1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalowanie gier na dysku twardym, a płyta w napędzie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez PopaY, Maj 18, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. PopaY

    PopaY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Proszę Państwa, zakupiłem synowi niedawno konsolę Xbox 360 slim i kilka oryginalnych gier. Znając mojego syna obawiam się nieco o stan płyt po jakimś czasie ich używania. Przeglądając opcje konsoli natrafiłem na funkcję instalacji gier na dysku twardym gdy płyta z grą jest w napędzie. Zainstalowałem jedną grę, później drugą (pojemność dysku oczywiście zmniejszyła się o około 13,5GB), ale zatrzymałem się przy trzeciej gdyż spróbowałem odpalić jedną z zainstalowanych gier. Niestety, okazało się, że nawet po zainstalowaniu gry na konsoli, ta i tak wymaga włożenia płyty do napędu! Po co więc jest ta opcja instalacji??? Wg mnie mija się to zupełnie z celem, bo płytę tak czy siak trzeba włożyć do napędu :( A może istnieje sposób by jednak uruchamiać grę z dysku bez wkładania płyty do napędu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    płyta służy do odpalenia a instalacja na dysk ma na celu odciążenie napedu i szybsze wgrywanie
     
  4. PopaY

    PopaY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale to się mija z celem jeśli chodzi o bezpieczeństwo płyty. Czyli bez płyty się nie da?
     
  5. isser98

    isser98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skarżysko-Kamienna
    Nie da się bez płyty odpalić gry z hdd. Płyta jest tylko do weryfikacji.
     
  6. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
    Jedyne gry chodzące bezpośrednio z HDD to wersje pobrane z Marketplace - czyli wszelkiej maści gry arcade oraz tytuły sprzedawane w systemie cyfrowej dystrybucji.
     
  7. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    nie mija sie to z celem. to nie sluzy zabezpieczeniu plyty poza tym jesli ktos uwaza to nie widze przyczyn dla ktorych mialaby ona ulec zniszczeniu. wystarczy sobie wyobrazic co by bylo gdyby granie nie wymagalo posiadania plyty w napedzie. ludzie podpinaliby dyski do komputera, wgrywlai gry i nie daloby sie odroznic ich od tych uczciwych.
     
  8. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Będzie trzeba pilnować mlodego. A jak nie umie szanować to długo nie pogra.
     
  9. PopaY

    PopaY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Piszesz o uczciwości, a połowa topików odnosi się do przerabiania konsol i nagrywania gier ściagnietych z netu... ;)
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale zabezpieczenie projektował MS - a oni az tacy glupi nie sa
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum