1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Instalowanie gier XGD3.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Bartolinho10, Wrzesień 11, 2012.

  1. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, nie wiem czy pisze w dobrym dziale, proszę o przeniesienie w razie co ;)
    Mam pytanie, czy jeśli nie mam nagrywarki iHas'a to mogę nagrywać normalnie gry XGD3 i instalować je na dysku konsoli ? Wiem, że są jakieś błędy w odpalaniu, słyszałem również o jakimś tricku z muzyką z pendrive ;) Więc jak to jest? Da się grać w XGD3 z HDD ? Mam LT + 3.0.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    z trickiem mp3 gry ruszaja jesli sie gra zainstaluje na HDD
     
  4. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A może się nie zainstalować ? Są jakieś błędy ? Obecnie nagrywałem tylko XGD2 nagrywarką i nie było żadnych problemów, jak jest z XGD3 to jeszcze nie wiem ;)
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    sprobuj ja juz nie nagrywam zwykla tylko ihasem a z tego co jeszcze pamietam to call of duty mw3 dziala mi z trickiem mp3 a co do hdd czy idzie nie kojarze bo juz nie gram w to
     
  6. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A po nagraniu iHasem bez problemowo się instaluje i gra z HDD ?
     
  7. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Tak. Kopie nagrane ihasem tez sa najbezpieczniejsze na live'ie, poniewaz gra nagrywa sie w 100%

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  8. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43

    Tak

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  9. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli nagrasz zwykłą nagrywarką to jest to loteria czy zainstaluje się na hdd czy nie. Bywa różnie. Natomiast gra i tak się odpali jeśli włączysz mp3. Natomiast ihasem gra instaluje się zawsze jeśli oczywiście jest z poprawnymi ustawieniami nagrana i jeśli masz LT 2.0 to sposób z muzyką, a jeśli lt 3.0 to normalnei uruchamiasz.
     
  10. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Panowie,mam problem ... zmarnowałem juz 12 płyt,xgd2 działa normalnie natomiast xgd3 nagrywa sie ale wyskakuje problem ze szmatką ... kupilem specjalnie iHas 124 b sflashowałem go nagrywa wszystko idealnie zero błedów ... ale po włozeniu gdy do x-a wyskakuje mi bład (nie mozna odczytac płyty lub problem ze sciereczka ) Nagrałem dziś na ostatniej płycie jaka miałem Gears of war judgment zainstalowała sie na dysku ale za pana nie da sie uruchomic,nie działa trik z muzyka nawet ... chyba ze jakos specjalne robi sie trik ale o tym nie wiem ... potrzebuje pomocy powie mi ktos jak to ustawic ? abx imgburna ??
    Nagrywam na Verbatimach mk003 x4 z właczonym OPC eepromem ustawionym i w img w advencet mam ustawione równiez jak w poradniku co moge powiedziec jeszcze,mam najnowszego dashborda
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    eeprom utility takowe ustawienia:
    Force Hyper Tuning: Disabled
    Online Hyper Tuning: Disabled
    Overspeed: Disabled
    SmartBurn: Enabled

    imageburn takowe:
    Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).
    Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size ) ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.
    Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB
    predkosc bedzie i tak 4x bo takowy plik pewnie masz wgrany
     
  12. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    nagrywa mi tez z prędkoscia x 2,4 również wiec lepiej nagrywac x2,4 czy tak jak wszedzie pisza ze z opc x4 ?
    lece zaraz po płytki i sprawdze te ustawienia
    Dodam ze nowy Tomb Raider działa bez zarzutu i był nagrywany jako 1 płytka ,tylko ze on jest w formacie xgd2
    Jest taka mozliwosc ze musze wymienic laser skoro x nie chce czytac xgd3 ?? bo tez gdzies na innym forum dokopałem se do takich informacji ?
     
  13. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Mam opcje i mozliwosc nagrywana z prędkoscia x 2,4 to nagrywac z taka czy z x 4 ? a co ustawieniami booketype? i advenced w image burn ? tz w booktype ustawiam z eepromu a advenced?Powiem ze perwsza nagrywałem nowego Tomb Raidera i działa tak jak Star wars un 2 rowniez oraz fifa 12 ale to dla tego ze to xgd2
     
  14. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Własnie nagrałem własnie the walking dead - działa idealnie. Druga nagrałem Gears of war: Judgment z ustawieniami jakie mi podałes i znów wyskakuje bład ze szmatka... od czego to zalezy ?? moze nagrac to z predkoscia x 2,4 ??
    Ahhh zrobilem wszystko tak jak było w poradniku :( i dalej nic ... nie działa dalej wyskakuje problem ze szmatka ... juz mam tego dosc ... nie da sie tego zrobic ... teraz 5 raz bez zadnego błedu wypaliło sie gears of wars: judgrmant a wyskakuje bład ze szmatka... nic nie rozumiem ...
    Gra instaluje sie na dysku ale nie moge jej odpalic... nawet trik z mp3 nie działa - podpina pena odpalam muzyke i właczam gre i wielka **** ... KTO POMOZE??
     
Wczytywanie...

Poleć forum