i jakość nagrania wzrosła.

    sprzedawca nagrywarek mówił że ja jako jedyny miałem ten problem na ponad 400 kupujących. Widocznie elby coś namieszało w swoim sterowniku i wychodzą jaja, a coraz więcej osób ma ten problem z tego co widzę. Mogę się mylić.
     
  13. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja ma ustawione SPTI - Microsoft (zalecane) i śmiga.
     
  14. hydro

    hydro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wasilków
    trzeba tez zobaczyć czy plyta ma MKM 003 czy 001 bo jeśli nawet nagra 2.4 to i tak może się przestać instalować przy 50% tez tak mialem
     
  15. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mam spti - microsoft wiec chyba nie to .
     
  16. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to trzeba dalej szukać problemu.
     
  17. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    oj stary juz po woli trace nadzieje żeby te płyty były po 1 z i nagrywało sie to w 10 min było by łatwiej:tongue:
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ja stawiam ze nagrywarka jest kiepska. Pamiętajcie to tylko liteon kiepska marka

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. danielt83

    danielt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a da sie jakoś sprawdzić stan tej nagrywarki , jakiś test albo cuś?>
     
  20. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    witam miałem tak samo ale na omegach o dziwo cztery nagrane płytki i to samo wszystko przechodzi na 100% a w konsoli 45-46% i zonk okazało się że laser w konsoli miał 6,08 ohma a powinno być w zakresie 3,4-4,2 ohma ,po kalibracji o dziwo te same gry się zainstalowały na hdd a laser ustawiłem na 3,6ohma .Nie wiem może ci pomoże
     
  21. kaziu020293

    kaziu020293 Banned

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Debrzno
    45-46% i zonk okazało się że laser w konsoli miał 6,08 ohma a powinno być w zakresie 3,4-4,2 ohma ,po kalibracji o dziwo te same gry się zainstalowały na hdd a laser ustawiłem na 3,6ohma .Nie wiem może ci pomoże.
    Jak sprawdzić ile ma ohmów ?
    Jak zmienić laser na 3,6 ohma
     
Wczytywanie...

Poleć forum