1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja oryginalnej gry / odpalanie z kopii

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mistrzunio22, Wrzesień 8, 2013.

  1. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    Witam,
    czy jest możliwość aby zainstalować grę a potem odpalać ją z nagranej kopii z ISO pobranego z internetu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Jeśli masz przerobiony naped to tak, mozna.
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    co Ty za bzdury Tofu wygadujesz

    autorowi chodzi o to żeby zainstalować grę z oryginała a odpalać z kopii.
    Pewnie chce od kogoś pożyczyć grę i musi ją szybko oddać.
     
    1 osoba to lubi.
  5. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Nie przedluzajac jesli nie ma przerobki (a pewnie nie) to nie zadziala to. Zbyt prosto by bylo:) potrzebujesz przerobke lt zeby czytac kopie z plyt lub RGH zeby z dysku.

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    Mam Lt 3.0, mam iHasa tylko dziwnie plyty sie wypalaja albo laser w xboxie pada i myslalem nad instalacja oryginalnej gry i odpalaniem jej z kopii pobranej z neta.
     
  7. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Instalacja przejdzie ale nie gwarantuje Ci ze i tak bedziesz mial komunikat o sciereczce.

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kopia gry bardziej obciąża laser który musi się mocniej natrudzić by odczytać gorszej jakości powierzchnie (wielokrotne odczytywanie tych samych sektorów). Bana dostaje się za przeróbkę (od kilku lat ich nie było) więc instalacja oryginału i granie z pirata cie nie uchroni.

    Zespól głowicy lasera to coś koło 50zł.
     
  9. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    Wrzucilem w temacie "Diablo 3 nie instaluje sie na dysku" weryfikacje nagranej nowej plyty, niestety nie wiem czy to wina nagrania czy lasera w XBOXie, wiec nie wiem czy pakowac kolejne 50zl w konsole jak to nic nie zmieni. Nie wiem z jakimi ustawieniami juz wypalac te plyty, na forum executer podali test 17 wypalen i bylo MALO PI I PIF dopiero po kilkunastu wypaleniach, szkoda mi 50 wywalac na zle wypalone plyty przy czym nie miec grarancji ze bedzie okej. W takim razie jezeli np. zainstaluje GTAV oryginal i bede odpalal gre z kopii to powinna dzialac? Podrzucilibyscie mi swoje ustawienia z IMGburna?

    P.S czemu akurat w polowie nagrywania rosnie PI?
     
  10. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I kto ma racje? i kto gada bzdury?

     
  11. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    jeśli obie gry (oryginał i kopia) mają te same ID to będzie działać
     
    1 osoba to lubi.
  12. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak ci zainstaluje orginał to tylko pirata możesz użyć do rozruchu. Gta spróbuj clonem cd nagrać bo to xgd2. Masz nagrywarkę na adapterze usb czy w kompie?

    Alert Kolego czytaj uważnie temat zanim się w nim wypowiesz!! Chodzi o GTAV! ..i nie wiem o co Ci chodzi z tym clonem. XGD2 wypalasz normalnie img burnem!

     
  13. mistrzunio22

    mistrzunio22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podlaskie
    Dzieki za wszystkie odpowiedzi, naprawdę mi pomogliście. Aczkolwiek mam jeszcze jedno pytanie odnośnie lasera w konsoli. Wypalam gry iHasem z wgranym Burnermaxem, ustawień używałem różnych, w każdym bądź razie jakość drastycznie spada na przeskoku z 1 warstwy na drugą. Prosze o jakąś pomoc, nie wiem czy wymieniać laser czy zmienic ustawienia w iHasie proponowane na te w team executer forum...
    [​IMG]

    Jeżeli wymieniać laser to na jaki, czy HOP 141X będzie okej? Czy wymiana jest ciężka? Jakieś porady odnośnie tej wymiany? Koniecznie potrzebuje lutownicy do rozlutowania zworki antystatycznej? Jak ona wygląda? (wujek google nie pomogl)

    Ewentualnie słyszałem zeby nagrywac z HT - ON, OHT - OFF, OverSpeed - OFF, SmartBURN - ON, PERFORM OPC - OFF, CLEAR OPC, X4 SPEED - verbatim MK-003 - czy to są dobre ustawienia?
     
Wczytywanie...

Poleć forum