1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja tej gry nie jest możliwa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez shibby20, Listopad 29, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, zakupiłem niedawno konsolę xbox 360 arcade, niezbanowana. Sprzedawca na moją prośbę wykonał mi instalację ixtreme 1.6 (napęd liteon) oraz zaktualizował dashboarda do wersji 8955.

    Dysk WD1600BEVS przerobiłem sobie do obsługi z xboxem na 120GB. Dziś przyszła mi obudowa. Zamontowałem wszystko. Dysk sformatowałem pod konsola, wykrył poprawnie dostępne 107GB. Przeniosłem sobie profil i save z karty pamięci na HDD. Konsoli nie podpinałem do sieci, nie mam aktywnego profilu xbl.

    Postanowiłem zainstalować pierwszą lepszą grę na hdd i ku mojemu zdziwieniu otrzymałem komunikat "instalacja tej gry nie jest możliwa". Nie ważne jaką grę próbuję instalować zawsze dostaję taki komunikat.

    Przeprowadziłem jeszcze raz konfigurację wstępną... nie pomogło.
    Zainstalowałem raz jeszcze dashboarda (tym razem z avatarami)... nie pomogło.

    Może trzeba stworzyć na dysku jakieś partycje by móc instalować gry? Bo ja tylko wgrałem inny firmware do dysku i sformatowałem ją spod konsoli...

    Czemu tak się dzieje? Pomocy... :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    podłącz konsole do Xbox live być może masz zbanowaną konsole. Jak się połączy z livem to masz źle przerobione hdd
     
  4. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a czy można wykonać jakiś test połączenia? Czy takie podłączenie do xbl nie zaskutkuje otrzymaniem bana?

    Sprzedawca twierdzi, że konsola nie była przerobiona, grał normalnie na xbl a przerobił ją dla mnie w dniu sprzedaży (odbierałem ją osobiście). Sprzedawca miał też dysk oryginalny 20GB i mu działało wszystko chociaż fakt iż nie miał tez nowego dashboarda. Czy możliwe, że nowy dashboard blokuje nieoryginalne dyski?

    Co do przeróbki to co mogłem zrobić nie tak skoro xbox wykrył i sformatował dysk. Profil i save bez problemu dają się skopiować na dysk...

    zaciekawił mnie ten artykuł...

    How to Install Games Onto Your 360's Hard Drive | eHow.com

    step 1) Make sure you have the New Xbox Experience. If you're still using the blades, or are unsure, connect to Xbox Live. If you don't have Xbox Live, or the NXE, you CANNOT install games onto your Hard Drive.

    czy to prawda? ja nie mam xbl... Nigdy nie podłączałem konsoli do sieci. Czy w tym może tkwić problem?
     
  5. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Tutaj chodzi o to że jak dostaniesz bana to nie możesz instalować gier na dysku.
     
  6. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to wiem, tylko sprzedawca twierdzi ze nie konsola nie ma bana a przeróbkę wykonał dopiero w dzień gdy ją odbierałem (zresztą na allegro wystawiona była jako nieprzerobiona gdy ją licytowałem). Ja jej do sieci nie podłączałem. Więc skąd ban?

    Czy podłączenie do sieci dosłownie na chwilę by sprawdzić konsolę może skutkować otrzymaniem bana czy jest to bezpieczne dopóki nie zacznę grać online. Ew jak inaczej sprawdzić czy konsola ma bana...

    Znalazłem też w innym wątku na forum, że ludki na wcześniejszej wersji dashboarda mogli instalować gry a na najnowszej już nie mogą i nie wiadomo czym to jest spowodowane.
     
  7. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Możesz zadzwonić na infolinię M$ i się zapytać do kiedy masz gwarancję lub zarejestrować konsolę na stronie M$ i wybrać opcję naprawy. Jeśli wyskoczy jakiś błąd to znaczy, że konsola jest zbanowana.
     
  8. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    podczas próby rejestracji konsoli na xbox.com mam "Wystąpił problem i nie można ukończyć żądania." Czy to oznacza, że konsola jest zbanowana?
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie. miałbyś komunikat o banie.
    Pewnie musisz zmienić w ustawieniach konsoli region z Polski na jakiś inny kraj np US czy UK
     
  10. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    po zmianie na US lub UK i zmianie języka nadal ten sam komunikat (tylko w innym jezyku) :(
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    W takim razie najlepiej zadzwonić do M$
     
  12. Jacekxbox360

    Jacekxbox360 Banned

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Myślę ,że błędem była aktualizacja dashboard ,w nowym ,M$(oprogramowanie) może blokować inne HDD ,a zresztą po co Ci był nowy dash ? jak teraz cykasz z podłączeniem do XBL
    Nie myśl sobie ,że za jakiś czas pograsz bo M$ za rok czy 2 lata przeprowadzi nową fale:):)
     
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Było już wiele razy: M$ nie blokuje nieoryginalnych dysków tylko karty pamięci. Dyski działają normalnie

    Boję się, że jest to ban
     
  14. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dokładnie tak jak pablooo pisze, nowy NXE blokuje nieoryginalne karty pamięci a nie dyski twarde. Ponadto ja nie chciałem nowego dasha ale sprzedający wgrywając ixtreme odrazu zaktualizował NXE. Ponadto do niektórych nowych gierek trzeba mieć nową wersję.

    napisałem do MS maila, zobaczymy co odpiszą. Powoli zaczynam oswajać się z myślą, że sprzedawca zrobił mnie w chu** i sprzedał mi zbanowaną konsolę :(
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Niepotrzebnie brałeś żeby przerobił bo teraz zwali na Ciebie. Mogę się założyć że była przerobiona a kit wciskał
     
  16. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Dla mnie sprawa wyglada jasno: konsola byla zbanowana i poprzez aktualizacje dasha zostal zablokowany dysk.
    Jesli w konsoli jest inny naped niz Litek to sprzedajacy mogl wgrac tam oryginalny FW i sprzredawac ja jako nieprzerobiona albo od poczatku walil scieme.

    Popros sprzedajacego o dane, na ktore rejestrowal konsole na stronie xbox.com (beda potrzebne do weryfikacji podczas polaczenia z infolinia) bo napewno to zrobil i zadzwon na infolinie M$ i tam sie dowiesz czy masz bana czy nie.
     
  17. nick99

    nick99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale był przecież jakiś taki tamat w newsach, że jakaś firma produkująca chyba karty pamięci do klocka, pozwała Microsoft do sądu. Dokładnie nie pamiętam, ale tam właśnie chyba chodziło, że Microsoft zablokował wraz z jakąś aktualizacją wszystkie nieorginalne dyski i karty pamięci.
     
  18. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    przeczytales ten temat choc raz? wydaje mi sie, ze chyba nie bo inaczej bys nie napisal tego co napisales


    M$ nie blokuje nieoryginalnych dyskow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  19. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    napęd to liteon i konsola była sprzedawana na allegro jako nieprzerobiona.

    możliwy jest w ogóle powrót do oryginalnego softu?

    i jeszcze jedno... czy ten błąd przy rejestracji konsoli nie jest właśnie spowodowany tym ze sprzedawca mógł ją już na siebie zarejestrować?

    Coś co jeszcze nie daje mi spokoju to fakt ze sprzedawca proponował mi jeszcze dokupienie dysku do konsoli ale odmówiłem bo miałem juz wd`ka przygotowanego.
    Wydaje mi się, że gdyby konsola była zbanowana to przecież nie proponował by dokupienia dysku do niej, bo doskonale wie czym skutkuje ban.
     
  20. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zrób tak jak napisał ci @krosfajer - " Możesz zadzwonić na infolinię M$ i się zapytać do kiedy masz gwarancję " - jak ci powiedzą do kiedy masz tzn. ze bana nie ma i problem jest gdzie indziej ,a jak powiedzą że jej nie masz to zapytaj dlaczego ?
     
  21. trykosz

    trykosz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    270
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Sprawa prosta, sprzedawca zrobił Cie w h..

    Niby jakim cudem grał przez xbl, bez najnowszego dasha?

     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum