1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

interenet w xboxie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kadek05, Maj 9, 2010.

  1. kadek05

    kadek05 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdzie można dostać kabel do podłączenia ethernet?
    Czytałem,ze kabel dołączony do konsoli nie nadaje się do podłączenia modem>PC>xbox.
    Wnioskuje,że w PC musi być karta sieciowa,prawda?
    a wiec jak kabel należy kupić aby podłączyć xboxa elite do internetu przez PC i jakie są koszta takiego kabla?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    Na allegro kabel krosowany
     
  4. kadek05

    kadek05 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    taki najwyklejszy kabel jak do podłączenie router PC?
    a co z posiadaniem karty sieciowej?
     
  5. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    kabelek taki dostaniesz na allegro, albo mozesz kupic w kazdym sklepie elektronicznym jesli masz taką możliwośc, tylko to sie wiąże z tym,że musisz go jeszcze końcóweczkami obdażyc :)
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    to źle czytałeś :) kabel który dostajesz wraz z xboxem możesz połączyć konsolkę z PC.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    mozesz ale nie musisz :) jak masz karte sieciowa z autocrossowaniem (kazda gigabitowa czyli wiekszosc ktora jest na plytach od 2-3 lat) to podlaczysz
     
  8. kadek05

    kadek05 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam kartę sieciową pentagram, która już ma kilka ładnych lat...
    Niestety nie mam dostępu do takiej maszynki do zarabiania końcówek:p
    Mam zaprzyjaźniony sklep komputerowy, może tam coś takiego posiadają to mi zarobią...
    a teraz z innej beczki, jak najprościej podłączyć xboxa do intrenetu? a jak najtaniej?:p
     
  9. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    jak nie masz dwóch kart sieciowych w PC, to kup router TP-Link na allegro za 50zł :)
     
  10. kadek05

    kadek05 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a dlaczego dwoch kart sieciowych? Jestem posiadaczem Neostrady z modemem Thomson to nie jest tak,że abym mógł podłączyć xboxa potrzebuje tylko karty sieciowej do wyjscia?
     
  11. zeetu

    zeetu Banned

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jeżeli posiadasz jedną karte to podpinasz pod nia xboxa a neostrade (podłączona przez modem usb) udostępniasz i będzie działać. W razie problemów pomoge na PW pozdr
     
  12. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Majac modem podlaczony do USB mozesz podlaczyc konsolę do portu lan w kompie (wtedy wystarczy ta jedna sieciowka) nalezy pamietac o tym, ze zeby w konsoli byl internet musisz miec wlaczony PC. Ponadto konfiuracja nie jest taka banalna w stylu pyk i działa. Najlepiej kup router, otworz odpowiednie porty, podlacz konsolkę i pc i masz swiety spokoj.
     
  13. kadek05

    kadek05 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzieki zeetu, na pewno sie odezwe:)

    i faktycznie taki router:
    TP-LINK TL-WR340G ROUTER WIFI : NAJTANIEJ + GRATIS (1021395163) - Aukcje internetowe Allegro
    czy tez taki
    WYPRZEDAŻ !!! Router WI-FI AccessPoint AP WiFi GW (1021086215) - Aukcje internetowe Allegro

    zalatawi sprawe? nie widze miedzy nimi roznicy, poza wygladem... wiec w razie czego moge brac w ciemno? a moze jakis polecacie router?
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. patryk1221314
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    219
  2. kadek05
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    503
  3. Johncenastf2016
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    726
  4. Pagan
    Odpowiedzi:
    17
    Wyświetleń:
    3082
  5. nvg
    Odpowiedzi:
    9
    Wyświetleń:
    416

Poleć forum