1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja XP na laptopie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kondziu360, Maj 26, 2010.

  1. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kupiłem wczoraj HP NC8000. Laptop ma wgraną 30 dniową wersje systemu Windows XP. Chce zainstalować z płyty pełną wersje systemu.
    Gdy loguje konto użytkownika wyskakuje przypomnienie o rejestracji 30 dniowej wersji systemu. Gdy zamykam to okno, zostaje wylogowany z konta.

    Chciałem uruchomić lapka z płyty i zainstalować windows - Wchodze w Bios i ustawiam start systemu z płyty
    Optical device drive : First
    Notebook MultiBay : Second
    (Na obrazku pokazane jest domyślne ustawienie)

    [​IMG]

    Zapisuje ustawienia jednak system uruchamia się normalnie... Co zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    podczas uruchamiania wciskaj F8/F10/12(najprawdopodobniej F12), powinno ci się pokazać boot-menu(Boot Device Menu).

    jeżeli po wyborze napędu, w którym znajduje się płyta instalacyjna, dalej uruchamia się Windows 30dniowy ,to może być uszkodzona płyta/napęd.

    Miałem podobny problem z nowym laptopem ,płyta się nie boot-owała(był to oryginalny Windows prof.). Okazało się ze napędy od nowości był uszkodzony
     
  4. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wszystko działa, dzięki wielkie... ;)
     
  5. trojanek

    trojanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    F 11 jak juz ^^
     
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  7. Archont666

    Archont666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    363
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory
    Ta,ja się przejechałem na laptopie HP.Skur.... ma tak okrojony bios,że nie da się wyłączyć blokady Visty by móc zainstalować XP. Model HP Pavilion dv5
     
  8. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeszcze jeden problem chłopaki... Wszystko jest ok - brakuje tylko synchronizacji laptopa z baterią. Żaden program do mierzenia zużycia baterii mi jej nie wykrywa...
    O co może chodzić? Bateria jest sprawna, na razie chodzi grubo ponad 3h...
     
  9. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    nie wiem do końca o co ci chodzi ,

    Jeżeli nie wyświetla ci informacji o czasie pracy na akumulatorze,czasami tak jest, nie każdy laptop ma taka funkcje

    BatteryBar sprawdź jeszcze
     
  10. x_kamil

    x_kamil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pewnie gdy był ten 30 dniowy trial windowsa, na kompie były zainstalowane jakieś oprogramowania producenta, a przy formacie i wgraniu nowego xpeka poszły się *****.
     
Wczytywanie...

Poleć forum