1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalacja

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez damek, Grudzień 24, 2010.

  1. damek

    damek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co zrobić, żeby gry, które wkładamy do stacji dysków instalowały się na dysk twardy, a nie chodziły z płyty - Słyszałem, że to niszczy stację dysków trochę. (Takie ciągłe granie z płyty) I jeszcze jak się gry z dysku usuwa? Mam najnowszego Xboxa ( slim )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    na grze wciskasz Y i tam masz zainstaluj na dysk twardy
    gre mozesz usunac w podobny sposob lub wchodzac na dysk przez ustwienia
     
  4. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Ja również mam problem z instalacją więc podłącze się do tematu. Otóż otrzymałem Xboxa pod choinkę (przerobionego) i nie mogę zainstalować gry. Wrzucam płytkę do napędu i jedyne co mogę zrobić to wysunąć ją albo uruchomić grę z płytki. Jestem zielony w sprawie 360-tek.
    Za każdą odpowiedź z góry DZIĘKUJĘ!!!


    P.S. Osoba doradzająca mi w sprawie kupna Xboxa powiedziała, że muszę odpiąć dysk aby znaleźć się w "głównym menu" Xboxa. Gdy odpiąłem dysk i uruchomiłem konsole to menu wyglądało inaczej ale przy próbie instalacji (po włożeniu płytki i wciśnięciu "Y") wyskakuje komunikat, że nie ma pamięci zewnętrznej czyli nie ma wystarczającej ilości gigabajtów.
     
  5. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @up sam sobie na pytanie odpowiedziałeś
     
  6. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nie ma możliwości instalacji?
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  8. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorry ale nie bardzo rozumiem. Nie mem wystarczającej pamięci na dysku? Pozostało mi jeszcze ok. 45 GB.
    Chyba, że chodzi o wbudowaną pamięć konsoli?
     
  9. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Gdy jesteś w dashboardzie, przejdź do zakładki, gdzie jest zarządzanie aktualną płytą w napędzie (tam można wysunąć tackę przyciskiem X, wsunąć, itp.), wtedy wciśnij Y i pokaże się panel, gdzie druga opcja wgrywa grę na dysk.
     
  10. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdy przechodzę do zakładki "zarządzania płytą" i naciskam "Y" to nie reaguje na nic. Nie wyświetla się nawet (tak jak na ww filmiku) Y- Informacje o grze. Ten "komunikat" wyświetla się tylko po włączeniu konsoli z odłączonym dyskiem.
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Masz NXE czy stary dashboard ?
     
  12. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Stare menu:

    [​IMG]

    Czy nowe:
    [​IMG]
     
  14. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Otóż posiadam nowe menu.
     
  15. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    No to zacznijmy od poczatku.
    Wchodzi na zakladke z gra ( ta jak na drugim obrazku ), naciszkasz Y i wyskakuje Ci podmenu z 3 opcjami tak ?
     
  16. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie. Właśnie tu pojawia się problem. Próbowałem już dwukrotnie (z oryginalną i piratką) i nic. Nie reaguje.
     
  17. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Jesteś pewien, że wybrana jest opcja tak jak na obrazu powyżej? Tam, gdzie jest obrazek gry. Podaj jaką masz dokładną wersję softu.

    [​IMG]

    Potem będzie menu z dwiema opcjami (przynajmniej ja tak mam) i tam opcja Zainstaluj.
     
  18. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  19. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Cholera, to jakiś wyjątkowy problem... Podaj wersję softu, aby to sprawdzić:
    - w panelu (nie wiem jak to nazywać :D) Moja konsola Xbox / My Xbox przejdź do ostatniej opcji, w prawo
    - przejdź do pierwszej opcji z listy
    - przesuń do ostaniej i tam powinna być wersja systemu, podaj ją

    Trudno tak określić na oko, nie mogę teraz sprawdzić, jak dokładnie się te opcje nazywają, bo mój tata ogląda telewizję na telewizorze, a nie mogę podłączyć Xboxa to monitora... Brak kabla, oraz za mała przekątna :)

    Ale jak grasz w Fifę, to nie powinno być problemu, bo masz minimum 2.0.8955 (Fifa - wave 6 = 8955)... Nie mam pomysłu jak to naprawić...

    EDIT:
    A może to rozwiąże:
    - przejdź do opcji "Biblioteka gier"
    - przejdź do gry, którą chcesz wgrać
    - i tam powinna być opcja instalacji na dysku
     
  20. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem czy to to ale mam tam coś freestyle dash v2.
     
  21. kbamirek

    kbamirek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chwilowo nie mam dostępu do konsoli, więc informacje będę podawał z małym opóźnieniem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum