1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja NXE na konsoli bez dysku.

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez diarrhoea, Maj 4, 2009.

  1. diarrhoea

    diarrhoea Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest to możliwe ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blackhat156

    blackhat156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    tak
    Jest to mozliwe musisz miec memorke by zrobil tempa przy aktualizacji.

    Mysle ze ten temp nie jest potrzebny gdy instalujesz z pendrive ale nie jestem pewien.
     
  4. diarrhoea

    diarrhoea Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jak kupie Core z kartą pamięci na płycie głównej to będę mógł mieć NXE i zostanie trochę miejsca na save'y ?
     
  5. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    core juz nie jest w spredazy , ale jak kupisz arcade . Ja np mam taka i jest tam wbudowane niby 256mb , do urzytku masz 210mb . A jak chcesz zainstalowac nxe bez awatarow zajmuje bardzo chyba ~7mb nie jestem pewnein . A jak zainstalujesz z avkami warzaca 128mb zostanie ci troche mniej.
     
  6. Orth

    Orth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Resko - Szczecin - Berlin
    to jest tak że sam dash instaluje się już poza memorką odrazu w ROMie czy jakoś tak wiec śmiało można aktualizować bo nakłada się na stary, jednak jeśli chcesz mieć te super avatarki i pełen dostęp do lajfa w tedy na memorce trzeba mieć 198mb wolnego miejsca.

    Wiem bo sam tak mam
     
  7. kabuszaubuszaba

    kabuszaubuszaba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Ja mam parę pytań odnośnie tej aktualizacji.

    Ciekaw jestem ogólnie czy ona wnosi jakieś porawki jeśli chodzi o działanie konsoli i ewentualne błędy, no ale moja sytuacja jest taka:
    Riddika- tego nowego nowego doprowadziłem do stanu używalności na IXtreme 1,5 za pomocą programiku patchującego, NXE posiadałem zainstalowane już wcześniej i zajmowało 120Mb na karcie pamięci i podczas każdego włączania gry konsola pytała czy aktualizować... miałem tylko 30MB wolnego miejsca na karcie pamięci pozatym NXE juz był nowy więc dawałem Nie aktualizuj i gra działała normalnie. Lecz pewnego razu młodszy brat zamiast anulować nacisnął tak i konsola chciała się aktualizować na szczęście zawołał mnie i następnego kroku instalacji kiedy instalator pytał i ilość miejsca na karcie już nie potwierdziłem. Jednak przez zatwierdzenie początkowego kroku instalacji zniknęła mi opcja avtarów i brat strasznie marudzi bo on o dziwo lubił avtary, ale wybaczam to 10 latkowi. No i tu się rodzi moje pytanie, mam konsole Arcade czy NXE zainstalował się rzeczywiście w pamięci ROM ? nawet jeśli wyciągnę kartę pamięci to opcje w systemie się nie zmieniają... i dziwiło mnie to ze gry pytały o aktualizacje mimo za już była. Poza tym dziś usunąłem aktualizacje z karty pamięci i w systemie dalej nic się nie zmieniło... po tym jak wywaliłem aktualizacje z karty chciałem zainstalować tą z płyty żeby przestała się pytać.... lecz nie mogę, płyta podczas aktualizacji mówi ze jest porysowana, lecz w rzeczywistości nie jest i działa normalnie... ale to chyba wina patchowania...??
    Jeżeli ktoś by coś wiedział, byłbym wdzięczny za odpowiedź :)
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Z karty pamieci usunąłeś tylko avatary, NXE jest zapisany w pamieci ROM i jego nie usuniesz. Podłącz konsole do Live (bo tam jest najnowszy NXE) i zaktualizuj ją do nowszego NXE. Na płycie napewno masz ten stary NXE który masz zjuż ainstalowany na konsoli i dlatego nie możesz go zainstalować.
     
  9. kabuszaubuszaba

    kabuszaubuszaba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź.

    Ale jeśli jakoś uda mi sie przeżyć bez tych avtarów, to chyba nie ucierpię a na razie nie mam dysku twardego wiec troche wolnego miejsca na karcie sie przyda. Czy ta nowa aktualizacją coś poprawia w pracy konsoli od strony wydajnościowej ? Bo jeżeli nie to na razie sie wstrzymam do kiedy nie będę miał dysku twardego.

    I mam nadzieje ze z przerobioną konsolą nie dostane bana za samo ściągnięcie NXE
     
Wczytywanie...

Poleć forum